fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 08 zář 2025 00:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 1951, 1952, 1953, 1954, 1955, 1956, 1957 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 08:04 

acrev
ja byla na operaci ve valmezu v lednu 2012 a mám uplně stejný jídelníček když mi ho nutriční bratr předával tak mi říkal co můžu co nesmím tak když jsem se podívala na gramáž jedné porce která byla cca 400g(maso příloha a zelenina)na můj dotaz že tohle nemůžu sníst mi bylo řečeno že si to mám dát na dvakrát :roll: taky mi řekl že nesmím luštěniny krupici kroupy a hned jak jsem mrkla na ten papír tak mě do očí praštilo že tam mám vývar s krupicí tak jsem se ho ptala a odpověd byla dejte si to bez krupice :shock: to samé zelenina prý si jí mám dát na sváču 200g a ovoce tuším 125g no nevím jak bych to do sebe cpala a ktomu ještě tak brzy po operaci to by mě zabilo:roll: a když budu mít prý hlad tak mám mezi jídli křoupat čínské zelí :roll: tak teda nevím ale nebýt tohodle fora tak bych byla ztracená protože tady jsem si všechno přečetla a spoustu věcí se dověděla.

26.1.2012 operace tubu ve Valašském Meziříčí
váha v den operace 127kg
metřík dokončen
aktuální váha 76kg

PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 08:22 

Anaj, že 400g na dvakrát? Ja by som to mala na celý deň= 5 porcií. :shock:

Obrázek

výška 172cm
najvyššia váha bola 132kg
najnižšia v dospelosti 72kg
mám 32 rokov, 1 manžela, 2 deti, 7 a 3 ročných chalanov :-)
9.11.2011-začiatok nového života= bypas Turnov

Všechny naše sny se stanou skutečností, pokud se odvážíme za nimi jít...

PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 08:46 

acrev

Byla jsem taky operovaná ve Fakultce. A musím oponovat. Ale asi sto lidí sto názorů. Přístup operatéra, sester pěkný. Po operaci jsem tam strávila 10 dní, z toho 3 dny na JIPce. Domů nepropustí nikoho, kdo má ještě dreny. Taky nevím o tom, že by to tam šlo jako na běžícím páse. Jenom k lékaři objednání trvá víc jak dva měsíce. Kolečko jsem měla, krom gastra.
Jsem ale po operaci dlouho, takže ted už je to o něčem jiném.
Dnešní operovaní jsou v nemocnici 5-6 dní, podle stavu, kolečko mají klasické tak jako všude jinde, včetně gastra, a na operaci taky čekají víc jak tři měsíce. A už je nás dost, kteří tam byli, nečerpám jen ze svých poznatků.

Ale nemůžu psát jen pozitiva. Co mi vadí, je pooperační péče, myslím po roce, atd. Ta je vlastně veškerá žádná. Po tom co jsem poznala lékaře z Vítkovické nemocnice, jak se starají o své operované, probírají s nimi vše co je trápí, mají k dispozici nutriční terapeutku, chodí na pravidelné kontroly, jsou pod drobnohledem, účastní se studií.... Poklesla mi brada, když jsem toto vše slyšela a opravdu jim závidím, protože úspěchem těchto bariatrických operací není jen správně odoperovat, ale být s pacientem v kontaktu a dlouhodobě ho sledovat. Potom nedochází k nezadržitelnému přibírání, včas se podchytí, když je něco špatně. A doufám, že děvčata nebudou zlá když je dám za příklad, SAGA123 bandážistka bez problémů, krásně zhubla, VLADIMÍRA BÁROVÁ reoperace taktéž tam a jede krásně. Pochvalují si jak přístup před operací tak i po.
Líbí se mi také, že v této nemocnici nedělají rozdíly, odkud pacient je, pokud se na ně obrátí s nějakým problémem. Toto jsem ve fakultce nikdy nezažila.

15.10.2009 abdominoplastika dr. Tamasz FN Ostrava
19.4. 2010 prsa Primář Vřeský FN Ostrava
26.2. 2012 ruce Primář Vřeský FN Ostrava

PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 08:58 

Dobré dopoledne po neděli.Za chvíli odjíždím na kontrolu do Břeclavi,doufám,že rozpuštěná kila budou panu doktorovi stačit :twisted:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 09:00 

Heliku, tak tam pozdravuj :-).

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 09:08 

Dobré ráno vespolek!

Ad nemocnice: jak píše Janaaa, sto lidí sto názorů. My tady pějeme chválu na wellness Břeclav a jedné paní z Břeclavi, která by ráda šla na bariatrickou operaci, dcera, která v nemocnici pracuje, výslovně zakázala jít do Břeclavi, protože je to tam STRAŠNÝ :shock: :roll: :shock:

acrev
Vítej doma a přeji pohodovou rekonvalescenci! Ten jídelníček je teda mazec :shock: doufám, že ho nikdo nedodržuje :roll:

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 09:23 

pěkný den,dnes i zase trochu sluníčka..:-)

A.nagel : Hodně štěstí a tfuj tfuj tfuj..:-)

Fiono : Také hodně štěstí a tfuj tfuj tfuj..:-)

Bambulko : teda ty si se zase rozjela,jde Ti to pěkně dolů...!!!

Tak dnes po snídani poprvé konečně pocit zasycení,hurá!!! To se doma divily že po takové pidi porcičce jsem najedená,ale dobrý pocit že fakt jsem... :D

36 let
opka plikace- OB 21.5.2012
Termín reopky: 27.5.2014 bypass SADI-P JBC p.prim. Vraný
před opkou 121 kg nyní 78 kg (02/2016)
Abdominoplastika 8.2.2016 JBC p.prim.Vraný

"život je nádherná kniha,ale nemá cenu pro toho kdo ji neumí číst"Obrázek

PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 10:00 

Ahojky všem dlouho jsem tu nebyla..ale není u mě nic moc nového..stojím stojím :lol:

24let,1 přítel,syn Adámek 18měs.
1.12.2011 1.konzultace Mudr.Hrubý Turnov

Tubu 21.3.2012 Turnov

PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 10:09 

acrev : Nevím proč lžeš, že se ve fakultce nemusí dělat kolečko. To je naprostá hovadina stejně jako to, že se tam nedělá gastro.

24.3.2011 TUBU. FN Ostrava-MUDr.Foltys
Pes doskákal 16.7. 2012 ve 4:15
4.12.2012 Cilkulární abdo. Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno
2.9.2013 - Prsa. MUDr. Vřeský
26.11.2013. Haxny opět Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno

A konec:) Max. váha 135-celkem zhubnuto 72 kilo

PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 10:29 

Annax
psala jsem to proto, že nemám ráda házení špíny. To, že se jednomu nepovede operace v jedné nemocnici, nemusí být hned špatná. Bohužel se někteří rozhodnou pro špatný tip operace, ale za to lékaři nemohou. Snaží se nám pomoct a my bychom jim za to měli být vděční. Každá operace s sebou nese určitý druh rizika, ale nemůže za to celá nemocnice. A ve fakultce už mám za sebou 5 operací, setkávám se s děvčaty, která tam byla operována, docela často, takže mám s čím porovnávat.

LF Luci a ty se hned nečerti nebo tě klepne :lol: a kdo mě bude potom nakopávat na srazech?

15.10.2009 abdominoplastika dr. Tamasz FN Ostrava
19.4. 2010 prsa Primář Vřeský FN Ostrava
26.2. 2012 ruce Primář Vřeský FN Ostrava

PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 10:31 

Katarino
Já měla asi 3 týdny jenom čisté vývary ředěné jogurty, přesnídávky. Vývar byl opravdu jenom zcezená voda... Nespěchala jsem hustší jídlo až na ten 4 týden... :)

26. 1. 2012 tubu Mostiště
Poč. váha 108, svobodná 31 let, BYLA jsem celý život tlustá, 2 fenky :-D
17.5. 2013 redukce stehen FN Brno !!! Jupíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí
a jedna dcerunka :-)

PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 10:50 

janaaa : Se omlouvám ale já mám poslední týden doslova k po*rání. A dneska to vyvrcholilo, takže mi troške ujely nervy :? Každopádně za tím co jsem napsala si stojím :)

24.3.2011 TUBU. FN Ostrava-MUDr.Foltys
Pes doskákal 16.7. 2012 ve 4:15
4.12.2012 Cilkulární abdo. Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno
2.9.2013 - Prsa. MUDr. Vřeský
26.11.2013. Haxny opět Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno

A konec:) Max. váha 135-celkem zhubnuto 72 kilo

PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 11:03 

I já jsem po opce ve Fakultce a ikdyž to jsou už téměř 4 roky,taky jsem měla pěkně "kolečko",gastro dokonce 3x kvůli nálezu,v nemocnici jsem ležela týden a na JIPce dokonce skoro dva dny a na normální pokoj jsem šla jen proto,že potřebovali lůžko po havárii,mimochodem,drény jsem neměla už 4 dny a stejně mě nepustili..Taky mám více operací ve FN a stěžovat si můžu jen na jedno oddělení,ale rozhodně ne na chirurgii nebo plastiku!Ikdyž jsem měla plastiku "na pojištovnu" péče byla jako kdybych byla samoplátce!Lékař za mnou přišel i pozdě v noci na kontrolu,ikdyž neměl službu..Takže tak,netvrdím,že vše je dokonalé,ale rozhodně ne až tak strašné..jasně,péče po letech je o něčem jiném než třeba jinde,ale...Pokud se to někomu nelíbí,může jít jinam..

Tubu09/2008,po těhu spousty kil zpátky,takže díky zlatým ručkám docenta Holéczyho a diverzi 08/2012 jedu znova...

Od 25.11.2015 nové bříško :)

PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 11:17 

AHoj holčiny,

tak nebudete se tu hádat kvůli nemocnicím...tak já to mám takto....nejdříve jsem napsala mail do té jejich poradny, odpověděli mi za nějaký den a dali číslo s infem, že tam jsou v pondělky...MLUVÍM O FN-OSTRAVA, zavolala jsem si tam a sestřička mi dala termín 1. návštěvy a řekla mi, že mám přijet už s doporučením od obvodního...tak jsem tam přijela a šla za doktorem,....trochu flegmoš, ptal se, zapisoval, ale na cokoliv jsem se zeptala, tak jasně odpověděl ! dal mi papír s tím, co si mám zajistit za vyšetření a bylo tam: plíce (spirometrie), gastro v prvém řadě !!! nutnost, jak říkal, dál psycholog a sono břicha (tam kontrola jater, ledvin, cév...atd) s těma 4 výsledkama jsem přijela do FN, zkontolovalai a dali mi další papíry...3 A4 poučení o co jde, jak to bude fungovat...atd.....a potom seznam dalších už předoperačních vyšetření a to je komplet krevní rozbor (byla jsem teď ), moč (komplet), a intera mě čeká zítra...(EKG, ...atd..) vše nesmí být starší 2 týdnů.... s tímto jedu v pátek na tzv. předpříjem, kde jdu ještě do anesteziologické ambulance, domluvit anestezii....a v úterý n a6.15 na příjem a asi hned na opku...no a doufám, že bude vše ok a v neděli mě pustí domů...

Jinak ještě ta tekutá : další dotaz mám.....to jako ty cca 3 týdny popíjíte jako průběžně celý den? Nebo jako např. snídaně 100ml kakao, potom popíjím, oběd 100ml vývaru a potom zase popíjím....nebo jak to teda je? A jaké množství se popíjí v období té tekuté...když potom až už se jí normálně, se má mezi jídly vypít co jde??
Děkuji :-)

Obrázek

33 let, 2 děti, 1 manžel
váha před operací 161 kg
termín tubu 22.6.2012 Valašské Meziříčí - prim. MUDr. Bařinka

TUBU ZVLÁDNUTA A CÍTÍM SE SKVĚLE UŽ OD 2. hodiny po probuzení z narkozy, až mě to překvapuje... :-)
Tak vstříc novým zítřkům :-D

PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 11:22 

LF opravdu snad vím, co jsem absolvovala, tak si nechej těch řečí o lhaní !!! Já jsem žádné kolečko neměla !!! Za tím si stojím a basta !!! Gastro jsem absolvovala loni poprvé a všichni si klepali na čelo, jak je možné, že jsem vůbec na operaci šla bez tohoto vyšetření. Psychologa jsem neměla, jediné co bylo předoperační vyšetření - moč, krev, internista. S tímto jsem do Ostravy jela za tím si stojím a řeči o lhaní si strč víš kam !!!!
Odstranění bandáže - to samé a dny v nemocnici ? První den ráno nástup, operace, noc na JIPce, další den normální pokoj a třetí den dopoledne jsem jela domů. Obhajujte si klidně dál fakultku, nikdo Vám to přeci nebere, snad umíte i číst, nebo ne ? Je to věc názoru a za tou si stojím .Taková je moje zkušenost a tím pro mne toto téma končí !!! Howgh !!!

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 1951, 1952, 1953, 1954, 1955, 1956, 1957 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina