O vlastní blbosti aneb,jak jsem ztratila poslední kousek dobrého mínění o svém zdravém rozumu (povídka ze současnosti......... ) _______________________________________________________________________
V pondělí odpoledne mi zazvonila pevná linka,na které mi velice příjemný hlas mladého muže oznámil,že jsem byla vylosována a získala jsem cenu v hodnotě 1000 Kč.Byla jsem pozvaná na předávací párty na dnešní odpoledne s bohatým pohoštěním a dárkem pro dvě osoby." a co se tam bude dít,ptám se ". "Nic,povídá mladý sympoš,občerstvíte se a dostanete dárek,Proč ne,povídám si,mám čas,není to daleko,zajedu tam,no co.....Přijela jsem na místo určení a ejhle,firma Zepter....no podívejme...už u vchodu mě vítal sympaťák v skvěle padnoucím obleku a kravatě,milý jak gay,vyznávající víru Svědku Jehovových, a vítal mě,jako velice dobrou známou...hm..vypadá to dobře,říkám si..zavedl mě do místnosti,nabídl asi pět druhů kávy nebo čaje a usadil mě ke stolu,Byla jsem tam sama..vitríny plné hrnců.nožů a jídelních servisů,kolem pobíhalo sem a tam asi patnáct vyfešákovaných lidí.....V zápětí přišla dvojice a šedesátiletých manželů..."Jsem Ti to říkal,Božka,že to bude nějaká přiblblá předváděčka,zahřměl bodrý chlapík s pivním mozolkem.Máte tu aspoň slivovicu a popelník?zeptal se....dostal kafe a skleničku vody..a mohli jsme začít...Přišla paní Alenka,jak se usměvavá představila a dvě pomocnice.Paní Alenka,asi o deset kilo těžší než já,spustila vyčerpávající monolog o zdravé výživě a zdravém vaření...mezi výkřiky"víte,kolik lidí denně na světe umírá na infarkt a různé jiné cévní nemoci ze špatné stravy ?!!" Nevíte?? Můžete patřit brzy mezi ně !!Přeskočila mě smrt.......Nebojte se,zahřímala Alena,mám pro vás jedinečné řešení...dala pokyn dvěma korpulentním dámám v pozadí,načež jedna hodila na pánev tři kousky kuřecího stehenního řízku s kostí a druhá se jala zázračným tyčovým mixérem našlehat směs sušené šlehačky,zakysané smetany a cukru,z čehož vyrobila krém,jaký jsme ještě nikdy neměli v hubě,podle p.Alenky.A co teprve taková rýže,kterou připravíme pod naší zázračnou poklicí...už jste někdy uvařili rýži za TŘI !!! minuty,NEEE ??!! Tak se dívejte,že i to je možné...Zatím co jedna dáma obracela zběsile kuřecí kousky a dala vařit rýži do jakési zázračné nádoby,vyráběla paní Alenka tyčovým mixérem pomazánku s majonézy a zavařené Moravanky..a hlavně,bravurně odváděla pozornost od provařeného času....další náskok získala natřením pomazánky na jednohubky,které nám nabídla a neustále vykřikovala"tak co??!!" ..to je co??!!"Asi po čtyřiceti minutách,kdy uvaří běd i můj pes,jsme dostali na talířek asi kávovou lžičku úžasné rýže a tři minikousky kuřete,odkrojené z toho stoprocentně propečeného kraje...a protože vaření v Zeptru je o tom,že je to bez tuku a bez soli,na závěr ty kuřecí kousky posypala vysokou vrstvou tuze zdravého grilovacího koření....Po neskutečném gastronomickém zážitku přišli dva sympaťáci s širokým úsměvem,za který by se nestyděl žádný rodilý američana rozebrali si nás každého do druhého konce místnosti,prý,abychom se navzájem nerušili.Ten můj miloučkej hošík s pomádou na hlavě a efektní ofinkou zvednutou nahoru na mě vytasil jako první bonus stírací los.Prý k dvacátému výročí firmy.Půjčil mi firemní průpisku a vyzval mě,abych los setřela.Než se mi to povedlo,stačil mě upozornit,ať si od toho moc neslibuju,protože jen málokterý los vyhrává,bohužel.Po shlédnutí nápisu na mém losu se dramaticky chytl za hlavu a s očima obrácenýma v sloup na mě začal řvát PANEBOŽE!!!PANEBOŽE !!Pak na mě oči vytřeštil,čtyřikrát se prudce nadechl a vydechl (pomalu jsem se začínala zvedat,že mu budu muset dát první pomoc,až se skácí pod stůl) a zařval na mě."NELEKNĚTE SE !!!"Já už byla vylekaná až až,a hlavou mi proběhla myšlenka:"Holka,je to tady,vyhrála jsi přinejmenším polovinu firmy,co teď??!!Znova se hluboce nadechl a se slovy Ježíši,tak to tu už dlouho nebylo,začal s příručního koženého kufříku vytahovat štosy nějakých fasciklů.Panebože,teď budu muset asi podepsat papíry o převzetí firmy,co mám dělat ?!!Přemýšlela jsem,až se mi z hlavy kouřilo...Zvedl se a přinesl mi sklenku totálně bezchybné vody,která přešla nějakým dalším firemním přístrojem,to asi proto,kdybych se náhodou chtěla skácet k zemi,až se dozvím výhru.A pak to na mě vybalil...VY...jedině VY !!...JSTE VYHRÁLA ÚŽASNOU CENU !! A otevřel katalog s nádobím v hodnotě 68 000 Kč.Zatmělo se mi před očima...viděla jsem se,jak dnes večer vynáším po setmění mé staré obité hrnce do popelnice tak,aby mě nezahlídl žádný soused a přemýšlela,kam všechny ty hrnce a přístroje nastrkám.........Jedině VY,zahřměl sympoš,můžete mít tohle všechno za pouhých 38000 a k tomu dostanete tenhle unikátní tyčový mixér v hodnotě 10980 Kč zdarma!! A co víc,VY,jedině VY nemusíte platit hotově,ale ve splátkách a VY,jedině VY,můžete začít splácet až v květnu.Co Vy nato ??!!! Čekala jsem,kdy se zvedne a začne kolem stolku tančit vítězný tanec domorodých šamanů....Když jsem odmítla,nabídl mi menší sadu za trošku míň peněz,ale už se na mě díval s podezřením,že jsem právě dostala nějakou nevysvětlitelnou duševní chorobu,když tuhle nabídku odmítám....když jsem odmítla i druhou a třetí s vysvětlením(výmluvou),že sama bez mé drahé polovičky nic rozhodovat ani podepisovat nebudu,rozzářil se jak vánoční stromek a vítězoslavně zvolal:Super!!§Do dvou dnů Vám přivezeme sadu a Vy budete mít 14 dní na to,aby jste bez udání důvodu mohla výrobek vrátit..Byla jsem v koncích...co teď..Vrbko,dělej,přemýšlej...Nemohu Vaši nabídku přijmout,povídám zkroušeně,a ani si nedovedete představit,jak moc mě to mrzí..ale manžel pracuje na druhém konci světa (Dukovany) a vrátí se nejdříve za pár let a já zítra nastupuji do nemocnice na těžkou operaci a budu tam nejméně tři týdny.Bylo vidět,že přemýšlí,jakou smrtelnou chorobou trpím,s kterou se dnes leží ve špitále tři týdny,navíc,když jsem přišla v kondici a vyšperkovaná jak na maturitní ples...No byl velice zklamán,nezbylo mu,než mi popřát pevné zdraví a s povzdechem,tak snad někdy příště se odebral pro můj dárek v hodnotě 1000 korun,Donesl tři...super,říkám si...kdepak,pravil,můžete si z těch tří vybrat....byla jsem okouzlena..v miniaturní krabičce se ukrýval světový krémeček na ruce a nehty,v druhé nějaká zázračná utěrka na prach a třetí byla škrabka na brambory a zeleninu..keramická...utěrku jsem si chtěla prohlídnout,byla jsem nadšená,krabička ukrývala skvěle zabalený umýváček z mikrovlákna v bíle barvě,prot asi ta cena,protože Vietnamci mají jen modré a to za dvanáct kaček.Nehty mi nerostou,tož jsem si vybrala tu škrabku,moc poděkovala a s těžce zklamaným,skoro plačícím sympaťákem jsem se rozloučila.Ještě ve dveřích jsem se jednou otočila a viděla,jak sedí u stolku,schovává haldy fasciklů a kroutí hlavu nad ženskou,co odmítla nejlepší nabídku svého života.No co,za 32 kaček,které jsem dala za lístky na tramvaj a dvě hodiny času to stálo,co říkáte?? P.s. Prodám originál keramickou škrabku firmy Zepter za 1000 korun.Kdo zavolá jako první,má 50% slevu a jako bonus pozvánku na další superakci !!!!!!!
_________________ [manžel,pes,králík,rybičky a žáby,aby měla vnučka radost a babi co dělat-) Dobrá nálada sice nevyřeší tvoje problémy,ale naštve tolik lidí kolem,že je dobré si ji udržet ! TUBU 18.3.2013[/color] Vítkovice....... 
|