euryanta,
Gastro není nejpříjemnější zážitek na světe, o tom žádná. Absolvovala jsem ho zatím třikrát a napoprvé to bylo nejhorší - nevíš co čekat...
Můžeš si říct o oblbnutí, ale pak bys měla mít zajištěný odvoz a hlavně - ne všude ti ho dají jen tak...
Jak to probíhá - Jsi samozřejmě nalačno - zkus domluvit termín na co nejdřív ráno.
Asistent ti stříkne do krku takovou hnusně chutnající vodičku, která ti trochu znecitliví ústa.
Pak si lehneš na bok (napozicují si tě, abys byla správně), do pusy dostaneš takovou gumovou mrchu -
zakousneš se do toho zuby a je v ní otvor na hadičku. Pak začne ta nepříjmená část - hadička není nic
příjemného. Před vyšetřením ti vysvětlují, jak se nemáš dávit, ale to vůlí neovlivníš.
Pomáhá nepanikařit a soustředit se na hluboké nádechy a výdechy. Dávit se ale budeš, na to se připrav.
Je to takový divný pocit, já hadičku opravdu cítila až v břiše, napoprvé mi také odebírali vzorek na rozbor, kvůli bakteriím.
Jsem alergik, takže mám potíže dýchat nosem, u každého gastra mi strašně slzely oči (na to první sjem šla namalovaná, protože mně čekala práce - nikdy víc

).
Ale dalo se to.
Druhé gastro jsem měla když jsem byla hospitalizovaná sezánětem a zvracela jsem jim každých pár minut, takže do mně šlehli oblbovák a vůbec to nebolelo,
Ale kdybych ten den měla ještě něco dělat, tak radši bez oblbováku, jseš pak jak praštěná.
Třetí jsem pak absolvovala na kontrole, také bez umrtvení a tím, že jsme si tím už prošla, dařilo se mi paniku a dýchání zvládat mnohem líp a nebylo to tak zlý...
Suma sumárum, každá jsme tím prošla a každá jsme to zvládla, ber to jako jednu z daní, kterou zaplatíš hubené postavě.
Není to příjemný, ale přežít se to dá.
Hlavně být co nejvíc v klidu.
Varianta nosem - nevím... za mně by asi ne, ale to je an rozhodnutí každé z nás.
K psychologovi už bylo řečeno dost... Mně to paní přiklepla po dvou hodinových sezeních. Řekla jsem jí, co chtěla slyšet a nazdar...
A to jsme se léčila s reaktivní depresí po sebevraždě svého bratra. Chtěla teda potvrzení od mého doktora, který se mně zeptal,
jestli to fakt chci a potvrdil...

29 let,178 cm, skvělý partner, střelený pes
201516.03.-obezita III.stupně-max
135,5,BMI-42,8 06.05.-plikace,OB klinika,
129,BMI-40,710.05.-obezita II.stupně,
126,BMI-39,828.07.-obezita I.stupně,
110,BMI-34.716.09.-
POLOVINA,
104,BMI-32,808.11.-
DVOUCIFERNÁ,
99,3,BMI-31,310.12.-nadváha,
94,4,BMI-29,8