fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 15 srp 2025 01:44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 753  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 úno 2007 17:16 

No to spaní na zádech,to je taky děs,ale doma to bude lepší,protože máme tvrdší pelíšky,v Iscaru jsou sice postele komfortní,ale klasické měkké matrace,a když jsem si to zvedla u hlavy,bolelo mě šíleně za krkem,byla jsem úplně ztuhlá,a to nemluvím,jak mě bolely záda.

operace 19.2.2007

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 úno 2007 18:29 

Rendulo gratuluju ke kroužku a ke 4 kilům. Jestli to půjde takhle dál holka, tak se nám ztratíš. Bolesti vydrž zlatíčko, určitě to bude každý den lepší. To je jako s každou jizvou. Každý den bude bolet míň. Tak se drž a ať vše jde přesně podle tvých představ. :lol: :lol: :lol:

Obrázek
[/url]

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 úno 2007 18:54 

:wink: RENDULKO... gratuluji ke zdárnému odoperování a přeji at kilečka mizejí tak rychle jak se rozpouští zmrzka na sluníčku.....drž se sluníčko...ted už bude jen líp ze dne na den.... :wink: :P :P

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 úno 2007 21:31 

Rendulo ahoj, byla jsem v Iscare dopoledne na vytahování stehů a vyjeal jsem o patro výš, abych tě když tak pozdravila - aůe sestra mi bohužel řekla, že už jsi pryč. Hele, víš že já jsem obandážovaná přesně týden před tebou a dneska nevím o ničem a v naprosté pohodě jsem doháněla tramvaj - tak vydrž, týden se překulí a budeš na tom stejně ne-li líp než já, protože mladý tělo se dá do kupy dříve než to starší. Mě osobně při vstávání, lehání, sedání apod. moc pomáhalo dělat to ve výdechu a rychle, ale musí se na to aspoň zpočátku myslet. Za dny to už není potřeba. Tak se holka drž, ty mašinky se nám fakt rozjely už oběma (jenže já jí neumím na tom grafu popostrčit, bébébé)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 úno 2007 21:46 

ad náplasti po bandáži - z toho by se jeden picnul, teda z lékáren. Já jsem si koupila jedny náplasti hned v lékárně v přízemí v Iscare a tam stály 17,-/ks. Další den mi je přinesl syn z jiné lékárny po 10,90 a nakonec jsem je nakoupila já sama po 5,50. Asi se vyplatí někoho obeslat po 2-3 lékárnách (ať se rodina projde) a za ušetřené peníze si koupit něco pro sebe, pro radost - třeba o číslo menší tričko. Nebo ne?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 úno 2007 21:53 

Rendulo gratuluji ti ke kroužku a vydrž za pár dní ti bude hej. Mě řekl doktor, že se můžu opatrně sprchovat i s náplastěma, sice na povrch prosákla krev, ale nic se nestalo po vytažení stehů mi už žádné náplasti nedaly.

Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 úno 2007 21:57 

Ahoj Rendulo, vítám Tě doma po operaci. Řekni Ti je to ale fofr. V neděli jsi si tady s náma psala a dnes to máš za sebou a jsi dokonce doma. Prostě nádhera. Přeji moc a moc kil dolů. Uvidíš půjde to jak po másle.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 úno 2007 22:38 

péče o operační rány
Vítám další kroužkovou doma!
Zkusím tady napsat ,jak se stará o operační rány ve většině nemocnic.
Pokud jsou rány považovány za čisté a nehnisající,což v případě bandáže ano,tak se postupuje tak,že v den operace je rána zakrytá.Druhý den,k odpoledni je fajn se ospršit rychlovkou,žádné máchání a drbání.Klidně si sáhněte jemně na jizvu i okolí a třeba prstem ošudlejte případné suché stroupečky,drobečky z krve.Nemyslím drbkat jizvu,ale okolí.Ránu pak v okolí lehce osušte,zbytek nechte na vzduchu.Sestry vám to mohou přetřít čirým,zeleným nebo hnědým mazadlem a většinou už není potom potřeba dalšího zakrývání ran.Snad jen rána po portu ano a to z důvodu snažšího pohmoždění.Rány,co jsou na vzduch bez náplastí se mnohem lépe hojí a nemají tendenci hnisat.Doma si dát noční košili a klidně v ní chodit do syta.Opatrně s jizvama klem pasu a míst pod podprsenkou,aby jizvy nebyly odírány.
Takže nebát se a větrat.

bolestivé vstávání
Jde o to ,jak zmírnit bolest na minimum.Takže z lehu na zádech se ztočte na bok,kde budete vystupovat z postele.Dostaňte se k okraji postele.Pokrčte si kolena a zalomte se i v pase-prostě klubíčko na boku.Vysuňte nohy z postele a stále dodržujte klubíčko.Rukama se můžete současně vzepřít o postel.Nohy vás vlastní tíhou překlopí do sedu.Pokud budete stávat narovnaní jak prkna,svaly budou mnohem víc bolet.Jde o to,nemít natažené břišní svaly,ale uvolněné.Snad jsem to popsala srozumitelně.
Ono na tý mateřský už mluvím jak tatar a to bych měla zas od podzimu začít přednášet.Uáááá,chudáci sestry!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 úno 2007 22:39 

Milá rendulko ,tak tě vítám doma gratuluji k té rychlosti a hlavně k úbytku těch 4 kil :P :P :P neboj bolest přejde do týdne a to pro nás je jako nic.A potom už jen radost jak se nám tělíčka pomalu ale jistě ztrácejí :lol: :lol: :roll: Tak děvčátka přeji vám všem dobrou noc :wink: :wink:

14.03.2009 abdominoplastika s přešitím pupíka
27.10.2009 redukce - záda
26.10.2010 redukce- ruce
4.10.2011 redukce vnitřních stehen

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 úno 2007 23:37 

Jani, metřík si změníš jednoduše. Zadáš do vyhledávání adresu, kterou jsi zkopírovala sem do podpisu a jednoduše tam pouze přepíšeš váhu a datum vážení. Naposledy jsi tam psala tu váhu, kde jsi shodila 4 kila a teď do tý kolonky napiš novou váhu, potvrď a mašinka popojede!!!!!!!

Obrázek
[/url]

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22 úno 2007 00:04 

:? Jsem tu nováček,prosím co dělat,abych se mohla nechat odoperovat?Mé BMI dosáhlo 43,5 a já nevím jak na věc?Další zoufalou dietu :roll: se stoprocentně funkčním Jo-Jo efektem....Už néééé.Starám se o čtyři děti(dvě vlastní výroby a dvě vyvdaný,to abych se nevymlouvala,že mám 40kg nadváhy po čtyřech dětech :P )manžela,který rád jí,hlavně všechno co je na tloušťku :( bydlíme daleko od města,mám teď 16-ti měsíční holčičku...A hlavně,ráda vařím,peču a jím...Vím,že operace mě úplně asi nespasí,ale budu moct,alespoň doufám,všechno,ale málo.To teď prostě nedokážu..Jsem slaboch a stres a nervy zajídám :oops: Času taky není nazbyt,ty dětičky mi dávají dost zabrat.Tak bych byla moc ráda,kdyby nějaká zkušená,odoperovaná paní,slečna(pán)mi mohla napsat jestli musím na dietologii,podstoupit nejdřív nějakou medikaci,nebo jak mám začít,abych mohla na operaci :cry: Děkuju Vám všem,hned je mi líp,že nejsem tak úplně sama :wink: :mrgreen:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22 úno 2007 00:09 

Jasně že nejsi sama...tady s náma není nikdo sám... tady se můžeš vymluvit a zeptat... Už jen proto, že jsem na tom všechny stejně...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22 úno 2007 00:12 

více - viz. Tvůj první příspěvěk v tématu Představení ...

Že tu nebudeš na nic sama dokazuje už jen to, že Ti i v těchto pozdních hodinách došly 3 odpovědi během jedné minuty - no holky - trháme rekordy (se dívám, že hlavně v noci je tu živo :wink: )

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22 úno 2007 00:16 

:P Jééé,vy jste zlatíčka :D Jindy než po nocích se k PC nedostanu :roll: Jsem Vám moóóóc vděčná,děkuju :P

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22 úno 2007 00:17 

Nemáš zač, kočko.. :wink: :wink:
My, co máme dítka, jsme tu převážně po nocích...až robátka zalehnou.. :wink: :wink: :wink:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 753  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina