fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 21 srp 2025 11:24

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12049 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 804  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 lis 2007 18:41 

lecramko, protože už máš 3 týdny po operaci tak by mě zajímalo jak se cítíš, co ti dělá problém, nelituješ, že si nešla na bandáž?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 lis 2007 19:14 

Janaaa-nyní se už cítím skvěle. Začínám jíst všechno - to znamená už jsem zkusila maso, hroznové víno, rohlík a nic mi nedělá problémy. Ale super je že sním málo /necelou půlku rohlíku, necelý knedlík apod) a jsem najedená. Jizvy jsou zahojené a už nevím že jsem na nějaké operaci byla - i když po ní mi veselo nebylo. Ale dnes už nelituji. Pochybnosti jsem měla těsně před zákrokem - to přišel strach asi jako u každého - ale nyní jsem ráda

Tubulizace žaludku: 17.10.2007
42 let

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 lis 2007 19:54 

lecramko a čemu by ses ted s odstupem času chtěla vyvarovat, co ti dělalo problém, za jak dlouho po operaci ses mohla posadit nebo položit bez bolesti, jde mi o to abych věděla kdy je reálné jít do práce podle tvých zkušeností, ne podle tabulek. jak často jíš, jak je to s ostrým jídlem (já ho miluju, dokud mi pusa nehoří je to bez chuti). děkuji za odpověď

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 lis 2007 22:07 

Jani - postupně. Zatím marodím - ve středu mám kontrolu ale chci jít k doktorce v úterý a ve středu jít do práce. Určitě to chce chvíli ještě doma poležet. Já byla strašně slabá. Ale od začátku. Operovali mě ráno ve čtvrt na devět, operace trvala cca 3 hodiny ale já se probrala až ve čtyři odpoledne. Až do dalšího dne jsem ležela na ARO abych byla pod kontrolou neb žaludek může začít krvácet a byl by průšvih. Takže jsem byla monitorovaná a krmena jen hadičkama. Druhý den odpoledne mě odvezli na rentgen zda je žaludek v pohodě a pak jsem směla na pokoj. takže dva dny jsem ležela ale víceméně jsem je prospala. Třetí den jsem si dokázala dojít sama na WC a čtvrtý den odpoledne přišla první sprcha. No a pak už to bylo jen lepší. Deset dní jsem byla jen na tekuté stravě, dalších deset jen na měkké (to jsem nyní ale nic mi zatím nedělalo problém). Už se cítím dobře ale první týden co jsem byla doma jsem byla hrozně slabá. Stačilo jít k doktorce a celé odpoledne jsem prospala. Ale dnes už jsem fakticky v poho.

42 let

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 lis 2007 22:10 

Aha tak odpovím na další otázky. Dietní sestra mi řekla abych měsíc ten žaludek neprovokovala a vyvarovala se ostrého koření, syrové cibule, česneku..... Potom už mohu v pohodě. No popravdě - včera si rodinka udělala česnekovou pomazánku - neodolala jsem a nic mi to neudělalo. Čeho bych se vyvarovala? Akorát bych si dala víc pozor na pití. Před týdnem jsem trochu zapomněla pít a málem jsem zkolabovala . Ale už je to dobré a pitný režim si poctivě hlídám. Kdy jsem si mohla sednout? Třetí den. Ty první dva dny jsem nechtěla ani polštář - bylo mi fakt blbě a byla jsem ráda že jsem ráda.

42 let

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 lis 2007 22:15 

tak to je lecramko mnohem horší než u bandáže, tam tě ráno operují , tak kvečeru někdo i dřív jdeš už s pomocí sestry na záchod, palk pokud zvládáš tak víceméně sama ( mě se po narkoze hodně snižuje jinak muj vyšší tlak, tak sestřička chodila se mnou celou noc, nechtěla mne pustit) druhý den po operaci, již někdo jde po poledni domu, pokud sní jogurt bez prolému, jiný druhý den. Ta tubuizace je větší a náročnější operace, a četla jsem někde na amerických stránkách( bohužel jen s pomocí manžela, neb angl. neumím :twisted: ) že od ní upouští, že maj hodně roztažených žaludků v delsším horizontu po operaci, že bud bypass nebo bandáž. No co jiný kraj jiný mrav

104 kg v 04/07 -10 kg před operací, bandáž 5.6.07,

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 lis 2007 22:26 

Ahoj Maruš, ano na to riziko pozdějšího roztažení žaludku mě upozorňovali s tím že by se to pak muselo řešit další operací /bypass, kroužek..../ A máš pravdu - operace je to velmi náročná (také na mě všichni koukali jako na blázna). Jsem tvrdá palice - když si něco vezmu do hlavy tak si za tím jdu a mě tohle nějak oslovilo. Uvidím za čas jak dopadnu....

42 let

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2007 08:02 

Lecramko děkuji ale jsem tam kde jsem byla, zase je tady to dilema co bude dál, ale to za mě nikdo nerozhodne (bohužel).

Víte zajímalo by mě, když mluvíte o tom roztažení žaludku, copak po bandáži se nemůže roztáhnout? Není to to samý? Když se budu přejídat u bandáže nebo u tubulizace, tak se přece roztáhne obojí ne?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2007 08:06 

Niko, to je dobře, že máš pusu prořízlou a nenecháš si nic líbit, dnes je to potřeba a také je dobře, že si nenecháš kvůli nějakému blbečkovi zkazit náladu i den, i když je pracovní, i v práci se člověk musí cítit dobře, aby jí dělal dobře a s láskou

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2007 08:14 

Lecramko, že začátku jde váha dolů rychleji, pak pomaleji, prý zdravé je hubnout 2 až 3 kg za měsíc, aby se kůže měla možnost trochu stáhnout, ale moje paní doktorka říkala, že jí klidně stačí i kilo, důležité je, že to jde směrem dolů a né nahoru, někdy se prý i tělo malinko sekne, tak mu nechat dobřát chvíli a pokud to dál nepůjde směrem dolů, je tu možnost doplnění.
Ale ty máš tuburizaci, takže pokud přestaneš hubnout nebo by se ti roztáhl žaludek a nefungovalo ti to, tak jak má, máš možnost minibypassu, to je taky zároveň odpověď pro Jannu...pokud se pořád rozhoduješ a tvé BMI není vysoké, volila bych bandáž, dá se doplnit, není to tak náročná operace a kdyby nefungovala, minibypass jde pak udělat taky, ale po tuburizaci už bandáž neuděláš, je už jen minibypass a přeci jen je to operace náročná a nevratná a záleží kdo a jak to snáší...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2007 08:17 

Jo a dobrotu si občas taky dopřeji, jen málo, abych ošálila chuť, která se jednou za čas dostaví, minule, ač nemusím sladké mě přepadla taková chuť....asi mělo tělo nedostatek cukru, tak jsem si vzala půl muslli tyčinky a pořádně jsem si jí vychutnala, vzala jsem to místo jídla a zase se vrátila k běžnému režimu......

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2007 08:20 

Taky 10 moje BMI je 44, tudíž dost. Nechci nic uspěchat stále mám možnost se rozhodnout, jsem docela ráda, že po mně nechce odpověď nikdo hned, protože stále nevím, co bude pro mě nejlepší. Operaci chci, ale ne za každou cenu (myslím tím zdravotní problémy). Nepotřebuju aby ze mě byla twigi, mě bude stačit jak se dostanu na nějakých 90kg, pak budu asi spokojená (i když kdoví, s jídlem roste chuť), ale to budu řešit až budu na těch 90kg. Nějak to nehrotím. Nemám nereálné sny, chci si jen zajít do obchodu a vědět, že se budu moci vlézt do oblečení a nebudu muset do baculky.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2007 08:27 

Janni, já nevím, jaké máš zvyky atd. u mě to nebylo o množství jídla, ale spíš jsem hladověla....a tělo si vše ukládalo, pokud máš spíš více hlad a někdy tomu nedokážeš odolat, tak bych raději volila bypass, taky záleží, kolik Ti je let a jakou máš výšku, fakt nevím, je to těžké a rozhodovat se budeš ty, ale pokud cítíš, že jsi chybí slabá vůle, bypass je lepší řešení a jistota, že zhubneš, já, v dnešní době, pokud bych měla volit za sebe, měla BMI stejné jako ty a pokud celý život bojuješ s váhou a není to jen krátkodobé, měla bych už po dětech, tak bych volila bypass, ale je to jen můj názor a ty se rozhoduješ sama za sebe.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2007 08:29 

A máš pravdu, že s jídlem roste chuť, ale když ty kila jdou dolů tak pomalu :lol: :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2007 08:34 

Taky 10 nechci aby si mně špatně rozuměla, já nechci po nikom aby to za mě rozhodoval, když pak budu něčeho litovat bude to jen má chyba. Ty moje otázky směřují pouze k tomu, abych se rozhodla správně. Z bypassu mám strach v budoucnosti (chybí důležité látky pro tělo,kdy se nestačí v těle rozložit) od tubulizace mě odrazuje náročnost operace, od bandáže zase cizí těleso v těle, proto to mé dilema.

Ale jinak nejsem vyjímka, jenom musím věci hodně rozebírat, ať udělám správně.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12049 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 804  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina