fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 13 zář 2025 20:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379 ... 753  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: uz je to hotovo
PříspěvekNapsal: 28 dub 2009 07:13 

tak minulej tyden jsem absolvoval resekci zaludku a kazdym dnem se citim lepe. i timto bych chtel podekovat panu prim. Ciernemu a jeho super kolektivu vynikajicich lekaru a nadhernych,sikovnych a starostlivych sestricek.
a ti co maji z takoveho zakroku obavu nemusi mit! po zakroku jsem uz v podvecer delal prvni krucky!! :D 8)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28 dub 2009 08:50 

Lucieee..držím ti palečky...pak mi dej vědět,jak jsi dopadla:-))

6.6.08- bandáž žaludku-sklouzla,-8kg
5.11. 2v1vyndání bandu a sleeve Turnov. Metřík dokončen 13.6.09 Dcerky 4a7let

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28 dub 2009 13:41 

ahojky super s gratuluji k tak vytouženému termínu :lol: :lol: :lol: :lol:.já jsem poslala email panu doktoru Beňovi/chirurg co dělá bari op./zda musím k Táborskému/obezitolog/,když mám celé kolečko hotové a Táborský má volno až 5.srpna .A mám radost,mám se objednat k Beňovi.A ten má volno 29.května hurá,hurá :lol: :lol: :lol: :lol: Psycholožka mi totiž tvrdila,že musím k Táborskému :cry: :cry: :cry: Myslím,že je to fuk oba jsou na Homolce :P :P :P tak snad už se to trochu pohne :roll: :roll: :roll: :roll:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28 dub 2009 16:05 

Zdeni...ahojjky...nechci ti kaziti radost . :wink: .ale asi ti také operace připadne až na září...oni červenec,srpen ,takovéto operace nedělají....jen akutní..v létě se všechno hůře hojí u všech a natož u nás Boubelek... :wink: ale ono se to přehoupne...a pak na to v září skočíme obě :oops: :lol: :oops: ....na podzim a v zimě budem krásně hubnout..a na jaře 2010 odhodíme kabátky a tlusté bundy a lidem spadne čelist..to bude to nejkrásnější..jak se vyklubem přes zimu.. :P :P :P A pokud k žádnému obezitologovi nechodíš budeš muset k němu jít tak jako tak...po mě chtěl abych tam šla také a to chodím k MUDr.Housové...což netušil tedy....držím pěstičky... :wink: :wink: :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28 dub 2009 18:45 

holky bojím bojím slyšeli jste to ve zprávách ...??? po abdomino.... a já mám nástup za měsíc!!! brrrrrrrr :shock: :cry:

104 kg v 04/07 -10 kg před operací, bandáž 5.6.07,

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28 dub 2009 18:48 

jjj, teť jsem to slyšela - hned mi psala moje mamka, zrovna dneska jsme o tom mluvily, že to chci podstoupit až skončim s dietěním aono ejhle....

28 let
Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28 dub 2009 18:56 

tak tady asi nejde o typ operace ale o to ze embolie hrozi pri kazde operaci v plne narkoze

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 29 dub 2009 13:19 

jetli doktor řekl supers to co píše tak to je první doktor od kterého bych tento názor slyšela. Doktoři, kteří se zabývají těmito operacemi tj. bariatričtí chirurgové uvádějí u obou metod účinnost zhruba stejnou, a riziko komplikací také. Jde o to že tubu se provádí nepoměrně kratší dobu, než bandáže a tak se nemuseli projevit nežádoucí komplikace. Studie uvádí že u tubu je rychlejší prvotní hubnutí, ale nikdo neví jak dlouho efekt vydrží. Tubu je určena spíše pro ty u kterých se předpokládá, že nebudou schopni dodržet omezení v jídle a mohli by si nedodržením způsobit komplikace. Takhle to uvádějí studie.
každá operace je riziko, a bandáž je cizí těleso, které může způsobovat někomu problémy, tak jako může problémy způsobit jakíkoliv operace.
Jinak co doktor to jiný názor, běžně se setkáš s tím, že obvodní lékař, nebo diabetolog se zhrozí a řekně že operace je nesmysl a podobně. :roll:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 29 dub 2009 13:24 

Jak po bandáži či tubu je dobré si jednou za čas udělat krevní rozbory jak je na tom člověk s vitamínama a minerálama, v prvních měsících po operaci se určiě projevuje jejich nedostatek, spoustě z nás padaly vlasy, lámaly se nehty , já měla akutní nedostatek draslíku apod. Je dobré dodržovat vyvážený jídelníček, na iscare rozdávají brožurky a je tam i dietní sestra která poradí, jak je jinde nevím. časem se poměry upraví, jen s bypassem se musí doplňovat chemicky. Zeleninu lze nahradit zeleninovými šťávami, ovocnými štávami apod.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 29 dub 2009 13:37 

Jsem po bandáži "zatím" téměř 2 měsíce, ale jsem moc spokojená. Již před bandáží jsem hodně sportovala a byla jsem zvědavá, jak mi to půjde po bandu. Měsíc po operaci jsem začala opět chodit do fitka, jezdím na kole a už se moc těším na léto na vysokohorskou turistiku. Když porovnám cvičení před banáží - 94 kg a teď - 81 kg - tak se mi cvičí daleko lépe. Moc se nezadýchávám, jsem taková lehčí, také se míň potím. Před bandáží jsem měla velké problémy se zažíváním, po bandáži tyto problémy vymizely.
Prostě, jsem "zatím" moc spokojená :lol:

Bandáž v ISCARE 10.3.2009, před operací -3kg

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 29 dub 2009 14:54 

Já když jsem byla čerstvě po operaci, tak jsem také neměla žádné problémy a bylo mi fajn, dokonce jsem i hubla. Potíže začaly až po půl roce, ale jsou pacienti, kteří nemají žádné problémy u každého je to jiné. Můj lékař mi vzhledem ke komplikacím provedl odstranění bandáže a udělal tubulizaci, ale jako lékař preferuje bandáž, protože je to nejmírnější zákrok, nic se neodstraňuje, nic se neřeže a to je podle něho pro pacienta to nejlepší. Když je potřeba také provádí jiné operace, ale bandáž dává na první místo. Pokud ovšem začnou problémy nebrání se v provedení jiné operace :wink: :wink: :wink:

10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg...... operace BPD byla 28.1.2013Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 29 dub 2009 20:18 

Ještě před operací, při pročítání tohoto fóra, jsem si dělala průběžně poznámky..takže pro nováčky,aby to nemuseli pracně hledat :

Na odvodnění - zázvorový čaj...
na zácpu - sirup Laktuloza,Stadalex(tablety),čaj ze senny,glycer.čípky...
na imunitu - hořčík+draslík na srdce,Magnosolv,B-komplex,Multivitamín
ve sprey...
proti vypadávání vlasů- selen+zinek, Capilan Q,Biosil +,Feminine support,
hlíva ústřičná (tablety)...
na úpravu menzes-Norethisteron (lékař)...
jizvy se stehy- líh,Framykoin,Calcium pantothenicum,...
jizvy-Contractubex,Voltaren...
náplast na jizvy (asi se stehy)- Omnifix elastic

Takže snad to někomu pomůže....A NEBERTE VŠE NAJEDNOU
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

45 let,vdaná,2 dcery(18 a 22)
Tubulizace Turnov- 19.11,08.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 kvě 2009 00:21 

Všichni jsme měli obavy. :x Do poslední chvilky jsem si říkala,co to dělám,je mě to za potřebí. :cry: Ale,už po operaci jsem byla udivená,že ten strach byl větší,než veškerá bolest. :lol: A určitě to stálo za to.Vím,že nikdy nevím ,co se ještě může stát a,že klidně můžu znovu přibrat,jako ostatně některé z nás,ale i kdyby to byly jen ty 2 roky,což doufám,že né jen,tak stály za to.
Tak se holky nebojte a ,nebo jen maličko. :lol: :lol: :lol:
Dokonce i chlapi psali,že to nic nebylo a to jsou,si myslím větší poseroutkové. :wink:

Předmět příspěvku: .....
PříspěvekNapsal: 03 kvě 2009 13:35 

Ahojky moc vám všem děkuji za podporu.Já se předtím operace nebála a bála jsem se toho co bude potom.Teď se mi to nějak obrátilo strašně se bojím operace a už méně toho co bude potom.Jsem asi paranoidní ale přemýšlím nad tím a bojím se že se už neproberu.Měl jste někdo z toho strach?... :(

Štířinko.... pan dr. říkal že po tubulizaci se tam leží 5 dnů... ale taky dodal že když někdo nepospíchá domů že je raději když jsou tam lidi třeba i déle.... tak že 5 dnů je minimum... pak už to záleží na tobě ...

20.5 09 Tubulizace Turnov, před operací -10kg
Mateřská,2děti 6let,11 měs. 28let , 176cm

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 kvě 2009 13:38 

No jasně, je to dost zásah, takže líp poležet, ale dýl jak nejnutnějších 5 dnů bych tam nevydržela :lol:
Já se hlásím k tak velkým obavám z narkozy, že bych to podstoupila jen kdyby to bylo podobně jako jsem měla císaře v spinálce.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379 ... 753  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina