fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 13 zář 2025 09:35

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 ... 753  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28 říj 2007 18:30 

Marti, já si myslím, že to moc nateklé nebude a doktor Ti i řekne, kolik kilo kůže Ti odstranili, pamatuji si, když jsem byla na plastice po zhubnutí, že nějakých 30 kg dole, bylo asi 4 kg kůže.Je to individuální a záleží na každém těle...ale jen pro Vaši představu, ale nateklá jsem nebyla vůbec, tam snad ani natéci nic nemůže, není to jako liposukce, kde jsi samá modřina...fakt jsem se cítila dobře hned druhý den i lépe než po 1 císařáku, ten mi snad ze všech operací dal nejvíc zabtat. Pak si prostě už tělo tak nějak zvyká a hlavně není tak citlivé...už bylo prostě dřív narušeno a jak jsou pod ním srůsty, už to tolik nebolí...Neboj Marti, uvidíš, že to zvládneš

Naposledy upravil Taky10 dne 28 říj 2007 18:34, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28 říj 2007 18:30 

Marti ty jdeš na bříško? Kdy a kam? Já jsem teprve na začátku cesty ale už dnes o tom přemýšlím a nejvíc mě asi děsí ta veliká jizva jako každého.... Budeš platit? Kolik?

Tubulizace žaludku: 17.10.2007
42 let

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28 říj 2007 18:38 

Lecramka, jizvu jsem měla opravdu dost velkou, ale po čase...tedy i dnes není skoro vidět, toho se bát nemusíš, stáhli mi to vše dolů do jedné jizvy, jen jsem nechtěla kotvičku, to máš ještě jeden řez od pupíku dolů, ta se hojí hůř, ale já to měla placeno pojišťovnou kvůli dvěma dost hrozným císařákům

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28 říj 2007 20:23 

Jdu ve středu do ISCARE a budu doplácet cca 10 tisíc. Dříve to bylo myslím 7. tis., ale podražili. No pořád to je přijatelné, i když citlivé do rodinného rozpočtu.
Jizvy se nebojím, mám 2 po císařáku a ta jedna je vlastně v místě, kde bude tahle nová a to je celkem v pohodě.
Marťo to si mě ppotěšila, že to nebude tolik naběhlé, ještě mi řekni, koupila jsem si ten břišní pás, zřejmě má pomoct, aby kůže dobře přirostla, ale bojím se, když to bude stažené (a to bude muset být asi hodně na pevno), že to bude bolet. Pouč mě, prosím. Škoda, že jdeš na tu kontrolu už v úterý a ne třeba ve čtvrtek. Mohla si se stavit.

13. 11. 2006 - bandáž při 115 kg - pro obtíže odstraněna
5. 12. 2008 - tubulizace Turnov a je to úžasný
12. 10. 2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
15. 11. 2011 - redukce nohou

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28 říj 2007 21:50 

Díky holky, také jsem po císaři a jizvu mám vodorovně pod břichem takže by to asi bylo vedeno tou jizvou jen by se natáhla mnohem víc do stran že?
Take´10 - jak je to dlouho co ti to dělali? A máš tedy ploché bříško? Já jsem z tvého psaní nějak pochopila že je to už déle a přitom podle metříku vidím že hubneš stále - prosím pověz jak je to s tebou ..... děkuji. Deset tisíc vůbec není hodně. Lepší než 36 tisíc což jste psaly jinde.... Prostě se to dá utáhnout...

42 let

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28 říj 2007 22:20 

Lecramko a ostatní Operaci kterou podstoupí Martina je odstranění přebytečné kůže a sešití břišních svalů bez pupíku cca 10.000, - Jinak úplná abdominoplastika i s pupíkem je kolem 40.000,-. To jen na vysvětlení aby se stále někdo neptal doufám, že ti Marti nevadí moje vysvětlení.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28 říj 2007 22:27 

Pořád tomu pupíku nerozumím. Ptala jsem se v nemocnici po operaci žaludku na břicho a doktor mi řekl že pokud hodně zhubnu a tím pádem budu potřebovat uříznout kůži - není problém to zvládnout na pojišťovnu. Tak jsem se hned pod dojmem těchto stránek ptala na pupík a on se začal smát a řekl mi že pupík je kosmetická záležiost která pochopitelně musí zůstat. Takže je to asi o tom kde a kdo to dělá...

42 let

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 29 říj 2007 08:23 

Olčo určitě mi nevadí......jinak jizvu protáhnou tam, kde byl císařák, pokud ho někdo měl, někdy, když je moc kůže, tak se používá kotvička...raději se na to zeptejte dříve, než to podstoupíte, aby jste pak nebyly překvapené, co Vám to udělali. Marti, ten břišní pás je důležitý, nejen na zatáhnutí jizvy, ale hlavně na to, že Ti v něm bude fakt dobře...není to jak u jiných operací, kde tlačí, nosila jsem ho určitě měsíc, ve dne i v noci, jen na sprchování jsem ho sundavala...neboj, nikdo nic nepozná.....uvidíš sama, protože jakmile si ho po operaci sundáš, tak nějak se čerstvě operované břicho povolí...není to nepříjemné, ale jak je to živé, tak sama ucítíš, že v tom pásu Ti bylo lépe...po tom měsíci už se to krásně stáhne a budeš v pohodě....doufám, že Ti to bude probíhat jako mě a budeš v pořádku a spokojená. Jinak Lecramko, to nevím, proč se doktor smál....pupík je vážně kosmetická záležitost a když se dělá plastika břicha na pojišťovnu, není to z kosmetických důvodů. ale ze zdravotních, když je větší nadbytek kůže....proto uříznou jen kůži a odstraní i pupík...někdy ve vyjímečných případech ho tam jen přišijí...jinak se při kosmet. plastikách pupík celý odstraní a přešívá a napojují se na něj všechny šikmé břišní svaly a to je dost náročné...to jsem kdysi podstoupila já, měla jsem 2 císařské řezy, přešmikané břicho, hodně jsem nabrala a pak hubla, navíc jak jsem měla rozřezané břicho, měla jsem ho jakoby mrtvé, kdyby jste mě píchali vidličkou, nic jsem necítila, tak mi slíbili tu plastiku, jen pupík jsem tenkrát měla doplácet a nakonec jsem neplatila nic, přotože ty svaly stejně napojovali a stahovali přes pupík...bylo to myslím v roce 2000 tak nějak...Musím říct, že v místech, kde je plastika není téměř nic vidět a ani se v břichu už dále neusazuje tuk...nebo není pak k tomu takový sklon...ale tzv. druhý žaludek pod prsama, ten mi jde vždy nejmíň dolů, tam bych to snad potřebovala vysát, taky ještě při plastice mohou udělat liposukci, ale to se platí a navíc je to dost bolestivé, myslím, že víc, než celá plastika břicha, alespoň, co jsem viděla a co mohu posoudit....píšu jen své zkušennosti, u každého to může být trochu jiné a každý doktor má své metody, já jen vím, že tohle bych klidně podstoupila znovu, žádné plyny a bolesti, pár hodin po operaci už jsem chodila, i se stojánkem na infuzi....jo, jinak jsem se nechala hospitalizovat o den dřív a trvala jsem na infuzích před operací, přece jen je to náročnější operace a trvá déle, jsem posera a bála jsem se embolie a chtěla jsem být co nejvíce zavodněná, tak mi vyšli vstříc, i po operaci mi jí ještě den nechali kapat. Marti...nevím, jak to budeš mít ty, já ještě měla dva vývody z rány ven po stranách, aby vyteklo vše a nic tam nezůstalo, jeden mi vyndali snad po ě dnech, ale s jedním jsem šla jak s kabelkou ještě na víkend domů a vyndali mi ho až v pondělí. Jinak nastupovala jsem v pondělí, v úterý mě dělali a v pátek jsem šla domů a v pondělí na kontrolu, za další týden na stehy, to už pak bylo nejlepší, protože ty stehy malinko táhnou, ale to už po bandáži znáš :lol: :lol: :lol: Dnes ale všechny posílají domů co nejdříve, tak tam asi tak dlouho nebudeš...je to škoda, že se mineme, ale není všem dnům konec...jen aby vše bylo podle Tvých představ...já fakt byla spokojená a držím Ti palečky a pak dej vědět.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 29 říj 2007 08:29 

Jinak lecramko...hubnu stále, dřív jsem měla ale zase víc....zatím břicho plastiku nepotřebuje ani teď po těch kilech dole, je to tím, že jak Ti to při plastice stáhnou, tak máš tenčí břišní stěnu...však Marťa pak ucítí, kde má jakou vnitřnost :lol: :lol: , ale bez bolesti....jen vždy říkají, třeba na gyndě, že se hůř vyšetřuje, jak je tam vše namáčklé a ztažené, taky se tam většinou tvoří srůsty, ale to nevadí, ty tam žádnou paseku nedělají, řeže se jen první vrstva kůže na místě, kde byl císařák, ty ostatní vrstvy tak, jak jim to jde, ale ty už vidět nejsou....Nevím, jestli když dojdu do cíle, v což doufám se kůže povolí tak, že bych plastiku potřebovala, to uvidím, možná jen malinko stáhnout, ale rozhodně už to nebude takový zákrok, jako tenkrát...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 29 říj 2007 09:22 

Olčo, nevadí, i když za mně už naprosto vyčerpávajícím a vysvětlujícím způsobem odpověděla Marťa. Vřelé díky za to, přece jen má vlastní zkušenost a ví o čem mluví. Opravdu podstoupím jen sešití břišních svalů a odstranění kůže i s pupíkem, ale vzhledem ke stavu mého pupíku a celého okolí by skutečně ani renomovanému plastikému chirurgovi nešlo zachovat. Musel by se celý nově modelovat a to je už opravdu naprosto mimo ppojišťovnu. Jsem ráda, že to jde takto a že doplácím jen těch 10 tisíc.

Jinak Marťo moc a moc díky, jen ještě jeden strach - vytahování toho hroznýho množství stehů :cry: :cry: :cry: .

13. 11. 2006 - bandáž při 115 kg - pro obtíže odstraněna
5. 12. 2008 - tubulizace Turnov a je to úžasný
12. 10. 2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
15. 11. 2011 - redukce nohou

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 29 říj 2007 09:23 

Taky10 původně jsem myslela Martinu, která jde na operaci s bříškem jestli jí nevadí, že se k tomu vyjádřím, ale to nic.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 29 říj 2007 10:15 

Ahoj holkýýýý je super že se tu člověk fakt dozví vše co potřebuje. Jsou to úžasné stránky. Ale často se opakuje ten problém s "horním žaludkem", kamardka je pár let po plastice a má totéž. Bříško ploché ale pod prsy boule.... copak to nikdo neumí?

42 let

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 29 říj 2007 19:46 

Lecramko, ale ono to jde, jen člověk musí cvičit ty partie nebo až uhubne víc, tak se to posouvá ta kůže směrem dolů a je to lepší, napsala jsem to neodborně, ale jinak to neumím.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 29 říj 2007 19:51 

Marti, můžu Ti říct, že to vážně nebolelo, to mě víc bolelo při bandáži, když je tahali, tam totiž dělali uzlíky a paní doktorka si jeden nenastřihla a jak škubla...au...to byla bolest....Nevím jak v Iscare, ale většinou se dělá začáteční s uzlíkem a konečný s uzlíkem, takže se jen dva uzlíky rozstřihly a na jednom konci se chytlo a vytáhlo se to, pak jsou ještě spodní stehy, ale ty jsou dělané nějakým tím chirurgickým provázkem a ještě nějaký čas mi odpadávaly i ven, prostě prorostly a já zatáhla a on šel v klidu ven, jinak se jim říká samovstřebávací, fakt jsem žádný problém neměla, tak doufám, že ty taky nebudeš mít.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 29 říj 2007 19:53 

Jinak Maruška je stále v nemocnici, zítra jdu na kontrolu, tak by jsme se Olčo za ní mohly stavit a na 10 h. by tam měla dorazit i Veronika G, tak doufám, že se tam sejdem.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 ... 753  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina