fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 08 zář 2025 20:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2888, 2889, 2890, 2891, 2892, 2893, 2894 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 12:35 

Milá Blanule, no ty jsi teda opravdu VELKÁ MYSLITELKA...

místo toho, abys byla ráda, že vůbec někdo, kdo už má svůj cíl dávno dosažen a tudíž má kupu zkušeností, je ještě vůbec ochoten věnovat svůj čas přispíváním na toto forum, tak se tady navážíš do LF.

Naopak bys měla být ráda, že lidé 2-3 roky po operaci, jsou stále tady a sdílí informace. Věř mi, většina z nás už tu nechodí, protože nemá potřebu a nebo v horším případě nabrali všechno zpátky.

co to meleš za nesmysly:
...že ženské do třicítky, bezdětné které nerodily, tak určitě ještě nevyzkoušely všechny možnosti hubnutí a operace by se jim neměly dělat...

1. Těhotenství je v případě morbidní obezity témeř nemožné, na IVF takovou ženu nedoporučí a pokud nějakým zázrakem otěhotní, tak je to velké riziko (teda pokud si vůbec s takovou váhou najde chlapa - já osobně bych se nechtěla, když jsem vypadala jako hroch...)

2. Co ti říká cukrovka, hypertenze, poškození kloubů? ty nevíš, že na tohle SE OPRAVDU MŮŽE UMŘÍT? čím dříve se to řeší, tím lépe, bude sice krásné, že budeš mít v 50 super štíhlou postravu, ale taky k tomu můžou být berle, invalidní vozík nebo bílá hůl..

pročpak ses tedy vypapala na 168 kilo a řešila to bariatrickou operací, kdž jak píšeš, existují ty " jiné možnosti hubnutí "

a k těm plastikám: no věř mi, budeš velmi ráda, když ti (na pojišťovnu) pak opraví to "kde-co"

Eva (3,5 roku po operaci, 43 let a stále si držím váhu...)

170 cm, 42 let, 1 dcera 17 let
Bandáž 6.5.2010 Ostrava - Vítkovice, Doc. Holéczy
Metřík dokončen 06/2011 (68 kg) a jedeme dál :-)
Žlučník 27.10.2011 taktéž Vítkovice, Doc. Holéczy
Ruce 20.11. 2012, Fakultní nem. Brno, prof. Brychta

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 12:35 

Blanula: Tak dle tvých reakcí bys mi to asi přála ale já jaksi žiju tak, abych nepřibrala a když už bych při těhotenství přibrala tak to zase zhubnu.

Asi jsi nad tím nikdy nepřemýšlela ale ono žít se sedmikilovým převisem na břiše jaksi není jenom neestetické ale má to i jiné negativa. Zkus ses nad tím zamyslet.

24.3.2011 TUBU. FN Ostrava-MUDr.Foltys
Pes doskákal 16.7. 2012 ve 4:15
4.12.2012 Cilkulární abdo. Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno
2.9.2013 - Prsa. MUDr. Vřeský
26.11.2013. Haxny opět Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno

A konec:) Max. váha 135-celkem zhubnuto 72 kilo

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 12:43 

LF, jinak já opravdu nevěděla, že se to týká zrovna Tebe, protože u profilu takové informace nemáš. Nechápu, proč se tak rozčiluješ, já jsem zde přednesla, že se možná mýlím, myslím,si, že to zhubnutí ti psychicky moc nepomohlo, protože kdyby ano, necítila bys pořebu se tu obhajovat a být tak arogantní.

http://blanula1.rajce.idnes.cz/Tak_sel_cas.../

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 12:44 

Ahojky,já si myslím,že obezita,jako každá jiná nemoc je taky především o psychice,je to jako se ženou,která se snaží otěhotnět a stále se jí to nedaří,denně nemyslí na nic jiného,dělá si každou chvíli testy a to ji sráží a stresuje.A pak,když se zaměří na jiné věci a zajede si třeba na dovolenou,vytěsní to z hlavy,najednou se to povede,a s hubnutím je to taky tak.....poslechla jsem i rady na kontrolách,které máme často a neskáču nepříčetně na váhu...nevážím se klidně i několik týdnů,pak zjistím,že jsou mi velké kalhoty a to je radost,to se pak zvážím a je to jako odměna.....Jsem ráda za operaci,osvobodila mě v životě od neustálých myšlenek na jídlo,mám spoustu energie,kterou jsem dřívě neměla cítím se velice dobře,a díky tomu,že mám v životě spoustu jiných starostí a radostí,nestalo se hubnutí středobodem mého myšlení.A myslím si,že výsledky jsou více,než dobré,řekla bych,že nad má očekávání.LF má pravdu,a když se podívám na její výsledky,nemůžu,než dát kloubouk dolů a zeptat se jí,jakým způsobem dosáhla toho,čeho dosáhla.A Tobě Blanule,bych jen chtěla říct,že forum je od toho,aby každý přispěl svým příspěvkem a svou zkušeností,a v žádném případě není fér brát za správný pouze svůj názor,ale koukat,co kdo dokázal, a brát v potaz také jeho zkušenosti.Díky opce jsem získala novou váhu,ale taky spoustu nových přátel,kteří při častém setkání neřeší jen a jen váhu a hubnutí,dokáží se bavit o spoustě jiných věcí,zavtipkovat a tak to má být....přece jen do konce života nebudu diskutovat s každým o hubnutí a denně se stresovat pohledem na váhu,která se jednou hne a jednou zase pár dní nebo i týdnů stojí......Ráda si přečtu příspěvky kohokoliv,a i když zrovna s někým nesouhlasím,nenapadám ho....je každého věc,jak se k jaké situaci postaví a jak ji řeší a jsem ráda,že mám kolem sebe partu,která je na tom stejně a jejich výsledky i díky jejich postoji jsou úžasné....Tak hodně štěstí v hubnutí a hezký den všem....

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 12:45 

Blanula: Obhajovat? Já se nemusím ničím obhajovat. To co píšeš jsou nesmysly. Co se týče mé psychiky o té víš houbelec, tak nevím proč se k tomu vyjadřuješ. Spíše se zamysli nad tím jakou kravinu jsi napsala.

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 12:56 

saga123
máš pravdu, vypapala jsem se do 168kg, ale taky jsem s tím celý život bojovala a nevzdávala to a pořád si myslím, že existují lidé, kterým se to povede přirozeně a jsou schopni si postavu udržet, i když to bohužel nebyl můj případ. A taky si opravdu myslím, že v 25etech opravdu ještě nemůžeš vědět jestli to jde nebo ne. A já narozdíl od LF, nejsem na nikoho arogantní a vůbec jsem se do ní nenavážela,napsala jsem svůj názor, protože jsem vůbec netušila, že je to zrovna její případ, kdybych to tušila, tak bych si to rozmyslela, protože nemám chuť tady poslouchat nějaké urážky. Řeknu to tak, mám dvě děti zhruba v tomto věku a kdyb náhodou chtěli na takovou operaci jít(čistě teoreticky, nepotřebují to), tak bych jim to asi rozmouvala a snažila se je podporovat všemi prostředky v konzervativním hubnutí.

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 13:00 

Saga,naprostý souhlas,pěkně jsi to napsala,a Ty se LF,nedej rozhodit,myslím,že Tvé výsledky jsou úžasné a Blanule Ti je asi děsně závidí,když ve svém věku tady potí takové věci,které jsou opravdu z cesty....ale pokud je sama o tom přesvědčená,nedá se nic dělat......doktoři dokážou udělat něco s našim tělem,ale s hlavou asi ještě nee.......Ty buď LF pyšná,na to,co jsi dokázala a Ty si Blanule,vem příklad a rady rodávej,až bude vidět,že na to jdeš správně a uvidíme Tvé ohromující výsledky....zatím pro mě bude vždy směrodatný názor někoho,kdo už je několik let po opce,dokázal tolik a váhu si drží........

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 13:11 

Blanule, a ještě k Tvému názoru,že by jsi to vlastním dětem rozmlouvala v tomhle věku.....tak to mě dostalo,mé děti,kdyby nedejbože měly už i díky genům problémy s nadváhou,hnala bych je to řešit svinským krokem co nejdříve,aby díky tomu,že nic takového neexistovalo už dříve,nedopadly třeba zrovna tak,jako já,aby neměly v padesáti odrovnané klouby,který mimochodem já odrovnaný mám díky úrazu,ale díky tomu,že jsem tolik let vláčela na sobě tolik nadbytečných kil,dostal se můj kloub do takového stádia,že je na odpis.......abych je chránila třeba před náběhem na diabetes,pokud by v rodině hrozilo zatížení touto nemocí......hnala bych je na tuto operaci preventivně....a nikdy bych jim netloukla do hlavy,že to jde i jinak,když já se celý život jinak snažila a výsledek žádný....je naprosto nesmyslné při takové nadváze tvrdit,že zhubnout se dá klidně i jinak....v tom případě nechápu,proč jsi na tomhle fóru a ne někde na stránkách o zdravé výživě,dietách a fittnes.......a pak bych Tě brala a třeba i jako příklad....ale pokud se koukám na Tvou výchozí váhu,nezlob se,ale opravdu nemůžu.......buď pokornější a ber si příklad z těch,co to mají za sebou a mají výsledky......a buď ráda,že jsou tady a jsou ochotni sem psát své zkušenosti.....z těch já čerpám...

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 13:25 

Holky, nehadejme se a radujme se z kazdeho kila, ktere mame dole. Ja, jak to tady ctu, tak jsem hluboce za prumerem, mam za pul roku dole "jen 26 kilo", ale jak jsem stastna. A mely jste me videt vcera, kdyz jsem si byla asi po 10 letech kupovat rifle a z velikosti 56/58 jsem se narvala do 46. To jsem ani necekala, do kabinky jsem si napoprve vzala 50. Uzasne. A co az si pujdu koupit kozacky a narvu je pres lytko? Jeziskote, to teprve bude. Jinak k tematu, vahu jsem doma nikdy nemela, predtim, aby mi nahodou neukazala pravdu a mych uchvatnych 129 kilo a po operaci jsem si na dobrou radu doktora ani neporidila. Takze se vazim jen na kontrole a u nutricni a je mi fajn. Mimochodem s LF jsem travila noc pred mou operaci na jednom nemocnicnim pokoji a muzu zodpovedne rict, ze je to krasna, stihla baba a i psychiku ma naprosto v poradku. Timto ji zdravim. Takze budme rady za kazde kilo, kazdy cm a hlavne, ze nam to pojistovny zaplatily.

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 13:40 

Nerozumím tomu, že i v 21. století se jednotlivec za svůj názor může dostat na pranýř, ale člověk se neustále učí a je úplně jedno jestli je ten názor dobrý nebo úplně blbý. Pořád si stojím za tím, že jsem napsala pouze svůj názor, nikoho jsem neurážela a do nikoho se nenavážela, a milá Malsept, pokora je někdy na místě, ale někdy je důležité zdravé naštvání a nakopnutí V jednom mám jasno, své názory zde jž na tomto fóru prezentovat nebudu.
PS:A jinak kdyby mé děti potřebovaly ve svém věku operaci, tak bych si připadala, že jsem jako matka selhala. A opět mě můžete pranýřovat.Ale to byl už poslední můj názor, který jsem zde prezentovala.

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 13:52 

Nevím ,koukám jako puk, asi to vždy jednou za čas vygraduje... jsem tu od ledna, ještě se domnívám,že stále nováček... protože jsem na začátku... tři měsíce po opce, bych řekla začátek... hltám stále nové informace, od těch... které tu jsou nejdéle... jejich poznatky,i nováčků... také vnímám dost podobných osudů, problém otěhotnět s váhou... také nemocemi... je mi 39 vědět už dřív, o této možnosti, šla bych do ní i mým dětem bych to doporučila... stejně tak, jako sourozencům mého táty... máme problém s ucpáváním cév... táta už má bajpás cévy pod kličkem ... krkavice je ucpaná z jedné strany neoperatibilní a jeho dva sourozenci také... toto mne přinutilo hledat možnosti něco udělat dříve, než už budu stejně jako můj táta a jeho sourozenci se zdravím... je jim kolem 60, strejc tomu je 56roků, je nejmladší a všichni už před důchodem měli plnej invalidní důchod, skrz zdravotní komplikace s tloušťkou... ,omlouvám se za překlepy ,ale dost mne to Blani nadzvedlo ze židle... i když jsi třeba nechtěla toto vše vyburcovat... né nadarmo se říká, než něco napíšeš řekneš, přemýšlej, zda to píšeš tak, jak je to myšleno... a o tom otěhotnění... prošla jsem před 7 rokama IVF neúspěště, poté ještě větší nabírání... ano před IVF jsem zhubla, byla to podmínka a po IVF jsem nabrala a tím si posrala své zdraví proto jsem s LF raději bych prvně podstoupila Tubu, vědět o ní, už tenkrát a neposrala bych si zdraví jaké mám nyní...a kdo říká že LF může v těhu dost nabrat... znám maminu která po bariatrickém zákroku přibrala nanejvíš 4kg... dítě i ona jsou v pořádku... a nikdo neřekne že kůže už po plastice není plastická... věřím že je... takže proč né úprava převisu... před těhotenstvím, jde i o psychice tahat velký převis kůže... jsem pro ať je máma po bariatrii se sebou spokojená... spokojená máma spokojené dítě... Blani a víš z tvé kapsy to nejde spíš závist... nic proti tobě... jen opravdu prokousávat se tu zbytečnostma nováčky odradí a tu starou gardu... těm to že sem přispívají otráví tak, že nás tu nechají plavat... prostě hledejte si ve starých příspěvcích...

TUBU 25.6.2013 v SurgalClinicBrno,reoperaci MUDr.Čierny 28.7.2015baypas Sadi-S,plastika prsou 28.3.2018,Abdo 17.12.2018
http://andre2.rajce.idnes.cz/dieta/
48 roků,měřím164cm,milující manżel,dva syni 26,22,babička 4.5 kterých dvojčátek

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 13:56 

zuzynka: 26 kilo za půl roku je opravdu skvělý výsledek. Jak jsem tady psala já na tuhle váhu (30 kilo) hubla skoro třičtvrtě roku a kde jsem se dostala. Nevím kde se teď bere myšlenka, že tohle je málo a chce to více. Vždyť to je tak krásný výsledek tak proč smutnit? Dyť není důvod. :wink:

Blanula: Z toho cos řekla, že bys svým dětem v mém věku operaci rozmluvila je mi opravdu smutno. Moje máma je na mě za to co jsem dokázala tak strašně pyšná. Když se hezky obleknu tak mě vždycky kouká a říká, že ta změna snad ani není možná. Je to smutné co říkáš, že bys je nepodpořila v tom v čem sis sama pomohla - lepší život.

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 14:11 

Tak to mě mrzí,že jsou tady takoví,co pokud se ostatní neztotožní s jejich názory,je hned zle a opouštějí bojiště,já,co jsem tady od začátku se taky někdy potýkala s nepochopením,pokud jsem něco dělala jinak,než ostatní...ale nikdy by mě nenapadlo se urazit a odejít jen pro to,že mi všichni nepřikyvují...od toho je přece diskuzní fórum diskuzní,že se zkrátka diskutuje,a čím víc názorů.tím pro všechny lépe...aby se každý k něčemu mohl přiklonit,co mu vyhovuje méně a co více......proto tady chodím a čtu si příspěvky,k čemu by to tady bylo,kdyby jsme všichni sdíleli jeden jediný názor,diskuze by ztratila smysl.Ale holt už jsme jednou takoví,každý jsme jiný..ale utíkat...??!! Já ve svých začátcích byla ráda,za každé písmenko tady napsané,jestli se mi líbilo,nebo ne,mohla jsem o tom přemýšlet,vybrat si,od něčeho se odrazit.....je to smutné,když to má někdo takhle nastavené....já mám názor a vy všichni běžte někam...ach jo...

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 15:39 

Melsept dostala bys ode mne palec nahoru... no nejde to přesto děkuji za tvůj názor... se kterým já souhlasím...

TUBU 25.6.2013 v SurgalClinicBrno,reoperaci MUDr.Čierny 28.7.2015baypas Sadi-S,plastika prsou 28.3.2018,Abdo 17.12.2018
http://andre2.rajce.idnes.cz/dieta/
48 roků,měřím164cm,milující manżel,dva syni 26,22,babička 4.5 kterých dvojčátek

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 16:23 

Jé, super, další fórum, kde se dneska nenávidí. :-) Mám asi štěstí. :-)
LF: Předem ti moc gratuluji k výsledkům a hlavně tomu nejdůležitějšímu, že sis to dokázala udržet. Uvidíme, kde za tu dobu, co jsi ty, budeme my. Ale - tohle je všeobecná diskuse, takže se tu asi všeobecně vylévá ze všeho, naivní nováčci versus staré páky... jestli se někdo bude chtít stresovat, bude se stresovat a bohužel s ním nikdo nehne, samozřejmě chápu, že číst to denně je asi nepříjemné. Panebože, já mám zatím radost i z té trošky, co mi po šesti dnech ubyla. Ale prostě každý svého štěstí pyrotechnikem.

P.S.: Předtím jsem měla napsáno něco dost jedovatého, ale teď jsem ráda, že se mi to neodeslalo, protože bych byla za drzou krávu. :-D

Blanule: Obezita už je prokazatelně civilizační CHOROBA. Je to debilní, ale je to tak.

25.09.2013 - plikace na OB klinice Praha

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2888, 2889, 2890, 2891, 2892, 2893, 2894 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina