fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 25 srp 2025 13:32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2582, 2583, 2584, 2585, 2586, 2587, 2588 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 09 bře 2013 12:04 

Všechny moc zdravím a přeji krásný víkend !!!

cíl splněn 4.9. 2012
v den operace 95kg

PříspěvekNapsal: 09 bře 2013 12:07 

Hezké sobotní ráno,

obzvlášť přeju našim holkám z Jablonce ( Zakletá, Zahradnice, Dev ) aby se co nejrychleji dali do kupy, aby už to přestalo bolet a bylo jen líp a líp..
Dnes beru poslední antibiotikum (dostala jsem jenom zatím 3) v úterý jdu na CRP a jestli bude krev v pořádku, tak už budu ok, jen se musím v úterý až bude mít primář Vraný poradnu zeptat přímo na tu situaci - antibiotika x narkoza(operace)...nevím jestli ten druhý termín budu moct absolvovat...?
CHci se zeptat SADI-P to je gastrický bypass se dvěma kličkama nebo s jednou? Mě primář Vraný navrhoval SADI-S, což je omega gastrický bypass s jednou kličkou...
Jinak všem přeju hezký den, sice u nás je mlha, trochu mrholí, ale po obědě jdeme do bazénu, tak mám z toho radost.. :D

24.1.2013 konzultace k reoperaci Dr. Vraný Jablonec-schváleno
29.3. 2013 reoperace - SADI-S při 99kg v Jablonci dr. Vraný-zvládnuto

PříspěvekNapsal: 09 bře 2013 12:22 

ahoj ženy-díky odkladům mé operace mám hodně času na přemýšlení a čím víc ho mám tím víc uvažuju o tom ,že se na operaci vyprdnu a zkusím zhubnout jen svou vůlí,kterou,si myslím,že nemám...mám strach ze života po operaci,přece jenom mohou nastat zdravotní problémy,přehubnutí nebo i přibírání,už ted mám kolem sebe dost negativních reakcí včetně mého manžela,který to už nezvládá psychicky,nedokážu mu vysvětlit spoustu věcí,že se určitě nezměním povahově ale jen váhově,že chci zhubnout na váhu kdy se do mě zamiloval,atd.a o zdraví nemluvě,prostě má strach jak to bude a jak to zvládne sám se sebou...mý rodiče mají taky strach,přece jen jsou to rodiče,co si budem povídat..no ještě mám 2 měsíce do kontroly..

jinak všem gratuluju k úbytkům,ke zvládnutým operacím a k vaší odvaze do toho všeho jít

36 let.2 deti(14 a 11 let)a milujici manzel a 3 kocicky
4.10.12 konzultace Turnov 11.30
4.10.12 obesitolog OK
16.10.12 spirometrie OK
19.10.12 psycholog OK
22.10.12 gastroskopie-vredy na dvanactniku
23.1.13 kontrolni gastro ok jsem v pořádku
TUBU..4.3.13
operace zrušena!!!!

začátek května kontrolní odběry

PříspěvekNapsal: 09 bře 2013 14:14 

Rybičko

ono to hubnutí / a hlavně úspěšné hubnutí/ není zdaleka jen o pevné vůli, prestože si to hodně lidí myslí. Pokud se rozhodneš se svou startovací váhou hubnout zdravým životním stylem tzv. přirozeně a dáš to, stane se objektem mýho hlubokýho obdivu, protože fakt obdivuju všechny lidi, kteří to dají bez operace, jelikož já jsem za celý svůj přechodí život zhubla tak kolem 60 - 70 kg / a to nepočítám ten poslední a doufám finální úbytek/, ale tak 80-90kg celkem jsem přibrala...já bych to nedala...

PříspěvekNapsal: 09 bře 2013 15:04 

r.ybicka: Nezvládneš to. Tak jako 98% obezních lidí. Já ti říkám, že s tak velkou váhou nemáš šanci zhubnout tolik kilo jako s bariatrickou operací. A i kdyby se ti nějaké to kilo podařilo zhubnout (komu z nás se to alespon jednou za život nepodařilo že? ) tak nemáš šanci to udržet.

To, že jsem se nechala operovat bylo nejlepší rozhodnutí v životě. Od prosince jsem se trápila se žlučníkem, který měl za následek zánět slivinky. Tři měsíce na pankteratické dietě. Žádný cukr, žádný tuk, žádné koření, jenom kuřecí a všechno na vodě, všechno dietní. Ani si nedovedeš představit jak jsem se s tou dietou trápila. Každý den už odpočítávám až budu jíst zase normálně. Za sebe můžu říct, že kdybych měla jíst už takhle celý život (ano takhle budeš muset jíst už celý život aby sis to nějaké zhubnuté kilo udržela) tak si raději fakt hodím mašli. Díky bohu za tu operaci a za to, že si můžu dát kydokoliv cokoliv a na váze se to neprojeví.

Chápu tvůj strach, ale ten jojo efekt a tvoje zdravotní problémy které budeš mít za čas jsou mnohem větším strašákem než operace. Já osobně už mám za sebou 5 operací a přežila jsem všechny. A udělala bych to zase.

24.3.2011 TUBU. FN Ostrava-MUDr.Foltys
Pes doskákal 16.7. 2012 ve 4:15
4.12.2012 Cilkulární abdo. Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno
2.9.2013 - Prsa. MUDr. Vřeský
26.11.2013. Haxny opět Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno

A konec:) Max. váha 135-celkem zhubnuto 72 kilo

PříspěvekNapsal: 09 bře 2013 15:12 

r.ybičko
Lucka Ti to napsala úplně přesně, je to prostě tak :oops:

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 09 bře 2013 18:03 

Podepisuju se pod to, co řekly Lucka a Anička. Jít na operaci považuju za jedno ze svých nejlepších životních rozhodnutí. Nedokázala bych sama zhubnout tolik kilo a hlavně si tu váhu udržet potom.

PříspěvekNapsal: 09 bře 2013 18:54 

LF . Ahojky, můžu se optat ohledně té slinivkové diety ? Já ji držím už 13 měsíců, jen s tím rozdílem,že jím sladké :wink: To Ti řekl doktor, že ji budeš držet jen 3 měsíce?? Já mám zvýšené amylázy a slinivku jsem měla podrážděnou. Žádnej zánět jsem neměla.Žlučníček mám v pořádku . Tak asi v tom možná bude rozdíl.Já se už nemůžu dočkat,že budu moct jíst něco normálního :)

cíl splněn 4.9. 2012
v den operace 95kg

PříspěvekNapsal: 09 bře 2013 19:11 

rybičko - taká je pravda ako píšu holky predo mnou - nezvládneš to bez opky ... a ak sa ti niečo podarí dať dole - jojo efektom to dáš naspäť .... ale fandím ti a držím palce !!! my všetky čo sme tu sme niekolko krat skúšali schudnuť normálne a bezvýsledne ... ja som to skúšala 10 rokov a zo začiatočnej váhy po pôrode /cca 100kg/ som sa chudnutím dopracovala za 10 rokov na 126kg ... nebyť opky , nemam dnes 57kg ..

Obrázek

36rokov , v šťastnom manželstve , 13-ročná slečna , 1mačka
po 11-ročnom boji s nadváhou : tubu pri 126kg - 17.1.2012 v B.B., Dr.Marko
3/2013 mastopexia prs
10/2013 laser.opka varixov oboch nôh
3/2014 plastika "lifting" stehien a augmentácia prs

Obrázek

PříspěvekNapsal: 09 bře 2013 20:03 

:cry:

Opka Turnov

Obrázek

Naposledy upravil Michalea dne 26 pro 2013 10:07, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 09 bře 2013 20:24 

drobek: Měla jsem v prosinci strašné žlučníkové záchvaty.Skončila jsem na JIP se zánětem slinivky. Jeden kámen totiž ucpal společný vývod slinivky a žlučníku. Od te doby jsem musela držet pankreatickou dietu, protože mi MUDr. řekla, že pokud se zánět slinivky oběvil jednou tak se objeví znovu. Takže přísná dieta aby se žlučník a kameny nepohnuly a zase nebylo zle se slinivkou. Sladké absolutně žádné. Maximálně něco osladit a když už tak si upect jen piškot. Od pondělka už žlučník naštěstí nemám, takže dieta už jenom dva týdny. Pak zase začnu jíst normálně. Už aby to bylo, protože já jsem z te stravy fakt zničená a doslova vyhladovělá. :roll:

24.3.2011 TUBU. FN Ostrava-MUDr.Foltys
Pes doskákal 16.7. 2012 ve 4:15
4.12.2012 Cilkulární abdo. Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno
2.9.2013 - Prsa. MUDr. Vřeský
26.11.2013. Haxny opět Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno

A konec:) Max. váha 135-celkem zhubnuto 72 kilo

PříspěvekNapsal: 09 bře 2013 20:26 

Hele Míšo už jsem se lekla ... že ty takýý ... váhavá. Já jak jsem psala...v sz... mohu ti pomoci zahnat strachy... rozhodnutí je r.ybičko na tobě.
Jinak dnešek byl výborný... škoda že mne nenapadlo vzít foťák... měla jsem nápad jet do aquaparku Vyškov... takže prvně že mi kluci pomohou, no vysávají nic moc takže manžel vstal vysál mi celý byt a ještě umyl země.. já nádobí a ten starší šel vyvenčit hafana... poté se jelo... holky takže než jsme jeli, že jdu do sprchy to už chlapy že čekají na mne... to jste mne měli slyšet ten křik jak jsem se nemohla nasoukat že ten starší se lekl co se mi stalo... no vše přes tu zimu se zmenšilo nebo já narostla,mám plavky vyrážíme. V bazénu málo lidí a teploučká voda takže jsme se koupali venku hlava jen vystrkovala horší bylo místečko, kde jsme si vždy sedli... jenže nějak mne tý pmneumatiky nadnášeli že jsem neměla venku jen hlavu a né si sednout ke dnu... ty jo já se nasmála horší je že jsem blbec trochu prochladla teplá voda a studeno venku nad hladinou... už se těším že to o prázdinách bude lepší třeba už si sednu bez toho nadnášení... dojeli jsme domů já naloupala brabory,chlap udělal bramboráky a hovězí flamendr... takže poslední velká žranice a od pondělka jdu na dietku zkusit pár kilíček před opkou shodit... a pokud vařil chlap nešlo odmítnout... už mám domluvené vývary...

TUBU 25.6.2013 v SurgalClinicBrno,reoperaci MUDr.Čierny 28.7.2015baypas Sadi-S,plastika prsou 28.3.2018,Abdo 17.12.2018
http://andre2.rajce.idnes.cz/dieta/
48 roků,měřím164cm,milující manżel,dva syni 26,22,babička 4.5 kterých dvojčátek

Naposledy upravil andre dne 09 bře 2013 20:31, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 09 bře 2013 20:31 

Krásný večer všem!
Zahradnice, četla jsem Tvou zprávu z místa činu, no užila sis tedy parádně :-/, ale já věřím, že Ti to osud vynahradí a budeš se pak zase parádně radovat!
Zakletá, Tobě přeju, ať už nezlobí ani tlak ani nic jiného a můžeš v klidu upisovat!
Dev, taky jsme se o Tebe báli, jsme rádi, že jsi to tak krásně zvládla!!! :-)
r.ybicko, taky chápu Tvé obavy, ale myslím, že dietou vyvoláš jojoefekt a za pár měsíců budeš tam, co teď jen o 5-20 kilo tlustší a v depresi.... Bohužel.... Kolik znáš lidí, kteří to s Tvou váhou dokázali? Je to drsně řečeno, ale je to tak.... Rozhodně Tě nebudu přemlouvat k operaci, ale pokud se jí bojíš, je z hlediska statistiky úspěšnosti lepší se s vahou smířit než zkoušet zhubnout..... Já jsem zrovna člověk, u kterého se projevila dost vzácná komplikace - přehubnutí, a přesto bych neměnila.... lepší přehublá, než tlustá, a to jak zdravotně, tak i po jiných stránkách....

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 09 bře 2013 21:40 

všem přeji krásný sobotní večer :wink:

Annax asi to tu někde zapadlo ,ale od první návštěvy nutriční jím pravidleně , je to sice boj jak s časem tak s tím ,že pocit hladu přes den prostě není a těžko si zvykám na myšlenku ,že mám jíst i když nemám hlad ,ale nařídím na mobilu budík ,nosím krabičky a 5-6 porcí dám s přehledem ( je fakt ,že některý den jsem vyjma snídaně a večeří jen na kefíru a pod ,ale to jen vyjmečně ) tahle moje snaha se mi odvděčila cca -4kg ,víc ani prd . Kde je problém vím docela přesně , velikost porcí , žádná dietní kuchaně a co je vůbec nej tak večerní zobání :cry: přesně to co se nemá . Prostě bez vůle a disciplíny . Bandáže se bojím z jediného důvodu , právě aby se něco po čase nepokazilo . Dočetla jsme se tu o zvracení ,dávení , bolestech a i přes nejezení se stejně nehublo . A pak mám kamarádku ,která s bandáží zhubla a opravdu hodně ,ale začal jí reznout port a dlouho trvalo než se badáže zbavila .Jsem smířená ,že nikdy nebudu éterická víla a ačkoli mi váha v ničem nikdy nebránila , po příchodu sem na forum se mi myšlenka zhození pár desítek kg zalíbila a těšila jsem se na dobu až budu menší a koupím si třeba kozačky , které dneska sice nosím taky ,ale pořídit si je obnáší návštěvu ševce , nikoli obchodu s obuví , nebo že místo několika chlebíčků na oslavě mi bude stačit jeden a takové ty prkotiny .

r.ybicka úplně tě chápu a moc bych ti přála ,abys statistikám natrhla zadek a povedlo se ti vlasními silami

Zakletá, Zahradnice, Dev ať už je jen a jen líp :wink:

žaludek po resekci pro vředy 16.7.2013 , velikost cca 300ml

Obrázek

Obrázek

PříspěvekNapsal: 09 bře 2013 22:04 

ANDRÉ! :lol:
velká gratulka k termínu,to už ti uteče,ani se nenaděješ!

HOLKY JABLONECKÝ! :D
držte se!

Obrázek

12/10/12 reoperace bypass při 108kg,primář Vraný,Jablonec nad Nisou - úspěšně zvládnuta!
23/10/13 abdominoplastika,MUDr.Hokynková,Brno - Bohunice.
9/7/14 dokončení metříku
Žádný cíl není tak daleko, aby na něj nedosáhla křídla tvých snů...Obrázek...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2582, 2583, 2584, 2585, 2586, 2587, 2588 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina