Jani 123pokud můžu, tak Ti o tom něco povím, ale jsou to ryze subjektivní pocity (jiné vlastně ani nemám

)
Jako každý jsem měl z operace respekt. Hodně mi pomohly holky tady na tom webu. Ptal jsem se ony mě odpovídaly a povzbuzovaly. Před opkou by sem měli pacoši chodit povinně. Shnáněljsem na netu info o nemocnici v Břeclabi o operatérovi, prostě chtěl jsem vědět co nejvíc. neboj se zeptat, protože je to přirozený.
a)
Hospitalizace a její délka. do nemocnice jsem nastoupil 2. ledna ráno a první den v podstatě pronudil. několikrát za mnou byl MUDr. Čierný, potom taky anesteziolog, mohl jsem se na cokoliv zeptat. 3 ledna jsem ráno v půl osmé byl perován - vlastně jsem nevěděl předem, jestli to bude "Y" nebo omega, to jsem nechal na panu doktorovi. Nakonec to byla omega, protože jsem prý měl v operačním poli hodně sádla (to víš, jsem tlouštík) a nebylo možné se snadno dostat ke kličce tenkého střeva, tak doktor udělal omegu. Potom mě odvezli na JIPku, kde je fajn, protože do Tebe lijí prokain a vitamíny atd. je tam bezvadná sestřička Simona, škoda, že jsem jí nemohl poděkovat. Hned 4. ledna jsem byl převezen na standardní oddělení. nemusíš spekulovat o nadstandardu, protože jestli jdeš do BV, tak tam je i standard fajn. Na pokoji dva pacoši, vlastní WC a umyvárka. 4., tedy druhý den po opce už jsem korzoval po chodbě oddělení. Pár injekcí, měření cukru atd., jinak O.K. bez potíží a bez bolestí. Doporučují vzít si knížku proti nudě. V pátek jsem byl propuštěný dom. Takže ve špitálku 5 dní
b)
Pracovní neschopnost. Doma jsem do dneška (10. 1), nechal jsem si ukončit PN, protože se cítím prostě dobře. Tohle je ale asi individuální. nemakám se sbíječkou a lopatou, tak se snad nemusím povalovat doma. Jsem bývalý boxer a hrál jsem rugby, tak jsem asi kapku na nějaké to píchnutí odolnější. Takže celková PN 7 dní. Ve čtvrtek jedu do Třebíče, abych tam něco konečně udělal.
c)
Postřehy po týdnu Já jsem z toho ještě trochu vyjevený. Před měsícem jsem měl skoro 125 kilo a dost problémů. Dneska mám 113 a začínám se divit, co všechno zvládám.

protože mě nic nebolí, tak jsem mooooc spokojený. Kupodivu nemám ani hlad, i když vlastně jen piju a jím tekutou stravu. Bříško si užilo svoje a tak je třeba ho nechat trochu oddechnout. Určitě vydržím celou dobu a bude to fajn, proto to dělám. Chce to myslet pozitivně a nedělat si ze všeho velblouda. Takže můj subjektivní pocit - fajn. Měl jsem to udělat dřív, ale to dělali jenom bandáže. A to mi moc nesedělo.
Tak jsem snad napsal všechno.
Myslím, že se máš na co těšit (v dobrém). Držím palce
Jindra
28.6. 2011 první konzultace na SurGal clinic Brno, tam i "kolečko."28.11.2011 konzultace v Břeclavi s MUDr. Čiernym - váha 124,6 kg - stanoven termín operace3.1.2012 omega bypass Břeclav MUDr. Michal Čierny při 119,8kg54 let, 2 dospělé a úžasné děti, jedna fajn manželka