Byl jsem požádán Bárou (bashra) o zážitky z operace a pobytu v Břeclavi. Jelikož jsem zde krátce, tak nemůžu odpovědět SZ, musím tedy veřejně.

V pondělí 28.8. 2012 jsem ráno nastoupil na Chirurgii C, podepsal nějaké papíry, pohovor s Mudr. Čiernym odhalil, že jsem zapomněl na psychologické vyš. (jak jinak, když pracuji jako zdravotní bratr v Psychiatrické léčebně,že

) a ještě chtěl jedno další vyšetření. Takže oběhnout vyšetření, oholení břicha od hezké sestřičky a spousta volného času s klasickým nemocničním čajem. V úterý ráno přípravy k operaci- od půlnoci bez tekutin, tablety, injekce, flexila, stahovací punčochy a hurá na sál. Vládla tam uvolněná, příjemná nálada, zkušená sestřička mi zavedla flexilu do LEVÉ ruky, kde nemám dobré žíly, ale oni to chtěli i když už jedna byla v pravé. Ale trefila se hned, je dobrá. Pár vtípků a po příchodu primáře a slovech tak začneme, jsem do 3 vteřin byl v limbu. Na sále jsem byl 1,5 hodiny. Po probuzení jsem měl silné bolesti, ale po převozu na Jipp a injekci od bolesti za pár minut ustoupily. (paní, co tam byla taky na Bypasu naopak říkala, že to bolelo nejméně ze všech operací, které kdy měla. Asi jsem citlivka.

)Zbytek dne a noci na Jipp jsem proklimbal, tekly do mně kapačky, injekce od bolesti jsem dostal ještě dvě, pak už pichanec bolel víc, než žaludek, takže další analgetika nebyly potřeba, vůbec. Ráno jsem vstal z lůžka ( nenechám sestřičky tahat se s 2 metrákama) trochu se zkulturnil u umyvadla, prohlédl si hadice, které mi čouhaly z břicha, krev v sáčcích nepřibývala, tak mně dopoledne šupli zpět na oddělení C. Další infuze, pomalu začít pít ( ze začátku jsem nedal ani dva doušky, lepší je srkat brčkem a nebo lžící). Kdy přesně vytáhly katetry nevím, asi čtvrtek ráno, ale byla to bleskovka a téměř to nebolelo. Mohl jsem si konečně dát sprchu. I když ohýbal jsem se VELMI opatrně, zatracený ponožky.

Jinak nuda, 2 ze tří knih jsem přečetl hned první den, v televizi prd, ale nějak jsem to přežil. Sestřičky super, vstřícné, ochotné. V pátek ráno jsem byl propuštěn! Super. V neděli (5 dní po operaci)už jsem to nevydržel a vyběhl na pole hledat s detektorem kovů( můj koníček) Sice se občas zamotala hlava, když jsem se prudce zvedl z předklonu, ale své dvě hodinky jsem si po poli odběhal (odšoural, při hledání se chodí pomalinku) a ani rytí mi nedělalo potíže. (snad to nebude číst MUDr Čierny)

Tekutá dieta prvních 14 dní celkem hladová, ale váha náádherně klesá. Nejraději jsem měl vývar, maso já prostě musím. Týden po propuštění jsem měl ještě dovolenou, pak jsem nastoupil do práce. Bez problémů. Dalších 14 dní kašovitá dieta. No, lepší než tekutá.

Přechod z tekuté na kašovitou a pak pevnou stravu bez jakýchkoliv potíží, jen když jsem se jednou zapomněl a jídlo zapil, tak jsem se radostí málem neudržel, jak to bolelo. Asi 15 minut na boku na lůžku a dýchání jak při porodu.

Ze začátku jsem méně pil, časem se to upravilo. Z potravin můžu všechno, nic nedělá potíže, ani alkohol. I když nevydržím tolik, co dříve, ale zase je to levnější. A jelikož piju tak jednou za čtvrt roku, tak je 6 piv a pár panáků slivovice a tequily vytančených na diskotéce celkem malý prohřešek
Jsem se jaksi rozepsal, tak budu končit. Jakékoliv další dotazy zodpovím, jak jen budu moct. A pro ty, co nejsou rozhodnuti, šel bych do toho znovu! Přínos značně převyšuje rizika. Pokud se vám něco má stát, tak si vás to stejně najde. Ať na stole v nemocnici, nebo na zmrzlém chodníku. K MUDr Čiernemu jsem šel protože má praxi, dělal to už xkrát a to zmenšuje to případné riziko.

1.10.2011 váha 234,6Kg
28.8.2012 Bypas Břeclav, váha 199Kg
32 let, svobodný, bezdětný