fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 19 led 2026 16:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249 ... 753  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12 čer 2008 17:39 

nelojsko, někdo opravdu necítí žádné omezení ani pocit sytosti, prostě by mohl jíst naprosto stejně jako před bandáží. :lol: je to pak jen o ukázněnosti a zvyku jíst méně. U každého to funguje jinak.

104 kg v 04/07 -10 kg před operací, bandáž 5.6.07,

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12 čer 2008 17:48 

Nelojssko tak to se mas, ja jsem bohuzel nebyla ( no jsem porad) tlusta jenom kvuli tomu, ze mi nestacily male porce ale bylo to hlavne kvuli tomu co jsem jedla, ze jsem jedla pozde vecer a hlavne jsem podlehala chutim. To vsechno se mi ted dari regulovat (jadnou dole jednou nahore :lol: ) Jestli ty mas nadvahu jenom kvuli tomu, ze ti nestaci male porce, pak pro tebe bandaz bude fungovat uzasne.

Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12 čer 2008 17:55 

A jeste pises, ze se ted najis vic, nez bys s bandazi mohla.. To jsem si prave taky myslela, domnivala jsem se, ze proste nebude fyzicky mozne se vic najist, ze me to proste nejak zastavi... Vubec to tak neni, muzes vlastne snist uplne jakekoliv mnozstvi a navic u me treba trva az 20 minut nez mozek dostane zpravu ze zaludku ze jsem najedena, takze je to jenom o tom snist odmerenou porci (mit porad hlad) a za chvilku zjistit, ze uz jsi asi najedena.. I kdyz me teda predepsane porce k zahnani hladu nestaci..

Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12 čer 2008 17:59 

Keishi asi jsem tě opravdu špatně pochopila, omlouvám se. Myslela jsem že ti zase není 2x nejlíp a taky to vyznělo trochu jinak než sem zamýšlela. Chtěla jsem ti jen dodat trochu toho sebevědomí z toho, jak krásně hubneš (i když ty ten pocit nemáš, tak my co sledujeme tvůj metřík ano). Věřím, že je těžké se omezovat, když necítíš omezení (toho jsem zaplaťpánbůh ušetřená, nevím jestli bych měla v sobě tolik sebeovládání, kdybych měla pocit hladu). Já jsem měla dneska na oběd jedno kuřecí křidýlko a byla jsem sytá jako kdysi po 4 chlebech :oops: Ještě jednou se ti omlouvám. :roll:

15.10.2009 abdominoplastika dr. Tamasz FN Ostrava
19.4. 2010 prsa Primář Vřeský FN Ostrava
26.2. 2012 ruce Primář Vřeský FN Ostrava

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12 čer 2008 18:07 

Jani nemas se za co omlouvat, spis mi doslo, ze asi znim jako vecny stezovatel, vetsinou se tady ukazu kdyz je mi ouvej. Tentokrat jsem jenom reagovala na Marusky prispevek o tom, jak jsou lidi neinformovany, tak jsem chtela potvrdit ze v Iscare se s zadnym vysvetlovanim moc neparou a ja diky sve hlouposti, neznalosti a nezkusenosti jsem od bandaze ocekavala veci, ktere jsou vlastne nemozne kdyz se nad tim zamyslim. Proste jsem si myslela, ze mi to zabrani v jidle, proste to do sebe nedostanu a to je samozrejme hloupost.. Ale spokojena jsem, dostala jsem se pod stovku a ted uz se tesim z kazdeho dalsiho kila dole. Tenhle tyden treba zeru, zeru a zeru, ale musim se smirit s tim, ze je to boj na cely zivot a ze budou dny/ tydny/ mesice kdy to proste nepujde.. jsme jenom lidi.

Obrázek

Naposledy upravil Keisha dne 13 čer 2008 22:49, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12 čer 2008 18:12 

Keisha píše:
A jeste pises, ze se ted najis vic, nez bys s bandazi mohla.. To jsem si prave taky myslela, domnivala jsem se, ze proste nebude fyzicky mozne se vic najist, ze me to proste nejak zastavi... Vubec to tak neni, muzes vlastne snist uplne jakekoliv mnozstvi a navic u me treba trva az 20 minut nez mozek dostane zpravu ze zaludku ze jsem najedena, takze je to jenom o tom snist odmerenou porci (mit porad hlad) a za chvilku zjistit, ze uz jsi asi najedena.. I kdyz me teda predepsane porce k zahnani hladu nestaci..

Takže to, že se nedá přejíst ,že to vyhodíš u tebe nefunguje??Já osobně si myslím taky ,že potřebuju kroužek k tomu abych nejedla velké porce. Neříkám ,že nemám chutě ,ale spíš mě trápí hlad než chutě. :oops:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12 čer 2008 18:16 

U me to teda nefunguje, muzu polykat velke kusy masa, rohliku, no proste cokoliv a uz jsem parkrat snedla 300 g porce a nic mi nebylo.. Tak jsem se nechala doplnit (3ml, coz je dost) a vubec nic se nezmenilo.. Na kazdeho to pusobi jinak, ale osobne si myslim, ze vetsi cast lidi je na tom podobne jako ja..

Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12 čer 2008 18:19 

Moje mamka má kroužek 12let.A u ní není den, kdy by nechodila zvracet.Proto jsem myslela ,že to tak bude u většiny z vás,že když ten žaludek to nebude chtít ,tak to vrátí.U ní to tak funguje i když v takové míře bych to taky nechtěla. :? Takže ona i když chutě má ,tak jí to žaludek neveme.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12 čer 2008 18:24 

To bych taky nekdy potrebovala, ale bohuzel.. Opravdu jak je videt to na kazdeho funguje jinak.

Obrázek

Naposledy upravil Keisha dne 12 čer 2008 18:25, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12 čer 2008 18:25 

Keisha píše:
U me to teda nefunguje, muzu polykat velke kusy masa, rohliku, no proste cokoliv a uz jsem parkrat snedla 300 g porce a nic mi nebylo.. Tak jsem se nechala doplnit (3ml, coz je dost) a vubec nic se nezmenilo.. Na kazdeho to pusobi jinak, ale osobne si myslim, ze vetsi cast lidi je na tom podobne jako ja..

Tak to jsi mě tedy překvapila,myslela jsem si ,že to nejde,protože podle brožurek ,by to jít nemělo se přejíst nebo jíst velké kousky.No, tak to jsem zvědavá, :shock: jak dopadnu.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12 čer 2008 18:26 

Keisha píše:
To bych taky nekdy potrebovala, ale bohuzel.. Opravdu jak je videt to na kazdeho funguje jinak.

Ale opravdu ,tvá váha je fakt pěkná ,co bych za to dala , :( už mít pár kg dole

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12 čer 2008 20:14 

nelojssko, tvoje mamka má zřejmě rigidní bandáž, tenkrát se adjustabilní nedávala, ale to že chodí zvracet to by ji na 100 % řekli že to není dobře, a pokud by to bylo u bandáže mohlo by to být i nebezpečné, přečti si článek co jsem dala do tématu prosím vás o podporu... takhle bandáž nemá fungovat, přečti si i odpovědi na obezitologické poradně iscare. Má to fungovat tak, že ty si uvědomíš že jseš plná a že ž nechceš jíst, že nemáš chuť protože máš dost. Spoustě lidí to tak funguje ( Olča..) a spoustě ne. Ale určitě ne tak, že se najíš víc a pak to vyzvracíš :roll: to by bylo moc špatně.Chutě musíš ovládat sama, jíst malé porce a pomalu aby to mozku došlo, protože ten malý žaludek bude plný, když to v něm zůstane dostatečně dlouho , to znamená hodně pít ale ne po jídle, aby se nspláchlo atd. Kdyžtak se ještě objednej diabezologické sestře na iscare, vysvětlí ti způsob stravování. :wink:

104 kg v 04/07 -10 kg před operací, bandáž 5.6.07,

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 13 čer 2008 08:20 

marie S. píše:
nelojssko, tvoje mamka má zřejmě rigidní bandáž, tenkrát se adjustabilní nedávala, ale to že chodí zvracet to by ji na 100 % řekli že to není dobře, a pokud by to bylo u bandáže mohlo by to být i nebezpečné, přečti si článek co jsem dala do tématu prosím vás o podporu... takhle bandáž nemá fungovat, přečti si i odpovědi na obezitologické poradně iscare. Má to fungovat tak, že ty si uvědomíš že jseš plná a že ž nechceš jíst, že nemáš chuť protože máš dost. Spoustě lidí to tak funguje ( Olča..) a spoustě ne. Ale určitě ne tak, že se najíš víc a pak to vyzvracíš :roll: to by bylo moc špatně.Chutě musíš ovládat sama, jíst malé porce a pomalu aby to mozku došlo, protože ten malý žaludek bude plný, když to v něm zůstane dostatečně dlouho , to znamená hodně pít ale ne po jídle, aby se nspláchlo atd. Kdyžtak se ještě objednej diabezologické sestře na iscare, vysvětlí ti způsob stravování. :wink:
Ahoj MAruško,
moje mamka má kroužek ,který je na pevno.Nedávno byla u doktora ,který řek ,že je v pořádku.Já si myslím ,že to její zvracení má trochu s krouškem spojitost ,ale také né.Má žaludeční neurozu,tak je to i tím.Ale paní co má bandáž dělanou v iscaru,která mě vlastně o tom řekla,je nesmírně spokojená.A úspěchy má teké krásné ,tak doufám ,že na tom budu stejně.Jínak o stravování si myslím ,že vím dost.Díky :D

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 13 čer 2008 09:21 

Dasapo sice si založila nové téma,ale asi jsi už lehce nervozní.Čemuž se ani nedivím.Vše na SZZdenka

Termín operace 25.6.08.Tubulizace Turnov
Před operací 9kg dole.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 13 čer 2008 09:27 

Zdeni, "lehce" začíná být slabé slovo. Zrušila jsem to, tak snad je to OK.
Každopádně to mám "za pár", dnes jsem naposled v práci. Další info po "akci".

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249 ... 753  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina