chtěla jsem jen dodat, že není od Romana povzbuzující TyNiku odrazovat protože má jen 22 let e jen 104kg. chápu jeho argumenty, ale i fakt, že má dost problémy s klouby a zřejmě i jiné přidružené problémy. já měla "jen"100 kilo, tj BMI 35,2 a i tak jsem ráda, protože od 13-ti leh hubnu (po dětství s nemocí štítné žlázy) a jen jsem roztočila spirálu jo-jo efektů, takže byla prognéza jasná: a nechtěla jsem čekat dalších 5 let až budu mít 114kg, tj. BMI40.
Niko, ale je pravda, že by jsi dotoho neměla jít tak hrrrrrrrrr. a je také možné, že vzhledem k tvému věku si tě na psycho pořádně proklepnou... počítej také s tím, že budeš muset prokázat, že jsi vyzkoušela různé, i dlouhodobé pokusy o zhubnutí...
a v mezičase, dej si záležet na tom, že si vše tady pročteš, pokud ti v nemocnici nedají hned termín, tek nezoufej, pokud tě vyženou, bež jinam, pokud ani tam nebude limit pojištovny do konce tohoto roku příznivý a termín dostaneš až v lednu, únoru, nezoufej, je to jen dobře. já myslela, že je to strašné, ale dnes jsem za toho půl roku čekání ráda, alespoň si mohu říci, že jsem celé to podstoupila po zralé úvaze, a že jsem měla čas na rozmyšlenou, a ne jen tak mírnix-týrnix. i třičtvrtě roku čekání není dlouho, musíš se opravdu připravit na nový způsob života. na miminka se taky čeká 9měsíců, aby jsi se mohla na tu změnu připravit, a stejně mě to u prvního totálně vykolejilo: jak moc se mi změnil život. a s tou operací je to stejné - tvůj život už nikdy nebude stejný, a nikdy to už nevrátíš. první tři měsíce po operaci je to dobrodrůžo, půl roku je to ucházející už jsi si zvykla, po půl roce ti docvakne, že to fakt teda takhle bude na furt. ale jesti by ti to náhodou po půl roce mělo začít být líto, např. ta druhá půlka kachny, kterou zblajz tvůj strejda na posvícení, zatímco ty ožužláváš jedno křidílko a jednu pidi knedličku, tak by se taky mohlo stát, že nedodržíš potřebný režim. ono vlastně už jsi to četla: po operaci to není nic jiného, než to co radí všichni ti Havlíčkové, cajthamlové atd... jíst pravidelně, maléporce, zdravá strava, 4500-6500kJ, vyvážený poměr živin, tekutiny, pohyb... ta operace to za tebe neudělá sama, tohle všechno budeš muset dodržovat, jediná výhoda operace je v tom, že nemáš problém v tom, že máš pocit hladu, jsi rychle nasycená, takže místo kvantity začneš vyhledávat kvalitu... a tím ti pomáhá si ten režim udržet na furt. (což většina pacientů MVDR havlíčka po pár měsících nezvládá... )
takže: máš celý krásný život hubené štíhlice před sebou, tvoji volbu jít na opraci podporuji, ale proboha nespěchej, těch pár měsíců co ti budou trvat potřebná vyšetření a čekání na termín vydrž, rozmysli si druh operace, (např. doporučuji v tvém případě zvážit BYPASS kvůli cukrovce... tubu taky cukrovkářům pomáhá, ale jaksi mimoděk, protože dodržují režim a zhubnou, zatímco bypass , tím že přemostí dvanácterník je trochu jistější metoda...)
tak se drž
_________________ 32let, 3 muži v chalupě (1 manžel a dva synátoři 3 a 7 let) a jeden vlkodav 28.2.2012 OLGB při 97kg, Dr. Čierný, Břeclav 15.4.2013 abdo  Jde to ztuha, ale jde to...
|