fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 18 srp 2025 00:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla fóra

Popis a základní informace o plikaci najdete na bandingklub.cz/plikace-zaludku.phtml.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1411 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 95  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 04 pro 2013 21:37 

Tak už mám dneska roupy a stěžuju si, jsem sice šťastná, že jsem dnes strávila smoothie i polívku - tedy čirý vývar, že se žaludek už nebouří, ale jestli brzo nepřejdu na nějakou normální stravu, asi mi hrábne. Nemůžu nic z mléčných výrobků, protože po nich jsem strašně zvracela, no zkusím si v pátek koupit sojové mléko, jestli aspoň z něj bych mohla pak bramborovou kaši, až přejdu na kašičky.
Každopádně už snad do konce života nepozřu dobrovolně džus a cokoli podobného, už jen z myšlenky na to se mi kudrnatí nohy :lol: :lol: :lol:
Taky jste měli problémy s mléčnými výrobky? Srovnalo se to časem? Trochu mě to děsí, bez jogurtů apod. nefunguju.

Startovní váha šla před operací na 113 kg

PříspěvekNapsal: 05 pro 2013 11:36 

Ahoj Sani,
měla jsem o podobne...po opce jsem v snasela cokoliv krome zakysanych mlecnych vyrobku (mleko a jogurty u me byly ok) po kerych me bolel zaludek. Vysadila jsem je a znova zkusila za necele 2 mesice po opce a od te doby je to v poho. Pan zaludek proste jenom potrebuje cas :)

28 let, svobodná, bezdětná a úžasná :)
plikace 20.8.2013 na OB klinice (MUDr. Bařinka)

Obrázek

PříspěvekNapsal: 05 pro 2013 16:40 

Jé, tak to jsem ráda :)
Mám totiž vždycky období, kdy dokážu vypít litr mléka denně a živit se jen jogurtem, pak mám zase na pár týdnů klid, a asi bych si zoufala, kdybych se toho musela vzdát.
Tak holt pan žaludek bude muset uznat, že doživotně mě jako rukojmí držet prostě nebude :mrgreen:

PříspěvekNapsal: 05 pro 2013 17:55 

Sani, tak to je dobře že už je ti lépe a neboj se, že nebudeš moci jogurty a mléčné, on si ten tvůj žaludek taky dá říct. :D :D :D

Obrázek

2 synové /20,25/,2 kočky,manžel
plikace srpen 2011 na OB při 123 kg,odhozeno -20kg
reoperace 10.1.2014 Jablonec nad Nisou-prim.Vraný, SADI-P/oprava plikace+bypass/

PříspěvekNapsal: 05 pro 2013 19:24 

To víš, někdo zdědí po rodičích vilu, někdo starožitné šperky a někdo po tatínkovi nohy a po mamince panikaření kvůli všemu :mrgreen:
Ale dneska jsem si dala už i kafe, dvakrát i polívku brambory na kyselo, pečlivě rozmixované a řidčí než obvykle, a stále je vše tam, kde má být, já su takové ščastné :lol:

PříspěvekNapsal: 05 pro 2013 21:16 

tak hurá, to je skvělý, sani :lol:

Obrázek

výška:164 cm
operace: 6. 1. 2014, Vítkovice, doc. Holéczy, sleeve resekce
věk: 60 let, syn 30 let a dcera 25 let (bydlím s dcerou), nově jsme se přestěhovaly, proto tak dlouhá odmlka, neměla jsem 10 měsíců přístup na internet
spousta zvířat: 4 psi (dcera má chovatelskou stanici), nová kočička Julinka, 4 koně

PříspěvekNapsal: 06 pro 2013 21:41 

Jsem strašně šťastná, že jsem včera tu polívku zvládla, dneska dokonce, když jsem strávila odpoledne na nákupu (což už samo o sobě je pro mě trauma, ti lidi byli dneska jak praštěný po hlavě), jsem nepapala, hlad nebyl, jenže cestou domů hlad najednou byl a to strašnej, tak jsem v autě poctivě a zuřivě přežvykovala asi dvě lžičky "krabího" salátu s kousíčkem housky, kašičkovala jsem holt pusou z nedostatku jiných prostředků, a zvládla jsem to, tak se mi ulevilo. Až teď večer mi je nějak těžko od žaludku, ale to už vím po čem, koupila jsem si nějaký iontový nápoj v prášku a nesedí mi, tak skončil ve výlevce a já na ledovém čaji a je to hned lepší.
Tak snad bude už jenom líp a líp :)

PříspěvekNapsal: 06 pro 2013 22:21 

já si to pořád neumím představit, to množství, které se může najednou sníst. Jestli budu mít hlad, tak určitě něco zhltnu rychle a bude mi blbě. Krabí salát je moje oblíbená pochoutka. Ale on mě ten žaludek dá asi rychle najevo, když do něj nacpu něčeho moc nebo moc rychle, doufám :)

Obrázek

věk: 60 let, syn 30 let a dcera 25 let (bydlím s dcerou), nově jsme se přestěhovaly, proto tak dlouhá odmlka, neměla jsem 10 měsíců přístup na internet
spousta zvířat: 4 psi (dcera má chovatelskou stanici), nová kočička Julinka, 4 koně

PříspěvekNapsal: 06 pro 2013 22:46 

Ahoj Motivo,
co se tyka mnozstvi, ktere se do zaludku vejde, tak treba pro me je maximum jogurt Florian a posledni lzicku uz nedam a dojida to po me pes :)...nebo treba takova ta osminka pizzy co se prodava na kazdem rohu, ale bez okraje, s nim uz je porce velka.
S rychlosti snad ani tak problem neni, ale jim pomaleji, abych s temi par sousty nebyla hned hotova a pak necucela, jak se ostatni ladujou :).
A porce si proste meris a po nejake dobe to i odhadnes...ja mela jediny problem kdyz jsem u nekoho ujidala z talire v restauraci... tak pak nemela prehled, jak moc jsem toho snedla a pak mi bylo trochu tezko...ale i to ma reseni...takze klasicka objednavka ted zni "dobry den, dame si tohle jidlo a k tomu jeste jeden prazdy talir"... a je po problemu :D

Obrázek

PříspěvekNapsal: 06 pro 2013 22:55 

ale florian, to už je velká porce, mám je v ledničce, tak jsem se honem běžela podívat, má 150 g, myslela jsem, že se může sníst tak polovina

Obrázek

PříspěvekNapsal: 06 pro 2013 22:58 

Motivo, já jsem prase, pes, hyena, pažravý hovado a dobytek :lol: Ale co mám sešitej žaludek, bojím se neodhadnutí porce snad víc než načuřenýho sklípkana, takže když se držím já, čunče, zvládneš to stopro taky, všechno odměřit a přeměřit. Navíc mně žaludek dost rychle hlásí, že jsem něco zhltla nebo spolkla o sousto čaje víc než je v té chvíli vhodné, a ta čirá hrůza, že jsem něco podělala...
Tak se neboj, když už hlava vysadí a nepřeměří porci, žaludek se přihlásí :wink:

PříspěvekNapsal: 06 pro 2013 23:12 

tak ono zalezi na tom, jak velky zaludek ti udelaji...presne se podle me stejne trefit nemuzou, kdyz to rolujou. V pokyneh jsem mela porci 150ml a to podle me +/- odpovida a pro me je to akorat. Hned po opce jsem toho do sebe dostala mene, ale po par tydnech se mi to usadilo na tehle velikosti.
Nechci sirit nejake famy, ale prijde mi, ze zaludek po tubu je trosku mensi nez po plikaci...ale mozna jsem to tady z tech prispevku spatne pochopila.
P.S. Na klinice mi bylo receno, ze se hmotnosti porce zabyvat nemam, dulezity je objem snedeneho jidla bez ohledu na to, kolik vazi, tak nevim...ja jsem spokojena a pri tehle velikosti porce nemam hlad a ani se necitim prejedena

Obrázek

PříspěvekNapsal: 06 pro 2013 23:15 

nedalo mi to a vyhrabala jsem si stravovaci prirucku OB kliniky a hlavni porce u tekute, kasovite i normalni stravy jsou uvedene do max. 150ml, takze jsem v limitu :D

Obrázek

PříspěvekNapsal: 06 pro 2013 23:18 

Hruštičko, já jsem taky podle dostupných informací dospěla k názoru, že po tubu je žaludek nejmenší, u plikace i bypassu je větší. Já si dávám porce jídla 100-110g a je to pro mě tak akorát,ale záleží i na druhu jídla, někdy to nedám, a jogurt dám i těch 150g.

http://blanula1.rajce.idnes.cz/Tak_sel_cas.../

PříspěvekNapsal: 07 pro 2013 09:27 

Tak já jogurt 150g nedám ani teď rok a půl po operaci, ale mám sice tubu. Kupuji si menši 90g např. termix nebo miluji s Billy smetanovou myšku :lol: :lol:

40 let
manžel, dva škodíci puberťáci
leden 2012 váha 127
leden- obezitolog Zlín
únor - konzultace v Břeclavi

operace při váze 120 kg dne 13.6 2012 TUBU
BMI NORMÁL jsem v cíli
12.11.13 žlučník mudr. Čierný
25.2 14 abdo + ruce prof. Brychta, 16. 4 new prsa prim. Výška

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1411 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 95  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina