fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 21 srp 2025 20:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla fóra

Popis a základní informace o žaludečním bypassu najdete na bandingklub.cz/gastricky-zaludecni-bypas.phtml.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 48  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: bypass
PříspěvekNapsal: 15 říj 2012 19:06 

otluho
nerada to sem píšu páč to vypadá blbě, ale já jsem též družná osoba a co se týká alkoholu holky by ti mohly vyprávět ... je fakt, že pívo bohužel nedám dodnes ... mám problém s bublinkama, ale co se týká ostatního tak to dodržuju pitný režim co mi ta moje tělesná schránka dovolí a že teda snesu hodně :oops: jo a taky nejsem alkoholik :lol:

PříspěvekNapsal: 16 říj 2012 07:26 

otulho,
vítej mezi námi. Také mám tento typ operace. Neměla jsem tak vysokou váhu, ale měla jsem velké zdravotní problémy, které se operací velmi rychle vyřešily. Obavy z operace jsou také normální, je to chirurgický zákrok, který nese svá rizika a je třeba mít respekt. Ale podle lékařských výzkumů je větší riziko zůstat obézní, obzvlášť se Tvým BMI. V Břeclavi jsi v nejlepších rukou. Těš se, máš na co :-).

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 18 říj 2012 22:46 

OUTLUHO! :lol:
vítám tě tu a gratuluji ke správnému rozhodnutí! :wink: :P :wink:

12/10/12 reoperace bypass při 108kg,primář Vraný,Jablonec nad Nisou - úspěšně zvládnuta!
23/10/13 abdominoplastika,MUDr.Hokynková,Brno - Bohunice.
9/7/14 dokončení metříku
Žádný cíl není tak daleko, aby na něj nedosáhla křídla tvých snů...Obrázek...

PříspěvekNapsal: 19 říj 2012 07:23 

Hvezdicko,
koukam, ze zapisujes prvni vysledky, jen tak dal! :-)

26.03.2007 bandáž Praha, 110 kg (-> poté 129 kg)
07.03.2012 - band ex + tubu Turnov (112 kg)
16.04.2012 po cca 7 letech docentkou
28.08.2012 pouhá nadváha, 27.02.2013 NORMA

PříspěvekNapsal: 19 říj 2012 11:46 

GWYS! :lol:

12/10/12 reoperace bypass při 108kg,primář Vraný,Jablonec nad Nisou - úspěšně zvládnuta!
23/10/13 abdominoplastika,MUDr.Hokynková,Brno - Bohunice.
9/7/14 dokončení metříku
Žádný cíl není tak daleko, aby na něj nedosáhla křídla tvých snů...Obrázek...

PříspěvekNapsal: 24 říj 2012 10:02 

Takže děvčata co jste po bypasse Roux Y velikost porcí je max.100gramů toto mi bylo zděleno panem doktorem Cierným v Břeclavi nebot by se mohlo roztáhnout střevo pod žaludkem.Jelikož je střevo tenčí hrozí jeho prasknutí .Takže pozor nepřejídat se já ted byla na 120gr.Takže jdu na snižování :oops: A ještě říkal nejíst až do uplné sytosti kdy cítíte ten nepříjemný tlak .Přestat když ho začínáte cítit:)

Hvězičko teda ty jedeš ty budeš docentka co nevidět :)))

36let,Přítel a 2 pejsci
10.10.2012 / 6 měsíců po Opce/celkem -31/-37,5kg 101,5kg
24.11.2012 99,9kg docentůra :)

31.12.2012 97,5kg -36,5kg/-42,5kg
09.10.2015 Narozen Kryštůfek
17.06.2013 Plastika bříška a rukou
15.10.2013 Žlučník
18.02.2014 Plastika stehen

PříspěvekNapsal: 14 pro 2012 17:39 

Zdravim, zdravim, rada bych se zeptala, jestli je tu nekdo, kdo mel bandaz a prosel reoperaci na bypass. Od Zahradnice mam info, ze nejdriv band vyndat a po nekolika mesicich se jde na bypass. Byl tento postup stejny i u vas?

Mam za sebou kontrolu na gastru a rentgenu a mam band vys nez by mel byt, takze resim reoperaci. Asi bych rada, aby to slo pri jedne operaci (band pryc a jina varianta), ale zatim jsem se docetla, ze to jde pouze u tubu, ale ja bych radeji bypass..

Mate vsichni krasne vysledky, tak je to pro mne ohromnou motivaci.. klobouk dolu.. :wink:

22.9.2008 bandáž žaludku BMI Chirurgie Brno Mudr. Cierny
26.4.2013 OMG bypass, Breclav Mudr. Cierny

http://petulka1650.rajce.idnes.cz/Osobni/

PříspěvekNapsal: 23 pro 2012 15:38 

petulko 1650, já sice nejsem po reoperaci, ale jsem v kontaktu s hodně lidmi, co tím prošli, a skutečně, je to obvyklý postup. Operace 2v1 děljí jen výjimečně a neradi, protože je to prostě větší riziko. Hodně lidí to má za sebou takto ve dvou krocích a jsou naprosto spokojeni!!! :)

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 07 led 2013 20:32 

Byl jsem požádán Bárou (bashra) o zážitky z operace a pobytu v Břeclavi. Jelikož jsem zde krátce, tak nemůžu odpovědět SZ, musím tedy veřejně. :) V pondělí 28.8. 2012 jsem ráno nastoupil na Chirurgii C, podepsal nějaké papíry, pohovor s Mudr. Čiernym odhalil, že jsem zapomněl na psychologické vyš. (jak jinak, když pracuji jako zdravotní bratr v Psychiatrické léčebně,že :lol: ) a ještě chtěl jedno další vyšetření. Takže oběhnout vyšetření, oholení břicha od hezké sestřičky a spousta volného času s klasickým nemocničním čajem. V úterý ráno přípravy k operaci- od půlnoci bez tekutin, tablety, injekce, flexila, stahovací punčochy a hurá na sál. Vládla tam uvolněná, příjemná nálada, zkušená sestřička mi zavedla flexilu do LEVÉ ruky, kde nemám dobré žíly, ale oni to chtěli i když už jedna byla v pravé. Ale trefila se hned, je dobrá. Pár vtípků a po příchodu primáře a slovech tak začneme, jsem do 3 vteřin byl v limbu. Na sále jsem byl 1,5 hodiny. Po probuzení jsem měl silné bolesti, ale po převozu na Jipp a injekci od bolesti za pár minut ustoupily. (paní, co tam byla taky na Bypasu naopak říkala, že to bolelo nejméně ze všech operací, které kdy měla. Asi jsem citlivka. :shock: )Zbytek dne a noci na Jipp jsem proklimbal, tekly do mně kapačky, injekce od bolesti jsem dostal ještě dvě, pak už pichanec bolel víc, než žaludek, takže další analgetika nebyly potřeba, vůbec. Ráno jsem vstal z lůžka ( nenechám sestřičky tahat se s 2 metrákama) trochu se zkulturnil u umyvadla, prohlédl si hadice, které mi čouhaly z břicha, krev v sáčcích nepřibývala, tak mně dopoledne šupli zpět na oddělení C. Další infuze, pomalu začít pít ( ze začátku jsem nedal ani dva doušky, lepší je srkat brčkem a nebo lžící). Kdy přesně vytáhly katetry nevím, asi čtvrtek ráno, ale byla to bleskovka a téměř to nebolelo. Mohl jsem si konečně dát sprchu. I když ohýbal jsem se VELMI opatrně, zatracený ponožky. :-) Jinak nuda, 2 ze tří knih jsem přečetl hned první den, v televizi prd, ale nějak jsem to přežil. Sestřičky super, vstřícné, ochotné. V pátek ráno jsem byl propuštěn! Super. V neděli (5 dní po operaci)už jsem to nevydržel a vyběhl na pole hledat s detektorem kovů( můj koníček) Sice se občas zamotala hlava, když jsem se prudce zvedl z předklonu, ale své dvě hodinky jsem si po poli odběhal (odšoural, při hledání se chodí pomalinku) a ani rytí mi nedělalo potíže. (snad to nebude číst MUDr Čierny) :-) Tekutá dieta prvních 14 dní celkem hladová, ale váha náádherně klesá. Nejraději jsem měl vývar, maso já prostě musím. Týden po propuštění jsem měl ještě dovolenou, pak jsem nastoupil do práce. Bez problémů. Dalších 14 dní kašovitá dieta. No, lepší než tekutá. :lol: Přechod z tekuté na kašovitou a pak pevnou stravu bez jakýchkoliv potíží, jen když jsem se jednou zapomněl a jídlo zapil, tak jsem se radostí málem neudržel, jak to bolelo. Asi 15 minut na boku na lůžku a dýchání jak při porodu. :roll: Ze začátku jsem méně pil, časem se to upravilo. Z potravin můžu všechno, nic nedělá potíže, ani alkohol. I když nevydržím tolik, co dříve, ale zase je to levnější. A jelikož piju tak jednou za čtvrt roku, tak je 6 piv a pár panáků slivovice a tequily vytančených na diskotéce celkem malý prohřešek :wink:
Jsem se jaksi rozepsal, tak budu končit. Jakékoliv další dotazy zodpovím, jak jen budu moct. A pro ty, co nejsou rozhodnuti, šel bych do toho znovu! Přínos značně převyšuje rizika. Pokud se vám něco má stát, tak si vás to stejně najde. Ať na stole v nemocnici, nebo na zmrzlém chodníku. K MUDr Čiernemu jsem šel protože má praxi, dělal to už xkrát a to zmenšuje to případné riziko.

1.10.2011 váha 234,6Kg
28.8.2012 Bypas Břeclav, váha 199Kg
32 let, svobodný, bezdětný

Naposledy upravil Pepa32 dne 08 led 2013 16:22, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 07 led 2013 21:49 

Pepo...pod metříkem máš uvedeno datum bypassu 24.8.2012...v textu píšeš o září...(to je jen detail...)...ale když koukám na tvůj metřík, tak úbytek za 3-4 měsíce o 40kg...tak to je teda nářez!!! :shock: :o Těch 30kg před opkou jsi dal dolů jakou úpravou jídelníčku?
Gratuluji ti k tak úžasnému výsledku a držím palce, ať stejně dobře pokračuješ i dál. :wink:

Obrázek

Motto: kdo nechce, hledá důvody... kdo chce, hledá způsoby...

termín tubu: 26.1.2012, MUDr. Šimoník-Mostiště při 125,6kg
18.9.2013, abdominoplastika + paže, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
4.12.2013, převisy stehen-ex, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
Obrázek

PříspěvekNapsal: 07 led 2013 23:07 

Tedy Pepo,ty jsi málem spisovatel,ale bezvadě napsaný :wink: ,málem se nic nebojím.No uvidíme jak bude,párkrát už jsem pod kudlou byla,tak to snad dám i tentokrát.Když vidím jak frčíš s kily dolů ty i ostatní,tak nezbývá jen obdivovat a tiše doufat,že se brzy přidám.

42 let,manžel má životní opora a věčný kluk,dcera 17-ti letý blázínek.
2006-bandáž Iscare,startovní a nejvyšší váha 134 kg,zhubnuto na 112 kg.
2012-Jablonec nad Nisou,pro nefunkčnost vyndání bandu při 116,8 kg

Po vyndání bandu a vánocích váha 124 kg,bypass 25.2 2013,28.2 reoperace,Prim.Vraný-Jablonec

PříspěvekNapsal: 08 led 2013 16:44 

muchomurka99: Trošku jsem to doplantal. Posouvali mi termín z července na srpen a já sklerotik si to posunul při psaní ze srpna na září. Takže už to bude skoro 5 měsíců. Vychází to na cca 2kg týdně, což je tak průměr. Jeden týden méně, jiný zas více, podle pohybu a stravy. Před operací jsem držel jednu z mnoha svých diet. :-) Z kalorických tabulek jsem si vybral z každé kategorie několik nejméně kalorických potravin které mi chutnají ( ty které nemám rád jsem ignoroval, i kdyby měli méně kalorií) a z toho jsem vycházel. Dietu jsem nedržel celou dobu od 1. listopadu 2012, ale pod 200 jsem se nakonec dostal. Největší problém mi dělalo naučit se snídat, ale je to fakt dost podstatné. Pokračovat to snad bude, otázkou je kam. :-) Mudr mi jako cílovou váhu určil něco pod 80Kg, (nevím přesně, zatmělo se mi před očima:-) )to abych si usekl nohu. Já budu spokojen i se stovečkou. Už se těším na kolo. Jo a řekl bych, že z mých 200kg se teď hubne rychleji, protože tahat takovou váhu stojí dost energie. Potom se to počítám zpomalí, ale to spíše budou vědět ti, kdo si to prožili.

1.10.2011 váha 234,6Kg
28.8.2012 Bypas Břeclav, váha 199Kg
32 let, svobodný, bezdětný

PříspěvekNapsal: 08 led 2013 18:57 

Pepo32
Klobouk dolů před takovým úspěchem :shock: jsi borec :roll:
Kromě toho je Tvůj příspěvek moc dobře napsaný, ráda bych Tě poprosila, abys ho překopíroval sem viewforum.php?f=19
Založ nové téma a vlož to tam. Tvůj příběh je obdivuhodný, byla by škoda, aby zapadl. Děkuji :wink:

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 08 led 2013 19:00 

Taky se přidávám, povzbuzující příběh, Pepo :) Důkaz toho, že "nikdy není pozdě", myslím váhově :) Krásné úbytky, přeji ať to jde i nadále jako po másle... :)

Obrázek

39 let,2 sportovci 17 a 11 let
nej.v.113kg/164cm
TUBU ve Valmezu 14.3.2013, prim. A.Bařinka
14.4.-12kg
14.5.-18kg
16.6.-22kg
14.7.-26kg
14.8.-28kg
30.8. - 30kg uff...
ČLOVĚK NEMŮŽE SVÉMU ŽIVOTU PŘIDAT HODINY, ALE SVÝM HODINÁM ŽIVOT..

PříspěvekNapsal: 13 led 2013 20:10 

Ahojte, tak jsem byla u obezitologa Zemana u Sv. Anny kvuli jeho nazoru na reoperaci. Byla jsem nervozni jak cert. Tak jsem vysvetlila, jak se veci s bandazi maji, jak vaha roste a jak blindim. A jen jsem valila oci, jaky mel pochopeni.. jeste jsme resili dalsi tehotenstvi, kdy by to bylo nejlepsi. Rikal mi, ze nejlepe operovat az po tehotenstvich, ale nez bych sama zhubla a otehotnela, to by bylo na dlouho.. to bude rychlejsi nechat si band vyjmout, operovat a pockat na zhubnuti.. no proste byl uzasnej a vzhledem k poniceni jicnu a refluxu z bandaze vidi jedine reseni v bypasse.. takze i to muze byt duvod pro bypass, protoze moje BMI je 40.. tak ted jeste co ve ctvrtek dr. Cierny na to.. opet zacinam byt mega nervozniii.. :D :D

Tady na foru uz skoro nevim, co cist... vsechna temata proctena, mam vas jako knizku na dobrou noc, jen v mobilu.. :wink: .. takze dikes.. hihi..

Jen bych jeste chtela podotknout, ze po bandazi jsem chodila na pravidelne kontroly prave k dr. Zemanovi a v tehotenstvi se cetnost kontrol samo zvysila.. hlidal mi hodnoty a jsem za to moc vdecna, tak treba premyslet i tak, ze kdyz se na zacatku vybira obezitolog, tak premyslet i tom, ze se k nemu bude jezdit i nadale na kontroly a neni to jednorazova zalezitost.. Tak mi jako brnakovi doktor v centru vyhovuje a treba do Adamova by to uz byla komplikace, obzvlast, kdyz jsem odbihala ze zamestnani. Ale tak da se urcite i prejit k jinemu lekari po operaci.. snad.. tak jen namet k zamysleni pro novacky.. :wink:

22.9.2008 bandáž žaludku BMI Chirurgie Brno Mudr. Cierny
26.4.2013 OMG bypass, Breclav Mudr. Cierny

http://petulka1650.rajce.idnes.cz/Osobni/

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 48  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina