Karkulko , jdu na TUBU. Už jsem dozrála, ber to tak, že ty dva roky jsi zřejmě potřebovala, aby sis uvědomila, že to zřejmě jinudy nepůjde. Já měla to samé, prostě jednou přece zhubnu, to není možné, abych pořád ty kila nosila. No a roky nenápadně šly a šly.. a kila se mě držely... Až jsem si konečně letos v lednu připustila, že se mě zřejmě jinak nepustí a pokud chci žít ještě trochu kvalitně, zdravě a dlouho, (a to já chci), tak na tu operaci zkrátka musím.
Okolí je nepoučené, myslí to dobře, ale prokazují medvědí službu. Je sakra rozdíl zhubnout 5, 10 kilo, anebo 40 a více. To aby měl člověk vůli jak Meresjev, aby něco takového zvládl sám. Tak si do toho nenech kecat, vnitřně se nalaď, že ti tohle konečně pomůže a půjde to líp. A řekni to opravdu jen nejbližším, kteří pochopí a pomůžou.
A přesně jak tu někdo psal, že jsou lidi nepoučení, nejen laické okolí, ale i čekatelky na operace - sedělo se mnou na konzultaci 7 dalších žen. A jen tři z nás jsme věděly, co vlastně chceme a na co jdeme. Ostatní čekaly, že jim doktor poradí a doporučí a byly pak nemile překvapené, že nedoporučí. A jedné paní mi tam taky bylo líto, nemá internet, obvodní doktor neví ani zbla, pod pojmem "operace žaludku" si představil bandáž. Ta byla úplně vykulená a bezradná, co má dělat, že o tolika typech operací naprosto netušila. O to víc mě to překvapilo u mladých holek, jednu jsme vezli do UL, na můj popud se tu taky registrovala, ale psát jsem ji tu neviděla. Ta doktora dokonce ani neposlouchala, po přednášce o bandáži vypla sluch a jen si to odseděla, protože přece jde na bandáž... Pak na nás koukala, když jsme jí to vymlouvaly, ať si vybere něco jiného.
_________________  - 4.4. konzultace v Turnově, nasávám informace a připravuju se psychicky  - Kolečko dokončeno, termín na tubu 26. června. Usilovně se snažím zdolat povinných 5 kg. A nervíky už pracují. - 26.6. Tubu úspěšně zvládnuto, tak jdeme na to 
|