No jak jsem psal.... ,, Někde ,, to mají prostě jinak. Myslel jsem právě tu Ostravu , kde je asi běžné hned po operaci přinést pacientovi knedlíky , koprovku a mleté maso.

Což mi nepřijde moc chytré , vzhledem k tomu že většina lidí po bariatrické operaci zvrací i při polknutí trošky vody , nebo třeba jen při myšlence na polknutí čehokoliv.

Já měl štěstí že jsem nezvracel vůbec a bolesti jsem taky zvládal bez větších obtíží. Logicky je lepší začít velice opatrně a zkoušet co lze...a co ještě ne. Proto většina bariatrických chirurgů doporučuje nejprve tekutou a pak kašovitou. Každý to ale má jinak no. Někdo dva týdny po operaci může sežrat řízek....a někdo i dva měsíce nemůže pomalu ani trochu jogurtu.

A ona ta tekutá a kašovitá má asi i trochu vliv na naši psychiku. Ukáže se jak dokážeme dodržovat nějaký dietní režim. Nemyslím to jako že jíst dietní a light výrobky - to ne. Tělo potřebuje v rozumné míře potřebné bílkoviny. A v tak malém množství co konzumujeme by to mělo být kvalitní jídlo , abychom nekolabovali z nedostatku živin.

Myslím tím omezit cukry a tuky a naučit tělo pravidelně a správně spalovat. Já mám pocit že když dodržím těch 2 + 4 týdny na tekuté a kašičkách , že hlavně dělám všechno proto abych neměl nějaké pooperační komplikace a že i to hubnutí jde o fous lépe.