fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 23 srp 2025 17:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla fóra

Popis a základní informace o žaludečním bypassu najdete na bandingklub.cz/gastricky-zaludecni-bypas.phtml.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 48  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: bypass
PříspěvekNapsal: 05 pro 2011 22:02 

jana 123 ano je to tak doživotně beru vitamíny ,každý rok chodím na kontrolu na obezitologii kvůli krevnímu obrazu. Nevím jak ostatní holky ale já si myslelal že budu brát nějaký multivitamín jednu tabletu a hotovo ,ale vyvedli mě z omylu a musím brát každý zvlášť tak mám (kyselinu listovou ,b-komplex,zinek ,maxikalz,občas aktiferin a jednou za 3 měsíce injekci B12)jinak pohoda :wink:

14.03.2009 abdominoplastika s přešitím pupíka
27.10.2009 redukce - záda
26.10.2010 redukce- ruce
4.10.2011 redukce vnitřních stehen

PříspěvekNapsal: 30 pro 2011 10:46 

Romana wow - takze je potreba zvlast brat vitaminy? Aj injekcie? Zaujimali by ma ostatni by-pasaci ci aj oni to tak maju....

PříspěvekNapsal: 30 pro 2011 11:03 

bambulko já mám napsáno v papírech, že mi má internista dělat pravidelně odběry a teprve podle výsledků případně něco předepsat.

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 30 pro 2011 11:21 

Já sice nejsem po by-pasu, ale vzhledem k tomu, že nejsem schopna od operace vysadit Controloc (na snížení tvorby žal. šťáv), musím si před kontrolou po roce nechat udělat taky kompletní krevní obraz, aby se podle toho případně nasadilo železo či vápník. :roll:

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 30 pro 2011 13:06 

Bambulka, mne na kontrole doktor povedal, že pred ďalším sedením si mám dať urobiť železo a ešte niečo...no to mi vypadlo, budem musieť pohľadať. A tiež, že vitamínky mám brať klasické z lekárne a potom, po odberoch sa uvidí. Akurát, že B12 pár krát za rok ano. A čo ty? Zaujímaš sa o bypas? :roll: :wink:

Obrázek

výška 172cm
najvyššia váha bola 132kg
najnižšia v dospelosti 72kg
mám 32 rokov, 1 manžela, 2 deti, 7 a 3 ročných chalanov :-)
9.11.2011-začiatok nového života= bypas Turnov

Všechny naše sny se stanou skutečností, pokud se odvážíme za nimi jít...

PříspěvekNapsal: 30 pro 2011 17:15 

Děkuji za info, no jak tak vidím asi je to jak u kterého lékaře, ne?
A jak to máte se syrovou zeleninou?
někde (myslím že zrovna tady) jsem se dočetla, že ne-ne...
ale jinde zase že jo-jo, až na některé druhy (zelí, kedlubna tad...)
strááááášně nerady bych se vzdala salátku z leďáku, okurky, rajčete a zálivky olivový olej+balsamico ocet... mňam.
ale když to musí být, tak to asi na nějakou dobu zkousnu (počítám, než si tělo zvykne). nebo je to nadosmrti jen vařená mrkev atak?
A jak to bylo po operaci? kolik dní volna? kdy zase so práce (mám kancelářskou židli, to by asi nemusel být takový problém, ne?)

Děkuji včem za jejich zkušenosti
Jana

Obrázek
Jde to ztuha, ale jde to...

PříspěvekNapsal: 30 pro 2011 17:43 

Jani, ja som doma, takže s návratom do práce ti asi neporadím, ale záleží od toho, kedy budeš fit. Aj to je individuálne, každý organizmus sa ináč lieči. Ja som taká ta pomalšia, takže ešte stále mám citlivé brucho, momentálne mám kašel a to ma bolia všetky štichy, keď zakašlem. Ale verím, že som ojedinelým prípadom, lebo mne sa hojí všetko pomalšie. :|
Čo sa týka surovej zeleniny, to tiež záleží od toho, komu čo po operácii strávi a komu čo nie. Ja som zatiaľ mala problém len s cestovinovou ryžou a nemusím sladké-po tom mám stavy na umretie. :mrgreen: Je však pravda, že surovú zeleninu som ešte nejako extra neskúšala, akurát mám poznatok, že moja obľúbená cuketa mi teraz nechutí, ostáva mi po nej hořkost v puse. :? Do surovej zeleniny sa zatiaľ bojím ísť. No mala som rajče, uhorku a v pohode.

Obrázek

výška 172cm
najvyššia váha bola 132kg
najnižšia v dospelosti 72kg
mám 32 rokov, 1 manžela, 2 deti, 7 a 3 ročných chalanov :-)
9.11.2011-začiatok nového života= bypas Turnov

Všechny naše sny se stanou skutečností, pokud se odvážíme za nimi jít...

PříspěvekNapsal: 30 pro 2011 18:39 

Já jsem zkoušela všemožnou syrovou zeleninu, i kedlubnu, kysané zelí a neměla jsem ždný problém. Ale co mi teď nedělá dobře, je samotná voda. Přidávám si sirup nebo aspoň citron, jinak se mi z ní zvedá žaludek

Obrázek
Obrázek
CARPE DIEM!

Předmět příspěvku: Re: mini gastric by pass
PříspěvekNapsal: 08 led 2012 11:47 

Pro všechny zájemce o mini gastric by pass
Podle mého jde o omega by pass a je to popsáno na úvodní stránce stejně jako ypsilon. Sám jsem omegu absolvoval letos, 3. ledna v Břeclavi, takže na hodnocení je jejště brzy. :D
Jindra

28.6. 2011 první konzultace na SurGal clinic Brno, tam i "kolečko."
28.11.2011 konzultace v Břeclavi s MUDr. Čiernym - váha 124,6 kg - stanoven termín operace
3.1.2012 omega bypass Břeclav MUDr. Michal Čierny při 119,8kg
54 let, 2 dospělé a úžasné děti, jedna fajn manželka

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 16:44 

Ahoj Jindro,
budu ráda když se podělíš i o ty první zkušenosti, : jak dlouho jsi byl hospitalizován, jak dlouho doma, jaké jsou první postřehy po týdnu a tak? říká se, že MGB je méně zatěžující než RYGB, takže pacient je dříve zpět v normálním prac. životě, ale jak je to doopravdy?
To víš, není to operace o odstranění znamínka, přece jen o tom člověk chce vědět co nejvíce. Já jdu cca za měsíc...
Děkuji
Jana

Obrázek

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 17:35 

Jano123 já jsem byla na minigastr. bypassu 11. listopadu, domů mě propustili 14.11., cítila jsem se dobře. Do práce jsemsice šla až před Vánocemi, ale kdybych na to spěchala, zvládla bych to určitě ještě v listopadu. Po operaci se člověk strašně rychle zotavuje, cítíš každý den, jak říká Annax, i každou hodinu, že ti je lépe a lépe. Rozhodně není čeho se bát (tedy, samozřejmě, jde o operaci, a tak určitý respekt je na místě!), neboj, vše zvládneš a začneš skutečně žít nový život!!! Uvidíš sama, že člověk by byl ochoten podstoupit mnohem více pro svůj cíl!

Obrázek
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 20:16 

Jani 123
pokud můžu, tak Ti o tom něco povím, ale jsou to ryze subjektivní pocity (jiné vlastně ani nemám :D )
Jako každý jsem měl z operace respekt. Hodně mi pomohly holky tady na tom webu. Ptal jsem se ony mě odpovídaly a povzbuzovaly. Před opkou by sem měli pacoši chodit povinně. Shnáněljsem na netu info o nemocnici v Břeclabi o operatérovi, prostě chtěl jsem vědět co nejvíc. neboj se zeptat, protože je to přirozený.
a) Hospitalizace a její délka. do nemocnice jsem nastoupil 2. ledna ráno a první den v podstatě pronudil. několikrát za mnou byl MUDr. Čierný, potom taky anesteziolog, mohl jsem se na cokoliv zeptat. 3 ledna jsem ráno v půl osmé byl perován - vlastně jsem nevěděl předem, jestli to bude "Y" nebo omega, to jsem nechal na panu doktorovi. Nakonec to byla omega, protože jsem prý měl v operačním poli hodně sádla (to víš, jsem tlouštík) a nebylo možné se snadno dostat ke kličce tenkého střeva, tak doktor udělal omegu. Potom mě odvezli na JIPku, kde je fajn, protože do Tebe lijí prokain a vitamíny atd. je tam bezvadná sestřička Simona, škoda, že jsem jí nemohl poděkovat. Hned 4. ledna jsem byl převezen na standardní oddělení. nemusíš spekulovat o nadstandardu, protože jestli jdeš do BV, tak tam je i standard fajn. Na pokoji dva pacoši, vlastní WC a umyvárka. 4., tedy druhý den po opce už jsem korzoval po chodbě oddělení. Pár injekcí, měření cukru atd., jinak O.K. bez potíží a bez bolestí. Doporučují vzít si knížku proti nudě. V pátek jsem byl propuštěný dom. Takže ve špitálku 5 dní
b) Pracovní neschopnost. Doma jsem do dneška (10. 1), nechal jsem si ukončit PN, protože se cítím prostě dobře. Tohle je ale asi individuální. nemakám se sbíječkou a lopatou, tak se snad nemusím povalovat doma. Jsem bývalý boxer a hrál jsem rugby, tak jsem asi kapku na nějaké to píchnutí odolnější. Takže celková PN 7 dní. Ve čtvrtek jedu do Třebíče, abych tam něco konečně udělal.
c) Postřehy po týdnu Já jsem z toho ještě trochu vyjevený. Před měsícem jsem měl skoro 125 kilo a dost problémů. Dneska mám 113 a začínám se divit, co všechno zvládám. :D protože mě nic nebolí, tak jsem mooooc spokojený. Kupodivu nemám ani hlad, i když vlastně jen piju a jím tekutou stravu. Bříško si užilo svoje a tak je třeba ho nechat trochu oddechnout. Určitě vydržím celou dobu a bude to fajn, proto to dělám. Chce to myslet pozitivně a nedělat si ze všeho velblouda. Takže můj subjektivní pocit - fajn. Měl jsem to udělat dřív, ale to dělali jenom bandáže. A to mi moc nesedělo.
Tak jsem snad napsal všechno.
Myslím, že se máš na co těšit (v dobrém). Držím palce
Jindra

28.6. 2011 první konzultace na SurGal clinic Brno, tam i "kolečko."
28.11.2011 konzultace v Břeclavi s MUDr. Čiernym - váha 124,6 kg - stanoven termín operace
3.1.2012 omega bypass Břeclav MUDr. Michal Čierny při 119,8kg
54 let, 2 dospělé a úžasné děti, jedna fajn manželka

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 22:17 

Scalla, Jindra:
děkuji oběma za podporu.
Dívám se, že vzhledem k mému bydlišti - přesně na půl cesty mezi Štatlem a Vyškovem, tak jsme všichni z jedné mokré čtvrti.

Ani se tak nebojím operace, ale toho co bude potom a taky si vyhledávám info kvůli manželovi, ten je z toho vyjukanej možná víc než já. A snaží se mne nyní povzbuzovat tím, že mi říká, že na to nemusím jestli nebudu chtít, a že se mu líbím tak jak jsem atd... :) no, asi má strach abych pak nebyla až moc hezká a on by musel hlídat u baráku s flintou :)
Ale já se rozhodla proto, že původně jsem to vnímala jako estetický problém, ale nyní je to celkem hodně závažný zdravotní problém: proto taky jdu i když mám zatím "jen" BMI 36.

No a přiznám se, že bych uvítala, kdybych byla použitelná co nejdřív: alespoň trochu musím udržovat práci v chodu, cca týden po opce musím minimálně udělat výplaty a zkásnout zákoše, jinak budou lidi bez peněz, to by mě zežrali.

tak doborou noc
Jana

Obrázek

PříspěvekNapsal: 11 led 2012 08:22 

Jani, :wink:

byla jsem operována 2. listopadu. Takže mám 2 měsíce omega bypass.
Také jsem se obávala hlavně toho co bude potom. Musím říct, že kdybych věděla, že se budu cítit tak dobře jako teď, obavy by šly stranou. Ale tím si asi každý nějakým způsobem procházíme.
Já mám ještě jiné zdrav. problémy. Astma , cukrovku..a musím říct, že ikdyž jsem teď trochu unavená (počasí, které působí na mé průdušky - zánět), nelituji rozhodnutí jít na operaci. Protože s ubývajícími kily se u mne zlepšuje cukrovka a doufám, že do budoucna i dýchací problémy, které s nadváhou také souvisí.

Takže Ti moc přeji, aby Tě rozhodování"moc nebolelo" a věřila jsi tomu, že to bude jen lepší, že budeš krásnější a manželovi kup nějakou tu flintu. :wink:

46 let, 1 manžel, 1 dcera (21), 1 syn (17),
Výška: 182cm. Váha před operací: 135 kg..

2.11.2011 - omega bypass, Mudr. Čierny, Břeclav

PříspěvekNapsal: 11 led 2012 09:16 

jano123 z mokré čtvrti :mrgreen: a co přijít na srazík do Brna 28.1.? Před operací je to velmi motivační a užitečné!!!!

Obrázek
Obrázek
CARPE DIEM!

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 48  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina