fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 13 zář 2025 10:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2121, 2122, 2123, 2124, 2125, 2126, 2127 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 21:27 

Tynika píše:
Mě to jen tak přišlo když tu někdo na něco odpoví ale mě to vynechá, jako kdyby prostě poradit nechtěl...Já jsem si forum už projela, ale to, na co se ptám, jsem nikde nenašla, děkuji za objasnění alespoň jedné otázky...

Já sám jsem Tady nováček,ale študuji a študuji stránek je zde plno a nemnějte strach odpovědi příjdou,ale za 2 dny od registrace nemůžete chtít odpovědi na vše i Bůh měl na stvoření světa 7dní ne?? :wink:

6.12.2012-tubu Ostrava
11.12.2012-propuštěn z nemocnice a začínámé

PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 21:30 

Tyniko
OB klinika není špatná!
Do 200 km máš také Turnov nebo Jablonec :wink:

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 21:33 

Cami píše:
Tynika píše:
Mě to jen tak přišlo když tu někdo na něco odpoví ale mě to vynechá, jako kdyby prostě poradit nechtěl...Já jsem si forum už projela, ale to, na co se ptám, jsem nikde nenašla, děkuji za objasnění alespoň jedné otázky...

Já sám jsem Tady nováček,ale študuji a študuji stránek je zde plno a nemnějte strach odpovědi příjdou,ale za 2 dny od registrace nemůžete chtít odpovědi na vše i Bůh měl na stvoření světa 7dní ne?? :wink:

V boha nevěřím, protože by trestal zrovna duši, co nepije, nefetuje, nekouří :mrgreen: jen se mi zdá moje situace už dlouho neudržitelná takže pospíchám..... Myslím si, že by nebyl "v pohodě" žádný člověk, co je v takovým osobním "kritickým stavu".. takže se mu nechce čekat na odpovědi týden či dva..zvláště když ho tady přehlížej a komentují něco někomu jinýmu no...ale tak chápu to prostě no, nikdo není oprávněn k radám ale nevím už kam bych měla přijít, abych se ty odpovědi dočkala...

PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 21:37 

Tyniko
Je neděle večer a jsou prázdniny. Buď trochu shovívavá :D

V metříku si zaklikni Weight (druhá možnost) a ne Weight change

PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 21:44 

Annax píše:
Tyniko
OB klinika není špatná!
Do 200 km máš také Turnov nebo Jablonec :wink:

Ona je ta Ob klinika nejblíže, já jsem teď bez brigády takže si nemůžu dovolit za jednu cestu dát víc jak 200.. je pro mě tedy nejpřijatelnější ale někdo tu napsal že dobrá není tak nevím ale zkusím to... jen se bojím, jestli mám vůbec šanci... někteří začínali s vyšší váhou, než mám já..ale třeba neměli v čudu nohy tak, jako já.. tak nevím.. je mi 22 let, chci žít... už 4 roky živořím ..a už nechci čekat na zázraky.. tak mi prosím omluvte mou nedochvilnost..........

PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 21:52 

Tyniko
Při BMI kolem 35 musíš mít nějaké závažné zdravotní problémy, které Ti nadváha zhoršuje.
Hele, já mám přes metrák 30 let a nemám pocit, že bych celá ta léta živořila a nikdo mě PROTO neměl rád. Hmotnost není jediná životní hodnota.

PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 22:02 

Tyniko, za prvé, ak si si to tu prečítala dosť veľa, tak si si musel všimnúť, že málokto bol v OB v Prahe operovaný, takže sa nemôžeme vyjadriť. A prepáč, máš 22 rokov, koľko rokov bojuješ s nadváhou? Určite si vyskúšala všetky iné metódy? Alebo aj v tomto si taká hŕŕŕ´, že chceš okamžité riešenie? Ja mám 56 r. a bojoval som s nadváhou od 8 rokov. A skutočne som toho skúsil veľa. Takže je možné že neprejdeš cez psychoóga, pretože BMI index ešte nie je ohrozujúci zdravie.

Možno ma mnohí teraz tu budete kameňovať, ale aj tak mi nedalo reagovať na netrpezlivosť Tyniky.

Roman

Odložená operácia 8.2. pre zápaly v žalúdku. Najvyššia váha 138
Tubu vykonaná dňa 9.8.2012 v Břeclavi MUDr. Čiernym
16.2.13-112,0
31.5.13-106,5
7.8.13-103,5
30.9.13-101,1
14.10.13-99,8
12.11.13-98,2
28.3.14-97,5
8.7.14-97,0
30.4.16-94,0
22.7.16-92,5

PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 22:06 

Annax píše:
Tyniko
Při BMI kolem 35 musíš mít nějaké závažné zdravotní problémy, které Ti nadváha zhoršuje.
Hele, já mám přes metrák 30 let a nemám pocit, že bych celá ta léta živořila a nikdo mě PROTO neměl rád. Hmotnost není jediná životní hodnota.

Mám BMI 36 což je minimum ale splňuje jednu podmínek této pomoci. Od 12ti let mám arthrozu kolen způsobenou sportem, arthroza kyčlí přišla až teď, protože to už mám obezitu a zničila jsem si to tímhle.... Byla jsem na vyšetření krve, zdálo se mi že více jak 30 kilo za 3 roky je víc než dost a rychle... ale nemám prý problém se štítnou žlázou.. a nepřejídám se od rána do večera.... spíš jim málo.... já už teď jen 3 týdny ležím, jako kdybych čekala na smrt, protože se nedovedu přenést přes tu bolest v kyčlích..a to se nestává, že by mi boleli jen kyčle, ale k tomu zároveň i kolena... někdy sem bolestí skoro brečela.... proto si myslím, že už to dál nejde.. pro mě je to moc kg navíc.. a hrozně se bojím cukrovky protože moje babička jí měla

PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 22:12 

RomanG17 píše:
Tyniko, za prvé, ak si si to tu prečítala dosť veľa, tak si si musel všimnúť, že málokto bol v OB v Prahe operovaný, takže sa nemôžeme vyjadriť. A prepáč, máš 22 rokov, koľko rokov bojuješ s nadváhou? Určite si vyskúšala všetky iné metódy? Alebo aj v tomto si taká hŕŕŕ´, že chceš okamžité riešenie? Ja mám 56 r. a bojoval som s nadváhou od 8 rokov. A skutočne som toho skúsil veľa. Takže je možné že neprejdeš cez psychoóga, pretože BMI index ešte nie je ohrozujúci zdravie.

Možno ma mnohí teraz tu budete kameňovať, ale aj tak mi nedalo reagovať na netrpezlivosť Tyniky.

Roman

Romane, boj začal od 18ti, kdy jsem na sobě pocítila změny, tenkrát jsem skoro nezapla svý maturitní šatičky který mi na zkoušce byli dobře.. to byl asi start... cítila jsem se pořád unavená, bolesti hlavy... takže jsem se často uchylovala k spánku... přes den jsem tudíž měla nechutě k jídlu a večer jsem ten hlad dostávala... pak jsem šla na vš a tam ohromný stres, protože to nebylo snadné ale to určitě ví všichni..a já jsem hold ten typ, co stresem kyne ne naopak... pak jsem si protrpěla nejednu depresi, což taky asi udělalo své.. zdám se mladá, ale zažila jsem si toho už dost.. právě teď a nyní je čas říct konečně tomuto životu NE a protože můj stav říká - že pohyb ani blbá chůze nepřipadá teď úvahu, nenapadá mě jiný řešení naopak ! Když si chci zachránit klouby, protože doktor řek že je to ještě v počátku ale že se to určitě zhorší kdyby se nic nezměnilo.... tak to musí jít rychle... Taky jsem se zmínila, že se bojím cukrovky..moje babička jí měla...a v tomhle zvýšeném riziku, jak se o téhle obezitě řiká (vlastně mi to řekla i výživářka), bych jí mohla jednou dostat...
Zkusila jsem zdravý životní styl, ale k tomu patří prostě i pohyb víte? Co bych mohla dělat je plavání, ale u nás jsou omezené možnosti a za bazénem bych musela dojíždět 20 km, což se neshoduje s mým rozpočtem..nejsme bohatí....

PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 22:18 

Tynika: Nenech se odradit. Já jsem šla na operaci v pětadvaceti. A i to bylo to pozdě. Už léta jsem mohla žít takový život jaký žiju teď. Na co čekat? Až budeš mít 120 kilo? Vysoký tlak? Cukrovku? Klouby v háji?

RomanG17: Nezlob se ale tvoje řeči jsou trošku mimo.

24.3.2011 TUBU. FN Ostrava-MUDr.Foltys
Pes doskákal 16.7. 2012 ve 4:15
4.12.2012 Cilkulární abdo. Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno
2.9.2013 - Prsa. MUDr. Vřeský
26.11.2013. Haxny opět Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno

A konec:) Max. váha 135-celkem zhubnuto 72 kilo

PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 22:27 

Tynika
já ti OB kliniku nezakázala, ale podle posledních příspěvků holek, že dostaly doporučení místo operace změnit jídelníček.... nebo že operaci udělají ale jen bandáž a to při dost vysoké váze... (bandáže už se přestávají dělat kvůli nefunkčnosti)...
jestli si rozhodnutá pro OB kliniku tak tam zavolej :wink: snad budeš spokojena :wink:
rozhodni se, jakou operaci chceš a stůj si za ní... jedině, kdyby si od nich dostala doporučení na bandáž, tak to hodně zvaž a přečti si hlavně tady příspěvky o bandáži a padlých prstýnkových bojovnicích... :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 22:31 

LF píše:
Tynika: Nenech se odradit. Já jsem šla na operaci v pětadvaceti. A i to bylo to pozdě. Už léta jsem mohla žít takový život jaký žiju teď. Na co čekat? Až budeš mít 120 kilo? Vysoký tlak? Cukrovku? Klouby v háji?

RomanG17: Nezlob se ale tvoje řeči jsou trošku mimo.

Přesně..já už tak dost dlouho čekala a nic se nezměnilo..třeba naposledy jsem byla 12 dní v Jižních čechách, pracovala jsem u koní od 8 do 20 hodin, 3x denně jsem kydala hnůj, několikrát denně jsem ho pak přehazovala na hnojišti..vyvíjela jsem vysokou denní aktivitu, potila se jako prase a výsledek ? Ani kilo dole... to bylo pro mě vážně zničující... když to nejde ani prací.... Zítra tam hned volám a zjistím si, co a jak..a také jdu zítra si vysedět frontu k obvodnímu, aby mi napsala doporučení :) Jsem na to zvědavá, rodina mi to naštěstí nevymlouvá ani kamarádi ne..Ještě aby jo ! Jen říkají, že už nikdy nebudu moct jíst kdy chci co chci..ale pro zdraví to člověk obětuje... Hlavně si vrátit život ! Jezdit znovu na koních, oblékat si co budu chtít a také chodit plavat na veřejný koupaliště..nebo oslovit chlapa protože o ty je taky nouze, všichni se mě bojí.... Vážně se těším na změny... Dokonce vysazuji antikopcenci, třeba mi o ona dělá v těle bordel...uvidíme:) Jsem teď zase plná naděje, kterou jsem ještě před pár dny neměla...

PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 22:32 

Mattoni píše:
Tynika
já ti OB kliniku nezakázala, ale podle posledních příspěvků holek, že dostaly doporučení místo operace změnit jídelníček.... nebo že operaci udělají ale jen bandáž a to při dost vysoké váze... (bandáže už se přestávají dělat kvůli nefunkčnosti)...
jestli si rozhodnutá pro OB kliniku tak tam zavolej :wink: snad budeš spokojena :wink:
rozhodni se, jakou operaci chceš a stůj si za ní... jedině, kdyby si od nich dostala doporučení na bandáž, tak to hodně zvaž a přečti si hlavně tady příspěvky o bandáži a padlých prstýnkových bojovnicích... :wink:

Jsem pro tubulaci, přečetla jsem si o co jde a taky jsem zjistila že si jí i tady lidé nejvíce vybírají. Snad mě nevyhodí s tím, že mám změnit jídelníček............ To bych pak hold jela do Turnova no..

PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 22:51 

Tynika
ani nevím, že je OB klinika dělá ale stůj si za tubu, pokud ji chceš... :wink: a nenech se odradit a ani odbýt jídelníčkem :wink:
jinak tubu Ti udělá i Vojenská nemocnice ve Střešovicích prof.Kasalický, ale nevím, jak to má s limity jestli je nemá vyčerpané...

Obrázek

PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 23:18 

chtěla jsem jen dodat, že není od Romana povzbuzující TyNiku odrazovat protože má jen 22 let e jen 104kg. chápu jeho argumenty, ale i fakt, že má dost problémy s klouby a zřejmě i jiné přidružené problémy.
já měla "jen"100 kilo, tj BMI 35,2 a i tak jsem ráda, protože od 13-ti leh hubnu (po dětství s nemocí štítné žlázy) a jen jsem roztočila spirálu jo-jo efektů, takže byla prognéza jasná: a nechtěla jsem čekat dalších 5 let až budu mít 114kg, tj. BMI40.

Niko, ale je pravda, že by jsi dotoho neměla jít tak hrrrrrrrrr.
a je také možné, že vzhledem k tvému věku si tě na psycho pořádně proklepnou...
počítej také s tím, že budeš muset prokázat, že jsi vyzkoušela různé, i dlouhodobé pokusy o zhubnutí...

a v mezičase, dej si záležet na tom, že si vše tady pročteš, pokud ti v nemocnici nedají hned termín, tek nezoufej, pokud tě vyženou, bež jinam, pokud ani tam nebude limit pojištovny do konce tohoto roku příznivý a termín dostaneš až v lednu, únoru, nezoufej, je to jen dobře.
já myslela, že je to strašné, ale dnes jsem za toho půl roku čekání ráda, alespoň si mohu říci, že jsem celé to podstoupila po zralé úvaze, a že jsem měla čas na rozmyšlenou, a ne jen tak mírnix-týrnix.
i třičtvrtě roku čekání není dlouho, musíš se opravdu připravit na nový způsob života. na miminka se taky čeká 9měsíců, aby jsi se mohla na tu změnu připravit, a stejně mě to u prvního totálně vykolejilo: jak moc se mi změnil život. a s tou operací je to stejné - tvůj život už nikdy nebude stejný, a nikdy to už nevrátíš.

první tři měsíce po operaci je to dobrodrůžo, půl roku je to ucházející už jsi si zvykla, po půl roce ti docvakne, že to fakt teda takhle bude na furt.
ale jesti by ti to náhodou po půl roce mělo začít být líto, např. ta druhá půlka kachny, kterou zblajz tvůj strejda na posvícení, zatímco ty ožužláváš jedno křidílko a jednu pidi knedličku, tak by se taky mohlo stát, že nedodržíš potřebný režim.
ono vlastně už jsi to četla: po operaci to není nic jiného, než to co radí všichni ti Havlíčkové, cajthamlové atd... jíst pravidelně, maléporce, zdravá strava, 4500-6500kJ, vyvážený poměr živin, tekutiny, pohyb... ta operace to za tebe neudělá sama, tohle všechno budeš muset dodržovat, jediná výhoda operace je v tom, že nemáš problém v tom, že máš pocit hladu, jsi rychle nasycená, takže místo kvantity začneš vyhledávat kvalitu... a tím ti pomáhá si ten režim udržet na furt. (což většina pacientů MVDR havlíčka po pár měsících nezvládá... )

takže: máš celý krásný život hubené štíhlice před sebou, tvoji volbu jít na opraci podporuji, ale proboha nespěchej, těch pár měsíců co ti budou trvat potřebná vyšetření a čekání na termín vydrž, rozmysli si druh operace, (např. doporučuji v tvém případě zvážit BYPASS kvůli cukrovce... tubu taky cukrovkářům pomáhá, ale jaksi mimoděk, protože dodržují režim a zhubnou, zatímco bypass , tím že přemostí dvanácterník je trochu jistější metoda...)

tak se drž

Obrázek
Jde to ztuha, ale jde to...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2121, 2122, 2123, 2124, 2125, 2126, 2127 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina