fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 21 srp 2025 19:21

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla fóra

Popis a základní informace o plikaci najdete na bandingklub.cz/plikace-zaludku.phtml.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1411 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 95  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2013 18:44 

Barus
ano, na mlýnky chodí špetička spokojených lidí, u kterých se nevyskytl nějaký problém a jsou spokojeni... a snad i spokojeni zůstanou...
ale daleko více lidí odešlo, protože klinika problémy neřeší a neřešila, v případě problémů... takže operovaní v Iscare byly donuceni jít jinam, třeba do Turnova, Jablonce, Břeclavi,... prostě tam, kde je vzali a někdy to bývá problém se někde jinde uchytit... proč by měl někdo opravovat operaci po někom jiném... :roll:

A Vojenská nemocnice si toto nedovolí a problémy se tam umí řešit... aspoň nevím o nikom, koho by v UVN v případě problémů odmítli...

Proto volbu kliniky nebo nemocnice zvaž... :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 18 kvě 2013 19:22 

Tak jsem trochu googlovala a vypadá to že pan doktor Kasalický z UVN nedělá plikace... :-( Teda aspoň to na stránkách nemocnice nepíší a ani na jeho vlastních stránkách to neuvádí http://www.kasalicky.websnadno.cz/Home.html

chjo... vůbec nevím jak se rozhodnout. Začínám mít strach ze svého vlastního rozhodnutí. Uvítala bych totiž kliniku v Praze.. :roll:

Dokonalý přítel, hyperaktivní pes a bláznivá kočka, zatím bez dětí
25 let
PLIKACE- zatím bez termínu, čekám teprve na konzultaci :-(

PříspěvekNapsal: 18 kvě 2013 19:31 

Barus
nezoufej..., v pondělí zvedni telefon a zavolej o informace... :wink:
a jakou máš vůbec váhu a odkud jsi?
já byla z Prahy až v Turnově :D

Obrázek

PříspěvekNapsal: 18 kvě 2013 20:23 

Mattoni

Jsem také z Prahy.. :-) Vážím 105 kg, 168 cm a je mi 25 let . Takže tedy dobrá- v pondělí zavolám na UVN a možná i do toho Turnova... :-) Děkuji moc za rady!

Dokonalý přítel, hyperaktivní pes a bláznivá kočka, zatím bez dětí
25 let
PLIKACE- zatím bez termínu, čekám teprve na konzultaci :-(

PříspěvekNapsal: 19 kvě 2013 06:10 

Barus
držím palečky, určitě nebudeš litovat ani v jedné nemocnici, v Turnově určitě budeš taky spokojená... ta dálka za to stojí, pokud by nebyla možnost v Praze :wink:
jinak zkus si vytvořit metříček, návod najdeš zde :arrow: viewtopic.php?f=34&t=252 :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 19 kvě 2013 21:34 

Ahojky lidičky,
Barus: Ahojky a vítej.Já patřím k těm kteří byli operovány v ISCARE.Byla jsem na tom asi jako ty.Rozhodla jsem se se sebou něco udělat a Iscare byla první klinika kterou vyhledavač našel.Vše jsem si pročetla napsala do poradny a po velmi rychlé,kladné odpo.jsem se hned objednala ke konzultaci,která byla snad do měsíce.Až pak jsem zašla na Kafeml.pročítala jsem tam.Pak jsem se nějak dostala i sem a byť na Mlýnky chodím stále,tady získáš více info ohledně tipů op.Na Mlýnkách je 90%lidiček s bandážema.Tady je od každého něco.Toliko k fórům.A co se klinik týče já po čtení tady litovala že jsem se do Iscare objednala.ÚVN a pan prof.Kasalický je třída v oboru.No bohužel na takovou kvalitu je dlooouhatánská čekaci doba.A já když se pro něco rozhodnu musím to mít hned.Turnov pro mne daleko jsem z Tp. a tak jsem i přes kritiky tady ryskla ISCARE. Bohu dík patřim mezi ty úspěšně odoperované.Jsem s klinikou max.spokojená.Hlavně mi i vyhovovalo,že celé kolečko absolvuješ na jednom místě.Nemusíš lítat od čerta k ďáblu.Dá se zvládnňut i v jeden den.Tedy pan prim.Svoboda paní MUDRa Malč. mne moc nesedla.Jsem ráda že jsem přešla k primáři.Uráitě jak říkají holky,rozhodnout se musíš sama.A za tím rozhodnutím si si stát,byť by ti nutili BAND.Do toho já bych nešla.Držím ti palce při rozhodování. ;-) Zatím pa Alena

10.4.2013 termín TUBU prim.Svoboda.nástup se 114kg.
Reoperace "Baypas": Jablonec 9.2.2016

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2013 08:05 

Baruš

Ahojky, jsem "absolvent" OB kliniky, jsem po plikaci a teď už jsem spokojená. Začátky byly krušné (měla jsem problém se zvracením po opce), ale vše se ustálilo a váha jde dolů docela dobře.
Rozhoduj se sama a správně :P

[color=#008040]44 let, dospělá dcera, fajn muž, dva psi a kočka[/color]

25.2.před opkou 143 kg

termín plikace
14.3.13
138,8 kg
26.2.14 operace žlučníku
7.3.: 114 kg ( - 29 ) jde to ztuha, ale jde to

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2013 09:17 

za mě.... dnes už dělá OB plikace úplně jinak, kvalitněji, než před těmi 2 lety... prošívají je už 2x a snad ještě něco navíc, něco jako "lepí" nebo co jsem tu posledně četla....pokud chceš plikaci, máš na výběr i tu OB kliniku.... :wink:

Ájo, máš ale tubu, problémy v Iscare se týkaly bandu :wink:

a co se týká mlejnků...tak není zas až tak pravdou, že tam chodí jen spokojení... co tam čtu, tak začíná být i dost těch, co mají problémy s hubnutím.....a dost jich už nepíše, později tam hodí příspěvek, že nehubnout, zvrací atd....

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2013 12:51 

Verca: jj.,to máš pravdu.Tak já vůbec nejsem zastáncem bandáží.Pro mne je to zbytečný zákrok který je vždy nutný odstranit.Dřív nebo později. Já se rozhodovala mezi tubu a bajpasem.V mém černobílém světě nic jiného nebylo přípustné. ;-) Jsem hrozná vím,ale fakt si myslím že ani band a ani plikace tedy bez kličky nemá takové výsledky.To ale je na každém jak se sám rozhodne :-)

10.4.2013 termín TUBU prim.Svoboda.nástup se 114kg.
Reoperace "Baypas": Jablonec 9.2.2016

Předmět příspěvku: plikace
PříspěvekNapsal: 28 kvě 2013 16:38 

jsem tady nová a chci něco přispět. Včera jsme byla ve Valašském Meziříčí se objednat na bariatrickou operaci. Přijal mně Dr. Bařinka. Myslela jsme si,že si semnou promluví a řekne jaké jsou možnosti operace a jaká operace by byla vhodná pro mně a taky něco k tomu říct. Byla jsem tam jen 5 minut a řekl mně,že já vám udělám plikaci a bylo to. Nic proč to a ne třeba tubulizaci. Jen jsme se zmínila,že můžu jít na operaci kdykoli,že kdyby někdo onemocněl,že jestli je tato možnost. Jen se na mně podíval i sestra a bylo vidět,že jsem si asi moc dovolila. Působil na mně arogantně a teda hnusně mně odbyl. Mám s toho velmi špatný pocit. Tak chci vědět, kdo na to byl na tu plikaci a co je teda lepší. naplánovaná operace je 14. 10. 2013.

PříspěvekNapsal: 28 kvě 2013 18:22 

Iveta71 píše:
Dobrý den ,jsem po plikaci žaludku teprve 16 dní. Zatím jsem žádné problémy jako je zvracení či pálení žáhy ,nepozorovala.Dole mám 9kg ,ale je ještě brzy na hodnocení :D .Doufám ,že to zvládnu ,nejsem totiž zvyklá pravidelně jíst ,tak v tom zatím plavu

Dobrý den,já jsem byla včera ve Valaškém Meziříčí a můj pocit z Dr. Bařinky byl špatný. Působil na mně arogantně a byla jsem tam jen 5 minut a nic mně nevysvětli a jen řekl,že mně udělá plikaci a bylo. Řekl mně kdy chci na operaci který týden má volný. Má termín na říjen. Takže první dojem špatný. Chtěla jsem si popovídat a poptat se co a jak. Takže velké sklamání

PříspěvekNapsal: 28 kvě 2013 18:32 

Ahoj,
nejlepší bud, když si tu pročteš všechny typy operace a pak si ke každé napíšeš klady a zápory a sama se rozhodni. Každý má svůj názor a taky to vidí jinak. Nejdůležitější je k čemu jsi nakloněná více ty? Při jaké hmotnosti jdete na operaci?

5.5.2013 - 2 měsíce a 13 dní po plikaci -20kg juchuuuuu :)
22.8.2013 - 6 měsíců a 3 dny po plikaci -30kg juchuchuuuuu..... ale dalo to práci....

PříspěvekNapsal: 28 kvě 2013 20:49 

Janatunis Přečti jsi tady všechny chlívky dozadu do historie (debatu o plikaci) co se jednotlivých operací týče a tak už budeš nejlépe infomovaná. Já šla na první konzultaci už zcela informovaná díky, tomuto foru,vše jsem si přečetla hlouběji do historie. Mě teda jednotlivé zákroky vysvětlovat chtěl, já ho zarazila, s tím že vím co a jak a že chci určitě tubu a přes to vlak nejede....Teď se proslýchá že primář chce odejít, někdo že ano někdo že né...a že ve Valmezu se začnou dělat místo tubu kvůli pojišťovnám ve velkém plikace....tak nevím co je na tom na všem pravdy a jak změnil primář svůj přístup k pacientům...Přečti si všechny klady a zápory plikací, příspěvky jednotlivých případů, plikace je bohužel mnohdy kontroverzní a dřívějším jednoduchym prošitím se rozmotávala a hlavně se hodně holek zastaví na půl cesty v hubnutí...Pokud nemáš výchozí váhu jenom kolem sto kil, dobře si to rozmysli nenech si nic vnutit a radši bych si počkala, na tubu jinde s delším termínem...Můj názor, nikomu jej nenutím, já jen že jsem byla operovaná ve Valmezu....

Obrázek

39 let,2 sportovci 17 a 11 let
nej.v.113kg/164cm
TUBU ve Valmezu 14.3.2013, prim. A.Bařinka
14.4.-12kg
14.5.-18kg
16.6.-22kg
14.7.-26kg
14.8.-28kg
30.8. - 30kg uff...
ČLOVĚK NEMŮŽE SVÉMU ŽIVOTU PŘIDAT HODINY, ALE SVÝM HODINÁM ŽIVOT..

PříspěvekNapsal: 28 kvě 2013 21:32 

Zdravim byla jsem taky ve valmezu a byla jsem z barinky nadsena.
Je fakt ze je to 2.5roku, tehdy jsme prodiskutovali typ operaci.jeho
nazor na plikaci nebyl nic moc, tak myslim ze on sam neni odvazany
z toho ze nema na vyber protoze nekdo tu psal ze maji letos s tubu
stopku

pred opkou 172

PříspěvekNapsal: 28 kvě 2013 22:10 

Janatunis ještě by nebylo od věci jsi jako Janulazab, zatelefonovat do své pojišťony a zjistit zda tubu tento rok proplácejí či ne a pokud ano, s touto informací zajít k primáři B. co ti na to řekne...

Obrázek

39 let,2 sportovci 17 a 11 let
nej.v.113kg/164cm
TUBU ve Valmezu 14.3.2013, prim. A.Bařinka
14.4.-12kg
14.5.-18kg
16.6.-22kg
14.7.-26kg
14.8.-28kg
30.8. - 30kg uff...
ČLOVĚK NEMŮŽE SVÉMU ŽIVOTU PŘIDAT HODINY, ALE SVÝM HODINÁM ŽIVOT..

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1411 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 95  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina