fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 21 zář 2025 23:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 753  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VZP
PříspěvekNapsal: 08 bře 2008 14:40 

Ptala jsem se na VZP ve Varech a oni mi řekli,že pokud je to ze zdravotních důvodů tak je jedno jak dlouho jsem u nich pojištěná. Alena

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09 bře 2008 11:36 

ahoj,s obezitou se lecim uz od malicka,mam nabeh na cukrovku,v. tlak,bolesti zad a kolen.ale asi je to malo.vim ze je spousta lidi co je na tom hur,ale na pojistovne rekli ze tam proste musim bej rok :evil: .pa

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09 bře 2008 19:26 

Ahojky 8)
Tak jsem tu četla vaše příspěvky a nedá mi to, abych také něco nepřidala :roll: Možná se tu v něčem budu opakovat :oops: Ti, kdo už to znají, ať to laskavě přeskočí :wink: Píšu to tu hlavně pro novou vlnu uchazečů o bandáže, protože si uvědomuji, že přestává být snadné vše dočíst :wink: :roll:
Prvně jsem volala do ISCARE 26. 2. 2007. První konzultace (+odběr krve a vyšetření moči) byla stanovena na 18. 3. Termín mi telefonicky 2x posunuli, takže nakonec jsem tam prvně jela až 18. 4. 2007. Byla jsem shledána vhodnou adeptkou na bandáž s tím, že do operace musím zhubnout minimálně 10 kg :shock: . Plánovaný termín OP byl koncem května, maximálně začátkem června, protože jsem oznámila, že první týden v červenci jedeme na dovolenou. Vyšli mi vstříc a já byla šťastná. Na zhubnutí deseti kilo jsem měla 6 týdnů a i když jsem slíbila, že to dokážu (jinak by mě prý kvůli redukci váhy hospitalizovali :!: :shock: ) byla ve mně malá dušička. Za těch 6 týdnů jsem zvládla celé kolečko i těch 10 kg a zbýval mi jen psycholog. Toho mi nakonec ale také odložili a to až na 28. 5. a to už jsem vlastně měla mít operaci :evil: Volala jsem dr. Melechovskému a ten mi řekl, ať si zavolám hned druhý den po psycholog. pohovoru, že výsledky už bude znát a termín dostanu do týdne. HURÁ. Psycholožka řekla, že mě doporučuje a já druhý den celá nervózní volala. Bohužel, pan doktor operoval a ať prý si zavolám další den. Takže ve středu jsem volala znovu a skutečně dostala k telefonu pana dr. Ten se se mnou pozdravil a na dotaz ohledně termínu řekl 30. 7. :!: :!: :!: Marně jsem mu připomínala naši dohodu i plánovanou a oznámenou ! dovolenou. Omluvil se mi, že si nevšiml ! že jsem u VZP a že už mají (koncem května :shock: ) vyčerpané limity a pojišťovna by operaci neuhradila. Takže jsem měla jít na řadu hned po tom, co bude nové pololetí a lékaří se vrátí z dovolených. Nepomohlo mi ani to, když jsem, už plačtivým hlasem, připomínala, že mi propadnou předoperační vyšetření, která už jsem také měla za sebou. Prý žádný problém, udělají se v den nástupu na OP. Zklamání bylo obrovské :cry: . Všichni, kdo jsou tady na fóru už déle, si jistě pamatují mé depresivní a sebedestruktivní příspěvky v následujících dnech. Chtěla jsem se na všechno vykašlat, ale přitom jsem věděla, že bez bandáže nezhubnu. Chtěla jsem přestat držet tu drstickou ditetu (zustomas ví, o čem mluvím :wink: ), ale bála jsem se, že přiberu, co jsem pracně zhubla a na OP mě nevezmou. Takže nakonec dovolená s polopenzí byla zkouškou mé pevné vůle :evil: . :arrow: A tak se stalo, že jsem do operace zhubla 20 kg. Od prvního zavolání do operace mi to v ISCARE trvalo 5 měsíců. Je fakt, že po novém roce a na jaře je asi pravidelně větší zájem o podobné zákroky a nápor je tedy veliký, ale naprosto chápu pocity všech, kteří se konečně rozhodli pro radikální řešení a teď jim nezbývá nic jiného, než stále čekat a doufat, že každé vyšetření dopadne OK a neoddálí jim operaci :roll: .
Pokud tu tedy Martina píše, že dnešní žadatelé budou operování až v létě, nepřekvapuje mne to :? . Je to ale dobré vědět, abyste si nedělali přehnané naděje :( .
A na situaci kolem své pojišťovny se skutečně informujte hned při první návštěvě. Je sice pravda, že se pravidla mohou lišit, ale pokud už je teď známo, že vaše pojišťovna dělá problémy, je lépe to řešit hned. Já na to také doplatila, i když všichni stále říkali, že s VZP je to v pohodě. Ale ona nejspíš s tím, jak přibývalo pacientů, stanovila limity a s těmi už mě nikdo neseznámil :evil: .
Každopádně nezoufejte, všichni zde máte nakročeno správným směrem a nakonec se dočkáte, stejně jako já :wink: . I když už hubnu dost těžko, protože tělo si na sport i menší dávky jídla zvyklo, považuji své rozhodnutí a svoji vůli vytrvat za nejlepší ve svém životě :oops: :wink: :P .

Předmět příspěvku: ano,ano
PříspěvekNapsal: 09 bře 2008 20:37 

Já se do ISCARE objednávala v říjnu.Na konci listopadu jsem byla na prvním kolečku,osmého února na druhém a termín operace 10.3.2008.Udělala jsem si předoperační vyšetření a ještě jsem musela na rentgen plic a ouvej.Něco našli a pod operaci se mi nepodepsali až po dalších vyšetřeních plic.Tak ,že mám další odklad.Pan doktor Svoboda mi řekl , že až budu mít po vyšetřeních abych mu zavolala ,že mně někam vsune.Uvidíme. Tak takhle jsem dopadla já a to ještě nevím jestli ty plíce budou v pořádku. Alena

Předmět příspěvku: a co zdravotní důvody
PříspěvekNapsal: 09 bře 2008 20:44 

Terezko zkus se domluvit s Tvým obvodním lékařem nebo diabetologem aby Ti napsali doporučení ze zdravotních důvodů.Třeba by to vyšlo.Alena

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09 bře 2008 22:03 

Ahoj všem, tak mám konečně před operací :lol: :lol: :lol: V úterý nastupuju a ve středu jdu pro prstýnek :) :) tak se ozvu hned jak se dostanu domů. Všem moc a moc a moc děkuji, bez Vás bych tohle předoperační období vůbec nezvládla. jste velikou operou a studnicí rad a porozumění.

:lol: Ještě jednou všem obrovské díky, že jste mi pomohli dojít až sem :)

A moc doufám, že tu budete i až se vrátím z Iscaru, protože myslím, že to Vás všechny budu potřebovat ještě víc.

:twisted: :twisted: DÍKY :twisted: :twisted:

!!!5.11.2013!!! mám termín na Abdominoplastiku spojenou s redukcí stehen v SANUSU HK

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09 bře 2008 22:06 

Zuztomas držím palečky aŤ ti dopadne vše dobře a těším se až se ozveš už na cestě ,z které se vracíme jen a jen štíhlejší.Drž se Zdenka

Termín operace 25.6.08.Tubulizace Turnov
Před operací 9kg dole.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09 bře 2008 22:37 

Děvčata prosím vás co všechno obnáší ta interna?Gastro,sono a psychložku už mám za sebou-na gastru mi našli nějakého bacila v žaludku kterého jsme přeléčili ATB(po kterých jsem teda myslela že umřu a ty poslední dva dny mi je stačilo vytáhnout z plata a ucítit je a hned jsem blinkala) a 13.3. mám ještě tu internu.Teď jste mě tu zaskočily zmínkou o rentgenu plic a pod...tohle mě nenapadlo...Tak by mě zajímalo co všechno teda vlastně ještě budou chtít :shock: :)

Předmět příspěvku: jen já
PříspěvekNapsal: 09 bře 2008 22:43 

To jsem měla asi jen já to plicní,jsem dost marodná a oni chtějí mít vše pod kontrolou.Alena

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09 bře 2008 22:47 

Aha...tak to jo...děkuji. A co všechno se vlastně požaduje normálně?

Předmět příspěvku: držím palce
PříspěvekNapsal: 09 bře 2008 22:48 

Zuzotamas myslela jsem ,že půjdem spolu ale bohužel.Držím Ti palce a ať jsi zase brzo mezi náma a kilečka ať jdou dolu přesně podle předpisu. Pa Alena

Předmět příspěvku: Re: jen já
PříspěvekNapsal: 09 bře 2008 23:58 

snetka píše:
To jsem měla asi jen já to plicní,jsem dost marodná a oni chtějí mít vše pod kontrolou.Alena

Snetko já bych musela taky na plícní, ale protože jsem na něm byla před rokem a jsem prý :!: poměrně mladá (o tom pochybuju), tak jsem to nemusela absolvovat. Záleží asi na doktorovi, co uzná za vhodné předoperační vyšetření. Já jsem např. nemusela absolvovat gastro.

15.10.2009 abdominoplastika dr. Tamasz FN Ostrava
19.4. 2010 prsa Primář Vřeský FN Ostrava
26.2. 2012 ruce Primář Vřeský FN Ostrava

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 bře 2008 07:23 

Zutomas, přeji Ti hodně štěstí a aby vše vyšlo jak má. Držím palce.
Snetka, ja byla na rentgenu plic, EKG a n spirometrii.

33 let, 5 letá dcera
bandáž žaludku - 11. 1. 2008

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 bře 2008 08:43 

Ahoj i já mám konečně před operací, nastupujeme se Zustomas spolu v úterý a ve sředu nás snad budou operovat. Jsem moc šťastná za tenhle web čtu ho téměř každý den a moc mi to pomáhá.

Ještě moc držím palce Snetce, která měla jít původně s námi, aby to všechno dobře dopadlo a brzy dostala termín operace.

Jinak všem zlatíčkám :lol: přeji strašně moooooc úspěchů a zdravíčka!

Moc díky za Vás všechny pa Venu

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 bře 2008 10:53 

Zustomas a Venu držim vám oběma palečky ke kroužků a hurá do hubnutí.Přejí hodně štěstí.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 753  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina