EricafoxiAhojky,moc děkuji za Tvůj příspěvek,už jsem si myslela,že jsem tady nějaký exot.Jsem ráda,že tady napsal někdo,kdo je od stejného docenta a může to posoudit s odstupem roku a říct své zkušenosti a navíc s krásným úbytkem.Já prostě příspěvky typu:Okamžitě vyplivni tu přesnídávku,máš být na tekuté,opravdu nechápu,když mi v nemce dávali jablka strouhaná na hrubém struhadle.A žít měsíc z vývarů a nedejbože sáčkových polívek,tak to už mi připadá velice divné.Přece,účelem operace není shodit během měsíce dvacet kilo,které mi trvalo v životě nabrat dvacet let.Vždyť to je pro tělo šok jak hrom....Byla jsem v nemocnici svědkem toho,že si paní,chuděra,díky tomu rozhasila totálně celý organismus,zhubla 40 kilo,a po třech dnech se přiznala,že někdy přemýšlí,jestli jí to stálo za tyhle zdravotní problémy,které tenkrát neměla.Je bílá jak stěna,bez energie,blbnou jí ledviny,je nervozní.Tak takhle bych skončit nechtěla.Nechci žít v těle,které trpělo 30 let obezitou a teď bude žít dalších dvacet v podvýživě.Na to se mám mooooc ráda.A jak to tady čtu,ty problémy.....já neberu jednu jedinou tabletku....vůbec na nic.Nemám v puse žádný povlak,jsem šest dní po operaci,a kdyby mě ještě trochu netáhla ta hlavní jizvička,nevím,že jsem byla na nějaké operaci.Jím,co jím,samozřejmě se selským rozumem,rozmixuji si to na hustou kaši,piju ředěný džus,voda mi neleze,a pokud se mi podaří zhubnout to,co jsem tolik let nosila na sobě,třeba do roka,budu nejšťastnější pod sluncem.Mám své tělo ráda,a dám mu čas,zvyknout si na novou situaci pomalu,ale jistě.Taky doufám,že pokud to bude pomaleji,vyhnu se přidruženým potížím.Nechci polykat tuny prášků na žáhu,na trávení,vitamínů a podobně.Chci žít kvalitní život,a k tomu mi bohatě stačí,že mi k tomu v nemocnici pomohli tím,že prostě nesním tři rohlíky na večeři a dva řádky brambor s půlkou bravka na oběd.K tomu mi pomohli.Že mám stejný pocit nadlábnutí,po čtvrtině toho,co jsem snědla předtím.Protože mi vlastně vzali 3/4 žaludku,jako každé z Vás.To v praxi znamená,že nesním čtyři knedlíky,ale jen jeden,je to tak ? A to je vlastně účel téhle operace.Jinak jsem nemusela na žádnou chodit a říct si tady,v pohodě doma,tak holka,teď budeš srkat tři měsíce vývary a uvidíš,jak budeš šlang.Žaludek je naprosto v pořádku,nic mě nebolí,nic se mi nevrací,žáha mě nepálí,funguju naprosto stejně,jak před operací,samozřejmě s dietním omezením,stejným,jako u každé jiné.Mému strýci už před třiceti lety vzali třičtvrtě žaludku,kvůli vředům.Dodržoval nedráždivou stravu měsíc,a dál žil stejně,jak předttím.A to vlastně už tenkrát podstoupil takovou tubu prakticky.Takže,možná moje váha nepoletí dolů tak závratným způsobem,ale já se vážně nechci třepat,jak vietnamský rákos,mít pocity těla bez energie,mít zažívací problémy,pocity zimy a podobně.A tohle fórum je tady přece od toho,aby každý napsal svůj názor a podělil se o to,jak to chodí,třeba tady v Ostravě a jak třeba v Brně.A taky myslím,že má každý selský rozum.Proto odmítám příspěvky typu:"Coooo??? Máš být měsíc na tekuté !!! "To holky,co jsou tady nové,děsí,nedovedu si představit,co na to řeknou ženské,kterým jsem dala v nemocnici odkaz na tohle fórum,které o něm neměly ani ponětí,tak ty z toho tady budou totálně vyvalené,to Vám řeknu.Přece to tady není o tom,aby jsme se tu navzájem stresovaly,ale aby jsme si pomohly.A pokud někomu pomůže názor,že nemusí být měsíc na tekuté,jsem ráda,že jsem tady....Pa Jana
_________________ [manžel,pes,králík,rybičky a žáby,aby měla vnučka radost a babi co dělat-) Dobrá nálada sice nevyřeší tvoje problémy,ale naštve tolik lidí kolem,že je dobré si ji udržet ! TUBU 18.3.2013[/color] Vítkovice....... 
|