fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 20 zář 2025 21:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3402, 3403, 3404, 3405, 3406, 3407, 3408 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 26 říj 2015 18:27 

Zdravím všechny a omlouvám se, že až nyní.
Operace proběhla v pohodě 6.10.
Dva dny jsem spala jako šípková Růženka a moc děkuji Ladě, která se na mě přišla mrknout a rozptýlila mě.
Původně jsem si myslela, že bych po 14 dnech šla do práce (sedím u počítače), ale osud zasáhl jinak.
Jsem bez práce a můžu říct, že po dvou týdnech bych to stejně nedala. Musela jsem ležet jako placka, jinak jsem měla bolesti.
Sedět nemůžu moc dlouho ani teď, ale aspoň příspěveček písnu :wink:
Takže suma sumárum končím 3. týden, moc dlouho neusedím ani nepochodím a ještě pořád se spíš válím. Plyn se mi moc nevstřebává, ale teď už cítím, že se přesunul spíš do boku a do zad.
S jídlem jsem celkem v pohodě, protože nemám hlad a vůně už mi naštěstí přestaly vadit. Po návratu z nemocnice jsem byla jak těhotná :lol:
Kilča jsou už taky nějaké dole a budu si muset upravit metřík, myslím, že teď už se semo tamo k počítači posadím.
Takže ještě jednou zdravím všechny a děkuji těm, kdo si na mě vzpomněli a drželi mi palečky.
Martina

11.8.2015 sleev resekce ve Vítkovicích, doc. Holéczy - ZRUŠENO - stopka na sleev resekce
6.10.2015 sleev resekce na Fifejdách Ostrava, doc. Dostalík - ZVLÁDNUTO
6.10.15 - 122 kg
6.11.15.- 110 kg
6.12.15 - 106 kg
6.1.16 - 101 kg
6.2.16 - 98 kg
6.3.16 - 97 kg
6.4.16 - 95 kg
6.5.16 - 92 kg
6.6.16 - 90 kg
6.7.16 - 88 kg
6.8.16 - 86 kg
6.9.16 - 85 kg

PříspěvekNapsal: 26 říj 2015 18:52 

Anitramm,Martinko,vitej zpět!!! Myslela jsem na to kde jsi a jak jsi dopadla!Držím palce ať jsi co nejdřív fit,a s práci ať se na tebe usměje štěstí :)

22.1 Jablonec-pr.Vráný..
12.2psycholog-zvládnuto

2.09,2015 bypass (RYGB) operovala MUDr.Šimečková

PříspěvekNapsal: 27 říj 2015 07:48 

Tak si devčata představte, že od operace žlučníku je moje váha jako na houpačce. 4 dny po operaci jsem shodil na 105 KG a nyní měsíc a 14 dnů od operace jsem zase přibral na 108 KG Už začínám mít fakt strach co se to děje. Dietuji jak jen to jde. Ale váha si dělá co chce. Taky jste to někdo měl po operaci žlučníku? Nevím jestli se nemám začít bát...

PříspěvekNapsal: 27 říj 2015 08:55 

Anitram Martinko už jsem se tady na fóru starala zda o tobě někdo něco neví :?:
Tak to se zotavuješ pomalu, ale není kam spěchat - to je velmi idividuální záležitost :wink:
Já jsem po 6ti dnech od operace hlídala svou tehdy 3 letou vnučku, ale já jsem opravdu 2 den po operaci lítala po chodbě nemocnice a cítila jsem se dobře :D
Snad se ti brzy uleví a na srazík v Porubě dorazíš a chvilinku posedíš :!: :wink:

Uzdravuj se zdravím tě
Dája

PříspěvekNapsal: 28 říj 2015 10:42 

Každé tělo je jiné, každý snáší stejnou věc jinak. Někdo po narkoze blije jak amina, jiný ani ťuk. Jedna je druhý den po opce jak čipera, druhá se šourá a drží si břicho jako já, třetí nemůže ani slézt z postele. A tak je to se vším. Někdo shazuje pět kilo za měsíc, já jen dvě. Někomu padají vlasy v chomáčích, někomu jen maličko. Někdo je plnohodnotně fit za měsíc, někomu se přidají komplikace se žlučníkem či jiné. Já například při oslabené imunitě byla přepadena streptokokem a nemám to zahojené ani dnes-po půl roce. Vždy je to určitá daň za to, že krásně hubneme a nemusíme se obávat JOJO efektu, který vždy vracel pracně shozená kila "do normálu". Samozřejmě - opět každá jinak. Někdo shodí na svou cílenou váhu a udržuje si ji. Ale jsou i případy, že se váha zastaví moc brzo a už se nehne, či dokonce se přibírá. Takže normovat a porovnávat se s jiným tělem nepovede nikam. A vše je v hlavě! Pokud sama budu přesvědčená, že vše dělám správně, nebudu mluvit či přemýšlet o dietách, nebudu mluvit o tom, že jsem něco porušila, zhřešila, přežrala se a podobně, tělíčko si ani nevšimne a dál pracuje jak stroj. Ale jakmile tělo zaslechne Dieta, Zakázaná potravina, To bych neměla, Zhřešila jsem čokoládovým bonbonem a pod.......je ve střehu a okamžitě zastavuje spalování a samo si začne ukládat tuky na horší časy, protože si moc dobře pamatuje, jak jsem mu drastickou dietou nedala pořádně najíst a ono tak moc trpělo!!!
Tak jsem toho zase načmárala, držte se, spokojeně hubněte a moc se nepozorujte! Já taky očekávám překonání 100, dvojcifrná váha už bude vypadat líp - ale nic neuspěchávám. Jestli vše půjde tak, jak jde posledního půl roku, tak za týden už bych mohla hlásit těch kýžených 99 :-)

10.11.2014 /123kg/konzultace MUDr Ostruszka FN O-Poruba, TUBU 23.1.2015
2.3.2015 oslabená imunita-streptokok-růže-dodnes díra v noze

PříspěvekNapsal: 28 říj 2015 10:55 

helenko, tos napsala moc pěkně :P :lol:

Obrázek

výška:164 cm
operace: 6. 1. 2014, Vítkovice, doc. Holéczy, sleeve resekce
věk: 60 let, syn 30 let a dcera 25 let (bydlím s dcerou), nově jsme se přestěhovaly, proto tak dlouhá odmlka, neměla jsem 10 měsíců přístup na internet
spousta zvířat: 4 psi (dcera má chovatelskou stanici), nová kočička Julinka, 4 koně

PříspěvekNapsal: 28 říj 2015 11:28 

Helenko,hezky jsi to napsala!taky si myslím že člověk se srovnava ale vždy s někým komu to jde lip : )
A koukam že je přítomno 23 nepřihlašenych....kdyby každý přispěl.... Nebylo by to tu tak tiché:)...Tak neváhejte, lidí:)pište!

22.1 Jablonec-pr.Vráný..
12.2psycholog-zvládnuto

PříspěvekNapsal: 28 říj 2015 12:55 

Ahoj holky, tak ja tedy napíšu aby to tu trochu frcelo. Reknu vám, ja mam hlavu jak kedlubna. Lezim v diskuzích o bariatrii kazdy večer. Ted jsem ve fazi, kdy se zameruju na ty negativní info. Nevim, zda je to dobře, ale urcite je lepsi byt pripravena na ty nezdary, nez mit nerealna očekávání a pak se položit z prvniho neúspěchu, nebo zklamani.
Ma to fakt kazdy jinak, jak napsala helenka. Me ted vystresla trosku anitram, jak ma pomerne tezke pooperacni obdobi. Ale zase lepší, ze se vubec ozvala. To me strasilo jeste vic, to mlceni.... :D desim se taky te chvíle na.jip. vetsina z vas psala, ze v tu chvíli hned po opce jste litovaly. Takze vam.muselo byt opravdu desne. Mam strach ze zvraceni....Dámy, ja zvracela naposledy v peti letech, neumim to!
Čtu si na FB jednu anglickou diskusi. Tam se zas objevuji jine veci. Zaprve drzi pred operaci nejakou dvoutydenni tekutou dietu. Ja se teda snazim jist pravidelne, netucne, min sladke, kvuli tem jatrum.a papam ten ostropestřec, jak jste mi doporucily.jo a vic.piju.ale nic jineho tedy. Mne totiz zadny doktor Nic nerekl, ze mam pred opkou zhubnout.jen psCholozka prudila, ze bych mela a taky ze mam na rezim najet uz predem, nebo to nezvladnu....uprimne.rikam, ze vic nedokazu, mam proste hlad.kdybych ho nemela, nebudu si nechavat rezat zaludek, ze jo. No zkratka se mi to v ty hlave všechno vydatne mota :D

anitram preju ti co nejrychlejsi zotaveni. A s kilama dole a vyssim sebevedimim se bude dobre hledat prace

TUBU v ÚVN Praha 26. 4. 2017 120kg
15. 7. JSEM DOCENTKOU!!!
Srpen 2017 - 28kg
Říjen 2017 - 35kg
85kg
Leden 2018 Už mi to stačí! 75kg
Únor 2018 73kg
..............................................................................................................
podzim 2018 - plastika břicha

Předmět příspěvku: rozhodnutí :-)
PříspěvekNapsal: 28 říj 2015 14:02 

Zdravím všechny :-) Tak jsem po dlouhém studování podstoupila všechna vyšetření a 4.1. se dovím lednový termín operace sleeve. Upřímně, nebyla jsem rozhodnutá dokud jsem si zde nepřečetla příspěvek kde paní/slečna psala, že je to jen mé rozhodnutí a nemám se ohlížet na okolí, kdo si co myslí, a o každodenním neštěstí do kterého se ti "štíhlí" nedokážou vcítit. Je to pravda... nějak se mi to tu noc motalo hlavou a ráno jsem si řekla .. a jo sakra jdu do toho, buď budu litovat( jakože vím že nebudu ;-)), že jsem to podstoupila a nebo budu litovat, že nepodstoupila a do konce života se ptát jaké by to bylo kdyby jo. Jsem rozhodnutá do tho šlápnout a už se vážně těším až budu moct na plno sportovat a nebude mě nic bolet, až budu moct jít na celodenní výlet, na kolo a nebudu po pár šlápnutí od baráku funět, až budu moct nazout brusle aniž bych měla paniku že se zlomím v kotníku :-D A na co se nejvíce těším....??? až všem co se namě dívají zrkz prsty padne brada... a pak do práce, kde nosím kostýmek a každý cm jde vidět...:-) Musím teda říct, že v práci jsou snad jediní co mi pochválí každé shozené kilo, takže až těch kil bude kopa bude i pochval kopa a to pak se vše dělá lépe když víte, že pár lidem v okolí se líbíte :-)

Chtěla bych se zeptat, je někdo čerstvě po operaci a je ochotný se semnou podělit? poradit? Vím, že je vše individuální ale i tak:-) postrašte mě někdo ať nejsem tak nechutně pozitivní a natěšená :-)

Předmět příspěvku: Re: rozhodnutí :-)
PříspěvekNapsal: 28 říj 2015 15:08 

Ahoj ja jsem taky cekatelka. Jsem rada, ze jsi tu. Jdi do Kavárny, tam je ted pani 3 tydny po opce.

TUBU v ÚVN Praha 26. 4. 2017 120kg
15. 7. JSEM DOCENTKOU!!!
Srpen 2017 - 28kg
Říjen 2017 - 35kg
85kg
Leden 2018 Už mi to stačí! 75kg
Únor 2018 73kg
..............................................................................................................
podzim 2018 - plastika břicha

PříspěvekNapsal: 28 říj 2015 16:59 

Taky si pamatují na ten záblesk rozhodnutí! Bylo to dost dlouho od operace,ale v životě každý to má jinak-někomu to jde rychle a někomu se do toho něco sere!
kdyby jste chtěli "pokecat" na fejsbuku tam je skupina "Anti kafemlinky" přidejte se,s Helenkou (euryanta) mužem i sejit v Praze a krispinek si pokeca s ostravskyma kočenama a jsou tam dvě čerstvé před a po opce..,tak zatím pa.

22.1 Jablonec-pr.Vráný..
12.2psycholog-zvládnuto

PříspěvekNapsal: 28 říj 2015 22:18 

Ale jasně že to zvládneš, s čerstvě operovaným žaludkem, kam se ti vejde pár loků nebo soust to budeš zvládat v pohodě, pocit plného žaludku budeš mít raz dva. Nevím, proč bys měla předem trénovat dietu jako po operaci, to je nesmysl. Jasně, hlídej si, aby ses nepřejídala, omez tučné, vyhýbej se sladkému, když pár kilo zhubneš bude to k dobru věci, ale přece teď nebudeš držet tekutou, to je zbytečné, podle mě tě to akorát psychicky rozhodí, protože budeš mít s normálně velkým žaludkem hlad.
Jo a já jsem teda ani těsně po operaci ničeho nelitovala, tohle by sis měla dopředu srovnat v hlavě, proč tu operaci chceš podstoupit, což ani při laparoskopii není sranda, musíš počítat s tím, že se v prvních dnech komfortně cítit nebudeš, ale litovat, ani minutu. bylo to nejlepší rozhodnutí, které jsem pro sebe mohla udělat.

Obrázek

věk: 60 let, syn 30 let a dcera 25 let (bydlím s dcerou), nově jsme se přestěhovaly, proto tak dlouhá odmlka, neměla jsem 10 měsíců přístup na internet
spousta zvířat: 4 psi (dcera má chovatelskou stanici), nová kočička Julinka, 4 koně

PříspěvekNapsal: 28 říj 2015 22:33 

krispinku, 14.listopadu domlouváme slezinu v Ostravě, dohledej si to ve srazech, určitě se můžeš stavit :P

Obrázek

PříspěvekNapsal: 29 říj 2015 07:49 

Helenka: Ahoj Helčo, jestli to byla odpověď pro mě ohledně toho že každé tělo je jiné, tak to samozřejmě vím a také jsem to tak ani nemyslel. Já se právě že s nikým nesrovnávám a ani to nemám v plánu dělat :)

Já jsem se jenom právě ptal jestli měl někdo kdo je po jakékoliv bariatrické operaci a potom podstoupil operaci žlučníku, stejné problémy ohledně kolísání váhy. Tím se samozřejmě nechci s nikým srovnávat. Jenom se ptám jestli je to takhle normální, že tělo takhle reaguje. :)

PříspěvekNapsal: 29 říj 2015 08:05 

motiva : ráda příjdu, to bude snad jedinný sraz, na který se nebudu stydět jít :D

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3402, 3403, 3404, 3405, 3406, 3407, 3408 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina