Karkulko klííd. Já byla operovaná i s touto bakteriií. Teda přeléčili mi jí, taky trojima lékama (2 antb.+loseprasol), ale nebylo to moc úspěšné. Bakterie prý tam je pořád.Já jsem něco tušila již roky, pač mám sklony k průjmům k velkému nadýmání, z čehokoliv.
Takže přeléčili mě, bakterie tam ale zůstala a když mi chtěli dávat další kolo antibiotik, ty jsem odmítla, protože ty první mi nezabraly a jenom mi udělaly, to mi v žaludku z tamní mikroflorou guláš a jídlo se mi po antibiotikách začalo vracet do jícnu, což jsem do té doby nikdy neznala. A přešlo to až po měsíci. Což jsem řekla gastro doktorovi a ten řekl že mi teda další dávat nebude a napsal mi že daný stav není kontraindikací k operaci a po operaci to budeme ještě nějak řešit...Ale neboj, to já jsem "oříšek".
Běžný postup je ten že antibiotika zaberou a vlastně se ani termín neposunuje, protože ta antibiotika jsou krátkodobá záležitost a může se brzy po nich na opku,tak mi to aspon sdělil můj gastro doktor. Takže, ta bakterie, není takový problém, jak by se na první pohled mohlo zdát, jícen je jistojistě složitějšíí, problém i ten se dá ale dneska úspěšně řešit.
Na ta játra se jak píše Anička zaměř, já, protože mám břišní obezitu, tzn. že většinu tuku na sobě v břichu, tak primář mi pak řekl, že nebýt to já

, tak by se naštval zašil a poslal domů. A to jsem odtučnovala ostropestřem přes dva měsíce, nepila alkohol, neprasila s tučným jídlem, ale je pravda, že jsem zhubla jenom nakonec 2kg

Ale taky mám pocit že je to operatér od operatéra, někomu to vadí více, někomu méně.