ju.d@seznam.cz : Vidíš, co doktor, to jiný přístup. Moje diabetoložka ze začátku nebyla ráda, že na to jdu (ztratí pacientku na experimentálním léku) a trochu mi to rozmlouvala. Že zná někoho, kdo zná někoho, kdo po tom umřel a takové ty obecné legendy. Pak se klasicky ukázalo, že toho o tom až tak moc neví a samozřejmě, že měla na mysli bandáž. A když jsem trvala na svém, že na to prostě jdu a hotovo a ukázala jí barevný obrázek s tubulizací, co jsem dostala v Turnově na konzultaci, tak si ho se zájmem ofotila a popovídaly jsme si o tom.
Odcházela jsem s tím, že mi drží palce a jestli bych nebyla tak hodná a v Turnově jí z doktorů nevymámila obrázky ke všem typům operací, že když budu dobře hubnout a cukrovka se upraví, bude to pacientům doporučovat.
Takže mám od Dr. Hrubého paklík papírů se všemi typy operací, za 14 dní jí to nesu a pevně věřím, že nebudu jediná pacientka, která na bariatrii skončila

Stejně je to smutné, jak málo o tom doktoři vědí. Je mi jasné, že není jednoduché držet krok, ale aspoň základní povědomí o tom, že existuje i něco jiného, než bandáž, už by mít mohli...

- 4.4. konzultace v Turnově, nasávám informace a připravuju se psychicky

- Kolečko dokončeno, termín na tubu 26. června. Usilovně se snažím zdolat povinných 5 kg. A nervíky už pracují.
- 26.6. Tubu úspěšně zvládnuto, tak jdeme na to