DanoI, dík, ale v mé případě jde o úbytek opravdu nechtěný. Hodně lidí si myslí, že po operaci dosáhnout takovou váhu, jakou si přejí. To se ale podaří málkomu, protože to prostě není otázkou vůle. Samozřejmě, dodržováním nějakých pravidel můžeme hubnutí brzdit nebo zrychlovat, ale někdy člověk pravidla dodržuje a přesto to nejde. Hodně lidí nedohubne do cíle a jsou zklamaní, rádi by ještě dali nějaké to kilo dolů, ale nejde to. U mě je to naopak. Co se týče stravování, hlídala jsem si, abych jedla nejpozději po 3 hodinách, ale když jsem měla hlad (v prvních měsících vůbec nebyl, pak už ano), někdy třeba i jen chuť, tak jsem si prostě dala dříve. Zpočátku jsem jídlo vážila, pak už to brala od oka (stejně některého jídla dokážu sníst jen málo - rohlík, jiného hodně - těstoviny), pak jsem se začala řídit už jen plností žaludku. Já jsem na podporu hubnutí neudělala vůbec nic, žádná omezení. Když jsem začala vidět přílišné hubnutí jako problém, začala jsem jíst častěji a kaloričtější jídla. Abych zastavila pokles, musela jsem začít chodit k nutriční. Já nemám bohužel žádný recept, jak dosáhnout ideální váhu (jinak bych ji měla

), jen si myslím, že úspěch může někdy blokovat nepravidelnost (metabolismus se pak naučí si šetřit na zlé časy) a třeba i nedostatek pití - ale to jsou všechno jen věci vypozorované u okolí, nikoliv vyzkoušené u sebe.....

27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
CARPE DIEM!