Gluminka píše:
Krásné, i když mrazivé ráno všem
Fryshka: to je mi líto, že ti radost z hubnutí hatí podebírající se jizvička. Snad višňák zabere. Opravdu bys neměla odkládat návštěvu lékařky, mohlo by se to nějak zkomplikovat... přeci jen je to ještě čertvé. Mně se podebraly po bandáži stehy po "díře" v místě, kde je port na doplňování

Nechala jsem to (jsem na docházku za lékaři flink) a neudělala jsem dobře. Stehy mi pak povolily, roztáhly se, jizva "vyhnisala" a já mám teď řez na pupku jako pirát, roztlemený, nehezký, nevábný... i když už vybledlý a zcelený. Prostě chci říct, že každou, byť i prkotinu, by měl po operaci vidět doktor. Tak ti držím palce, ať je vše v pořádku.
už jsem u obvoďačky byla - včera, když mi předepsala ty špatné ATB a poručila mazat višňákem. Ale do rána to bylo i po višňáku tak strašně zanícené, ve stehu pod povrchem "hrča" sražené krve, takže jsem kromě do lékárny pro správná ATB mazala zpátky i k ní do ordinace a ona mě poslala na chirurgii. Začalo to skvělým vstupním rozhovorem se sestřičkou:
- jsem 16 dní po gastrobyapasu a zanítila se mi jedna jizva
- ale my tu nic takového neprovádíme
- ano, já vím, ale potřebuji jen vyčistit povrchovou ránu po šití
- a nebylo by lepší, kdybyste si zajela tam, co vám to dělali?
- sestřičko, do Břeclaví? Je to 100 km, bolí to jak čert, sotva můžu usedět a tohle prostě jen potřebuje na povrchu otevřít a vyčistit
- no, já nevím, zeptám se pana doktora....
Naštěstí pan doktor koukl na rudé, opuchlé a krví podlité místo, poručil mi lehnout na lehátko, vzal jakési vražedné nástroje

, otevřel to, nechal to svinstvo vytéct, propláchnout desinfekcí a bylo to. Doufám, že je to všechno venku a už se to prostě jen zahojí.