fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 23 srp 2025 11:34

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2757, 2758, 2759, 2760, 2761, 2762, 2763 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 21 kvě 2013 08:48 

Ifčo, mně tu operaci velmi rozmlouval právě endokrinolog. Velký zásah do organismu, chirurgové by jen řezali, atd, atd. Dokonce mi řekl, že mi nedá doporučení k operaci. Řekla jsem mu podle pravdy, že nepotřebuji doporučení, ale potvrzení toho, že obezita nemá endokrinní příčinu. Na to mi řekl, že musí udělat jedden test. Překvapilo mě to - léčila jsem se 6 let u něj, on mi neustále nadával, že jsem tlustá, a ani se za celou dobu nepokusil zjistit, že obezita není od šž????? :evil: No, udělal test, vystavil potvrzení a když k němu teď chodím na kontroly, obdivuje mě, jak jsem dokázala krásně zhubnout!!!!!

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2013 09:58 

Přeji pěkný slunečný den...tedy alespoň u nás :wink:

Melsept, RomanG17,Annax, Mattoni, Pindruše, Scalla...moc a moc děkuji vám všem za "morální" podporu :!: :!: :wink: . Moc si toho cením. Dnes jsem navštívila znovu obvodního kvůli předoperačnímu vyš.. Tak mi udělal,co se stihne do odpoledne a dostanu od něj papíry a zbytek zítra na místě. Nakonec jsme si to všechno vyříkali a je to v pohodě. Tak jsem za to i ráda. On je totiž jinak moc hodný a tak bych byla nerada, kdyby to eventuelně došlo až k tomu, že bych byla nucena ho vyměnit.... Netuším,nakolik je informovaný o bariatrických operacích, ale nakonec to vzal fakt rozumně.
Takže ještě jednou moc a moc všem vám tady díky a nejen za tu podporu,ale za všechny informace, které jsem z tohohle fóra získala a které mne nakonec dovedly až k rozhodnutí to všechno podstoupit. Ještě dnes sem určitě mrknu,abych načerpala sílu a odvahu a zítra vyrazím..... :shock: :)

40 let,1 manžel, 2 děti a 2 kočky :)
15.5.13 konzultace v Mostištích a 22.5.13 nástup do nemocnice Mostiště
23.5.13 TUBU v nemocnici v Mostištích při 114 kg - MUDr. Šimoník

Obrázek

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2013 10:03 

Krásný sluníčkový den přeji všem :) .
Ifčo,držím moooc palečky k operaci a určitě ses rozhodla správně.Můj obodní lékař ani netušil,co je to bandáž :D a můj diabetolog mi ji doporučil :D ,asi věděl,že já jsem exot a cukrovky se stejně nezbavím a vrátím se k němu.Léčí mě tak úžasně,že i po zhubnutí a pravidelné stravě mám cukr od deseti výš,no není on dokonalý? :D Takže jdu po operaci k jinému a uvidíme.Jinak ode dneška za týden jedu do Turnova a budu se tam celý den loučit s vetřelcem a následný den mě opustí..bych mu měla koupit něco na cestu :D ,sice mi dva roky ničil život,ale na druhou stranu jsem od něj získala mnoho ponaučení :) .

Bandáž 2011,11.4.2013 Turnov,nefunkční bandáž,doplněno 1 ml,9.5. odpuštěno 1,5 ml
29.5. rozloučení s vetřelcem
26.11.2013 nástup nemocnice Turnov,27.11.2013 sleeve resekce,váha 86 kg

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2013 13:31 

Ifčo, ja som mal mať operáciu už 8.2.202, ale pre zápaly žalúdka sme to museli odložiť. A tak som začal veľmi váhať, či tú prípravu mám znovu podstúpiť, ale stačilo mi sem prísť na toto fakt úžasné fórum a po prečítaní niekoľkých príspevkov som sa rozhodol, že to jednoducho musím podstúpiť. A dodnes to neľutujem. Tu fakt načerpáš mnoho morálnej sily na odstránenie aj tých posledných blokov a negatívnych myšlienok.

Určite si sa rozhodla správne, neoľutuješ.

Roman

Odložená operácia 8.2. pre zápaly v žalúdku. Najvyššia váha 138
Tubu vykonaná dňa 9.8.2012 v Břeclavi MUDr. Čiernym
16.2.13-112,0
31.5.13-106,5
7.8.13-103,5
30.9.13-101,1
14.10.13-99,8
12.11.13-98,2
28.3.14-97,5
8.7.14-97,0
30.4.16-94,0
22.7.16-92,5

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2013 13:59 

Ifča : Neboj se toho, mě z toho hrabe úplně stejně a taky si sem chodím pro morální a duševní podporu. :-) Mám termín za měsíc a několikrát denně ve mě hrkne, jestli dělám dobře. Pak nakouknu sem, podívám se do zrcadla, promnu své bolavé klouby, zhnuseně se podívám na diabetické prášky a píchací pero a ujistím se, že dělám správně. A možná se bojíš i z toho důvodu, že jsi tak rychle získala termín. Já čekám delší čas a od té doby se mé myšlení lehce změnilo. Holky tady mi říkaly, že se na operaci těšily. V této fázi já ještě nejsem, protože mám šílený strach z narkoz a nemocnic obecně, ale už jsem se chvílemi přistihla, že tam něco jako náznak těšení se je! Což je u mě naprosto neuvěřitelné. Tak se toho neboj, ta psychika dozraje i u tebe, holt už na pochodu za stálého hubnutí. :-)
A jestli budeš litovat - pořád je lepší litovat něčeho, co jsme udělali, než si vyčitat, že jsme něco udělat mohli a neudělali. Neboj, to zvládnem obě!

Janka 777: Tobě zůstal i po operaci takto vysoký cukr? Můžu se zeptat, jestli jsi na inzulínu, nebo jen na práškách?

- 4.4. konzultace v Turnově, nasávám informace a připravuju se psychicky :-)
- Kolečko dokončeno, termín na tubu 26. června. Usilovně se snažím zdolat povinných 5 kg. A nervíky už pracují.
- 26.6. Tubu úspěšně zvládnuto, tak jdeme na to :-)

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2013 15:14 

..

Obrázek

Naposledy upravil Karkulka dne 04 zář 2013 13:47, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2013 15:19 

Jituš, jdeš na TUBU nebo bypass?

Obrázek

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2013 17:41 

Karkulko , jdu na TUBU.
Už jsem dozrála, ber to tak, že ty dva roky jsi zřejmě potřebovala, aby sis uvědomila, že to zřejmě jinudy nepůjde. Já měla to samé, prostě jednou přece zhubnu, to není možné, abych pořád ty kila nosila. No a roky nenápadně šly a šly.. a kila se mě držely...
Až jsem si konečně letos v lednu připustila, že se mě zřejmě jinak nepustí a pokud chci žít ještě trochu kvalitně, zdravě a dlouho, (a to já chci), tak na tu operaci zkrátka musím.

Okolí je nepoučené, myslí to dobře, ale prokazují medvědí službu. Je sakra rozdíl zhubnout 5, 10 kilo, anebo 40 a více. To aby měl člověk vůli jak Meresjev, aby něco takového zvládl sám. Tak si do toho nenech kecat, vnitřně se nalaď, že ti tohle konečně pomůže a půjde to líp. A řekni to opravdu jen nejbližším, kteří pochopí a pomůžou.

A přesně jak tu někdo psal, že jsou lidi nepoučení, nejen laické okolí, ale i čekatelky na operace - sedělo se mnou na konzultaci 7 dalších žen. A jen tři z nás jsme věděly, co vlastně chceme a na co jdeme. Ostatní čekaly, že jim doktor poradí a doporučí a byly pak nemile překvapené, že nedoporučí. A jedné paní mi tam taky bylo líto, nemá internet, obvodní doktor neví ani zbla, pod pojmem "operace žaludku" si představil bandáž. Ta byla úplně vykulená a bezradná, co má dělat, že o tolika typech operací naprosto netušila.
O to víc mě to překvapilo u mladých holek, jednu jsme vezli do UL, na můj popud se tu taky registrovala, ale psát jsem ji tu neviděla. Ta doktora dokonce ani neposlouchala, po přednášce o bandáži vypla sluch a jen si to odseděla, protože přece jde na bandáž...
Pak na nás koukala, když jsme jí to vymlouvaly, ať si vybere něco jiného.

- 4.4. konzultace v Turnově, nasávám informace a připravuju se psychicky :-)
- Kolečko dokončeno, termín na tubu 26. června. Usilovně se snažím zdolat povinných 5 kg. A nervíky už pracují.
- 26.6. Tubu úspěšně zvládnuto, tak jdeme na to :-)

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2013 18:28 

Já žasnu, jaké mohou být problémy s neinformovanými lékaři.
Já měla štěstí, že na operaci a toto fórum mě upozornil obezitolog, endokrinolog mi řekl, že jsem to měla udělat dávno, že s mou štítnicí se hubne těžko a obvo´dačka mi řekla, že mi to schvaluje, že má dvě pacientky po operaci a prý to přineslo jen samá pozitiva.
Hlavně se nedejte a stůjte za svým :wink:

http://blanula1.rajce.idnes.cz/Tak_sel_cas.../

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2013 20:55 

Tak mám sbaleno a je mi děsně.... :( Po šesté ráno vyrážíme. Mějte se tu hezky a až se vrátím s malým žaludečkem, tak se vám ozveme.... :) :) Tak paaa a moc díky za vaši podporu. :wink: :)

40 let,1 manžel, 2 děti a 2 kočky :)
15.5.13 konzultace v Mostištích a 22.5.13 nástup do nemocnice Mostiště
23.5.13 TUBU v nemocnici v Mostištích při 114 kg - MUDr. Šimoník

Obrázek

PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013 00:01 

Ifčo, neboj se, hlavu vzhůru, už vyhlížej lepší a štíhlejší a zdravější zítřky :wink: Jsi v rukou odborníků, rozhodla ses dobře a určitě všechno poběží jak po másle. Přeju hladký průběh a rychloh rekonvalescenci, určitě se ozvi jak budeš moct!

Myslím na Tebe a určitě nejsem sama!

Obrázek

PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013 02:06 

Zdravím all !

Hlášení Turnov
- ju.d@seznam.cz - Julie - v úterý zdárně zvládla tubu, na ARO bylo zřejmě plno, takže po probuzení na dospávacím pokoji ji převezli na normální pokoj, nebylo jí dvakrát hej, ale drží se, holka. Každým dnem bude líp, ve čtvrtek podám další info.

- Benny jde na sál ve středu po obědě, takže všichni držte palce. Za což Vám děkuje předem a pozdravuje. A platí co výše jest psáno...další zprávy ve čtvrtek.

Jitulko Klauzová...ve čtvrtek se uvidíme a věřím, že ohlášená "rychlovka" není nic vážného. :(

Jitko.H....vidím, jak si to hezky rovnáš v hlavince a chystáš se...už se na Tebe těším. :wink:

60 let,skvělý manžel,2 synátoři,v klimakteriu + 66 kg,bandáž 7/2008 při 107 MUDr. Hrubý,Panochova nemocnice Turnov, úbytek na 81,problémy s prstýnkem, fik band ex + tubu 1.11. při 91...
6.11.2013 abdominoplastika Brno, oprava abda MUDr. Hrubý 22.10.2014

PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013 05:30 

Dobré ráno všem :wink:

ju.d@seznam.cz
gratuluji ke zvládnuté operaci :wink: a přeji rychlou rekonvalescenci :wink: ať je den ode dne lépe

benny
tfuj, tfuj, tfuj... po obědě krásné sny a ještě hezčí probuzení :wink:

Ifčo
tobě také držím palečky... ubíráš se tou správnou cestou ke štíhlejším a zdravějším zítřkům... :wink:

Hezký sluníčkový den všem :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013 06:17 

Dobré ráno vespolek!

Děvčatům po operaci přeji rychlou rekonvalescenci a kdo jde dnes na to, tak tfuj tfuj tfuj!

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013 06:41 

ahojky vespolek,

operovaným držím pěstičky a hubnoucím blahopřeji.

Nemám teď tolik času na příspěvky, začala jsem chodit do práce a vracívám se v noci,
ale čtu poctivě :D Doufám, že tím jak běhám po place půjde váha pěkně dolů, ikdyž
zatím si rozhodně nemohu stěžovat. Jsem za první třetinou a to je úžasné :!:

váha po operaci 104,5

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2757, 2758, 2759, 2760, 2761, 2762, 2763 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina