LotynkaAhojky, já mívala před lety 150kg. Zhubla jsem sama pod vedením lékařů na 111kg. Dál už to nešlo a tak jsem se rozhodla jít do Turnova na tubulizaci (sleeve resekci). To bylo jak jsem psala v roce 2010 v červenci. Po dvou letech jsem začala přibírat i přesto, že jsem porce dodržovala a žaludek je ve stejné velikosti jak byl po operaci sleeve. Někdy v únoru letošního roku jsem oslovila doktora Vraného v Jablonci, jestli by se nedala udělat reoperace. Musela jsem si nechat zrentgenovat žaludek ( je stále ve stejné velikosti tak, jak mi ho uřízli v Turnově ) a tak mi pan doktor navrhnul udělat "kličku"-minibypass. Je to moje jediná reoperace po tubulizaci, při které jsem se dostala na váhu 80kg a pak přibrala na těch 99kg, jako výchozí váha pro reoperaci-bypass. Aktuální váhu po této reoperaci vidíš na metříku.
Někdy se to prostě stane, že se jakoby po dvou letech "vyčerpá" funkčnost této bariatrické operace a pak kdo má zájem a je to možné, chodí na reoperace. Těch nás tady na foru je také pár a já jsem jedna z nich. Nelituji že jsem šla na tuto reoperaci, dala mi možnost znovu se vrátit na tuto váhu a možná že se dostanu i níž, rozhodně vše dělám kvůli mým nemocným kolenům, abych oddálila náhradu kolenního kloubu, která mě v budoucnu, pravděpodobně podle mého ortopeda, nemine.
AnnaxVůbec se na tebe nezlobím, že si odpověděla za mě, však ty už moji minulost s váhou znáš a hlavně si i prošla mým rozhodováním, trápením se po reoperaci atd. Dnes už jsem v pořádku, můžu dělat vše, moje pooperační křeče jsou pryč, občas v noci mě to zazlobí, ale mám zásobu přírodního vápníku-hořčíku-vitamínu D, takže se to vrací minimálně. Bolesti bříška také zmizely, i ten "legendární" chleba se sýrem dnes jím, nic mi nedělá problém...jen ty průjmíky, ale to jak pročítám příspěvky holek, které jsou po stejné operaci jako já, tak ty problémy mají také a asi se jich jen tak nezbavím...?

To je to jediné co mě obtěžuje, jinak jsem v pořádku.
Jinak koukám na tvůj metřík, buď si číslo na něm něměníš nebo ti váha stojí? Rozhodně se mi líbí že máš ráda turistiku a Alpy, viděla jsem fotečky z vaší dovolené z Korutan a to musel být ráj a pohoda, upřímně závidím

50let, syn 29let, sleeve resekce 14.7.2010 Turnov, skvělý pan dr.Hrubý a lidský přístup všech ostatních,
24.1.2013 konzultace k reoperaci Dr. Vraný Jablonec-schváleno
29.3. 2013 reoperace - SADI-S při 99kg v Jablonci dr. Vraný-zvládnuto