Zdravím všechny v novém a doufám,že pro všechny lepším roce.Můj manžel je pokud se mé váhy týká,naprosto úžasný,tolerující a milující chlap.Před 20 lety si bral 75 kg babu a nyní mám málem jednou tolik,tak nikdy ani slůvkem nenaznačil ,že by mu kila jakkoliv vadila.Když jsem při nejvyšší váze šla na bandáž,stál při mě a tehdy když jsem na chvililinku uvažovala o tubu,tak byl taky zásadně proti,přišlo mu to moc definitivní a riskantní a já mu dala za pravdu.Dnes s odstupem to vidí jinak a pomáhá a podporuje mě v cestě za bypassem.Ne že by se o mně už nebál,ale nějak ví že to sama nezvládnu a s touto váhou nebudu nikdy spokojená a asi víc důvěřuje doktorům.20 let jsem si na ty kila navíc nezvykla a nezvyknu si,navíc mě bolí záda a kolena a to je začátek

a on sám tuší jak by mě dorazilo kdybych byla díky váze omezovaná v pohybu.Nesnáším být na někom závislá a bezmocná,vidí můj každodenní boj s jídlem a snahu posunout ručičku na váze dolů,nebo ji alespoň zastavit a taky vidí že výsledky jsou 0-0 prd,jen jsem vzteklá a podrážděná

.Já bych ho nasměrovala na tyhle stránky,aby si i on všechno pročetl a pak až to zchroupe ,tak bych si s ním znovu promluvila.Všechny nás tady mrzí jedna věc a to že jsme o možnosti operace nevěděli dříve a zbytečně jsme se trápili a stresovali a spoustu lidiček přišlo až když už byli opravdu bolaví,nemocní a tím pádem rizikovější.Neměj mu za zlé,že se bojí,ale nenech se jeho strachem svázat,spíš mu ukaž že se bojí zbytečně.Taky bych s chlapovým zásadním nesouhlasem asi nešla.Je potřeba po opce jeho pomoc a to hlavně ta psych.a ne řeči...já ti to říkal...já byl proti...apod.Pánové tady prominou,ale co si budem povídat jsou sice hlavou rodiny,ale mi jsme ty krčky co s ní hýbou a tak ho zkrátka všemožně donuť aby tě poslouchal,aby věděl jak to trápí tebe ,ne kvůli komukoliv jinému,ale kvůli sama sobě a že strach ti nepomůže,toho máš svýho dost,potřebuješ chlapa co tě podrží.Myslím že to nakonec pochopí,má tě rád.Moc ti fandím a držím palce.Jinak já jsem ostuda,po vyndání bandu a po vánocích mám 3,5 kg hore,ale to bude chleba a rohlíky.

Oprášila jsem rotoped a ode dneška jedu-slibuju

zítra jedu domluvit bypass a nechat si vynadat od profíka(primář Vraný),ale já už budu hodná.Nepřejídám se jen po 6 letech zase jím.Tak čus a mějte se

42 let,manžel má životní opora a věčný kluk,dcera 17-ti letý blázínek.
2006-bandáž Iscare,startovní a nejvyšší váha 134 kg,zhubnuto na 112 kg.
2012-Jablonec nad Nisou,pro nefunkčnost vyndání bandu při 116,8 kg
Po vyndání bandu a vánocích váha 124 kg,bypass 25.2 2013,28.2 reoperace,Prim.Vraný-Jablonec