gaba.nova - Milá jmenovkyně, rozhodla jsem se ti napsat, nejen pro to, že se stejně jmenujeme, ale proto, že nás trápí stejná věc.

Já jsem pacientkou centra ISCARE v Praze. Když jsem tam byla prvně, navážili mi 153,70 kg.

Přišla jsem tam s požadavkem na bandáž a nikdo mi neříkal, že je to pro mne málo a že bych potřebovala radikálnější operaci. Informovali mě o všem, co operace obnáší a řekli, že před tím musím zhubnout alespoň 10 kg, aby byla operace bez komplikací (zhubnutím ubývá tuk z jater

ta se zmenší a lékaří pak mají při operaci více prostoru

). To jsem splnila a 31.7.07 jsem byla bez komplikací operována.
Chápu, že tobě situaci ztěžují ještě jiné problémy, ale o to víc se divím, že tě lékař straší smrtí.

Samozřejmě víme, že každá operace je riziko, ale já jsem si řekla, že kdyby mě přejelo auto, tak by mě taky museli operovat a nikoho by nezajímalo, jestli se bojím.

Jak už psala Maruška, naše těžká obezita je už také život ohrožující stav a tak nezbývá než si vybrat. Já věděla, že to sama nedokážu a tak jsem strach z případné nepovedené operace musela překonat. Jsem za to rozhodnutí moc ráda a už teď je můj život mnohem lepší.
Přeji ti, abys pro sebe našla přijatelné řešení a aby se brzy tvůj život i zdravotní stav změnily k lepšímu.