fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 13 zář 2025 21:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2126, 2127, 2128, 2129, 2130, 2131, 2132 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 20 srp 2012 12:33 

Tynika, čo Ti povedal doktor ortopéd na Tvoje problémy s kĺbami?

Odložená operácia 8.2. pre zápaly v žalúdku. Najvyššia váha 138
Tubu vykonaná dňa 9.8.2012 v Břeclavi MUDr. Čiernym
16.2.13-112,0
31.5.13-106,5
7.8.13-103,5
30.9.13-101,1
14.10.13-99,8
12.11.13-98,2
28.3.14-97,5
8.7.14-97,0
30.4.16-94,0
22.7.16-92,5

PříspěvekNapsal: 20 srp 2012 12:33 

Terezičko
Blahopřeji ke zvládnutí operace a přeji Ti hladkou rekonvalescenci!
Na podzim jistě už to moje sáčko z Paříže zapneš :D

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 20 srp 2012 12:36 

A mám otázku: vydíte můj metříček? Já ho ze svého PC prostě nevidím a ani se mi nezobrazuje odkaz na něj...ale vaše metříky vidím. Asi si budu muset udělat novej...grrr

24 let, 170cm
21.10.2010 Bandáž žaludku Mostiště při 155 kg, bandáž nedána kvůli extrémně velkým žílám na žaludku.
15.8.2012 opka Turnov, Mudr. Hrubý - TUBU při 168kg
16.4.2013 abdo břicha v Brně:)a 3.12.2013 mě čeká plastika zad :)

http://teresicka.rajce.idnes.cz/Desktop ... n-tile.jpg

PříspěvekNapsal: 20 srp 2012 12:36 

Radoslav píše:
Jsem 6 den po opce a je dolů 7 kg , neni to moc? Jak rychle Vám to šlo po tubě? Nevim jsem jen na tekuté stravě a co tak 3 hodky něco od jogurtu a tak,tak nevim jak rychle to bude padat dolů. Máte skušenosti jak to běželo? Měli jste někdo osobní váhu co ukazuje nejen kila ale i obsah vody , tuku a svaloviny v těle? Díky za odpověd. Radek

Radoslave, 7 kg po týdnu je normál....
vydrž, co zhubneš teď rychle na tekuté, pak už nikdy tak rychle nezhubneš, věř mi, vím co říkám. A taky je to ohromě motivující, tak si to ten první měsíc odcucej, pak se to zpomalí...
A jak se cítíš? cucni si občas i toho Nutridrinku nebo tak nějak, ať máš taky proteiny a vitaminy, nemusíš moc, ale tak 1/2 až 1 za den

Obrázek
Jde to ztuha, ale jde to...

PříspěvekNapsal: 20 srp 2012 12:37 

Tyniko, v dobách dávno minulých koníci museli unést chlapa v plné zbroji, takže pokud to není dostihový kůň, s tvojí váhou by neměl mít sebemenší problém...ještě se 140 kilama jsem jezdila normálně, jak na jezdeckých, tak na vesternových koních a nikdy nebylo vidět, že by nějak kůň trpěl. Jen se mi hůř šplhalo do sedla.

váha po operaci 104,5

PříspěvekNapsal: 20 srp 2012 12:40 

Teresičko, kupuj jen ty nejlevnější věci a hlavně posbírej, co se dá od holek! I když se někdy zdá, že se hubnutí vleče, nemá cenu tak aspoň rok nic kloudného kupovat! :mrgreen: Taková je to rychlovka! Do mně holky pořád hustily, jak chodím jak hastroš, nosím málo barevný věci a tak, no a teď je výsledek, že mám plno věcí, který jsem měla na sobě jen párkrát a jsou mi velký!!! :twisted:

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 20 srp 2012 12:40 

Mattoni - ne, do telefonu sem jim to neříkala protože ta paní o tom sama začla mluvit -že jí pojištovna proplatí a že se takovýhle lidé operují..z toho jsem pochopila, že kdyby měli nějaký limit, že mě nebudou trápit vyšetřeními.... Já se jich zeptám přímo na místě, že jsem si už o tom něco přečetla a že bych ráda tubu nebo bypass.
Roman - Vlastně ne jen jeden ortoped ale hned tři, že mám kolena v háji.. pořád mluví o operaci, ale já na to, že si počkám až jak jednou vážně nevstanu... Bohužel mi nikdy nepomohli žádné rehábka, ale léky na čas pomůžou..ale fakt jen na čas.. říkají bohužel, že je to nezvratný proces... Ty kyčle - ty se mi objevili ořed čtvrt rokem teprve s tím, že mi dal doktor prášky za 600 a že je možnost to ještě zastavit, ale bohužel se to nezastavilo... ona bolí i ta druhá a já ty bolesti už natolik znám, že vím co to znamená :cry: každý řekne, že kloubům vadí vysoká váha, mě vadila i nadváha..takže co mi teď asi způsobuje obezita... :)
Teď jsem mohla mít brigádu - servírku..ale neumím si představit stát na nohách 12 hodin, když i po 5 hodinách vyloženě kulhám, všude křeče... nechápu, že jsem takhle zničená když jiní a starší problém nemají..ale jiní mají třeba tu cukrovku, nebo jiný horší problémy..... a té cukrovky se určitě bojím, psala jsem, že moje babička jí měla... a tohle se dědí.. a jestli k tomu mám i dispizici, jaká pravděpodobnost bude, kdybych nic nezměnila, že jí dostanu ? Řekla bych vysoká...

PříspěvekNapsal: 20 srp 2012 13:04 

Zdravím všechny!
Teresičko...vítej v novém životě a ať se ti daří! :wink:

Tynika...nedá mi to, abych taky nereagovala. Zeptám se tě přímo: Pročetla sis bedlivě příspěvky (nejlépe všechny zásadní) na tomto fóru? Pak jistě víš, jaké operace stran bariatrie existují a které nemocnice jaké také dělají. Píšeš, že máš zájem o tubu nebo bypass...a hlásíš se na konzultaci do nemky, kde dělají převážně plikace :roll: . Ano...psalas svoje důvody, ale promiň, pokud si opravdu stojíš za svým, neměly by tě náklady větší jak 200 Kč na dopravu omezovat. tady jde o zásah do těla! Celoživotní změnu! Ta by neměla být podmíněná něčím, jako jsou peníze. (Co kdyby ti řekli...ano, opku jo...ale za svoje!...náklady cca 150.000...šla bys do toho taky???)Ta zmínka od Mattoni o pojišťovně a limitech taky nebyla marná...ano-bariatrické opky se na pojišťovnu proplácejí, pokud splňuješ daná kritéria...ale ne všechny pojišťovny mají s nemkama nasmlouvané zákroky, nebo (což v druhé polovině roku není nic divného), už mají limity vyčerpané a nebo dočerpávají. Budeš čekat do půlky září na konzultaci a třeba se dozvíš, že bohužel..., právě kvůli pojišťovně. Být tebou, napřed si v hlavě pořádně srovnám, co je třeba pozjišťovat, než dělat ukvapené skoky. Trochu z tebe mám pocit, že ses jednoho dne probudila, zjistila, že opka dokáže pomoct (ne vyřešit-není samospásná!) problém s obezitou a vrhla ses na to ( a chci to hned a teď), aniž bys věděla, co to obnáší. Počítej s tím, že během pár dnů nebudeš zoperovaná, během pár týdnů nezhubneš kila, kterých se chceš zbavit. Všecko je na dýl...a je to dobře. Ten čas ti slouží k tomu, aby ses se svým rozhodnutím ztotožnila...a brala ho i se všemi následky, které z toho vyplývají (většinou pozitivní, ale někdy i negativní). Já ti fandím- v tom směru, že chceš řešit nejen svoji váhu, ale především svůj zdravotní stav...a to, věř mi, by měl být u tebe důvod č.1. Jsi mladá, máš život před sebou...je dobře, že hledáš cestu, jak najít řešení. Co se mi na druhou stranu nelíbí, je vyskakování tady na fóru a domáhání se odpovědi...ale jen takové, kterou si přeješ slyšet. Trochu víc pokory by neuškodilo. Vezmi si, že všichni tady, kdo se dělí o rady a poznatky, tu nejsou povinně...ale chtějí pomoct dalším, stejně, jako i oni tu našli podporu a pochopení, když se sami o opku zajímali. A co člověk, to jiný názor. Pokud ti můžu poradit, dej si tu práci a pořádně si tady prostuduj vše, co tě zajímá, protože hodně otázek se opakuje a je na ně už mnohokrát zodpovězeno...chce to jen se zajímat a nečekat, že mi všichni přihrají karty do ruky. Na druhou stranu-tady je moc ochotných lidí, kdykoli radu dát...Myslím si-teda aspoň mně se nikdy nestalo, že když jsem slušně požádala o radu, že by mi nebylo zodpovězeno. Časem, až tu budeš pobývat déle, poznáš, že odpovídat na stále stejné dotazy, je unavující...a druhá strana se pak mylně domnívá, že o ni není zájem. Tak to není! Můžu se podepsat pod prohlášení, že jsem tu našla nejen úžasnou podporu, motivaci, ale i spousty přátel a nikdy se mi nestalo, že by mě někdo chtěl odbýt, vědomě poškodit, nebo zesměšnit.

Obrázek

Motto: kdo nechce, hledá důvody... kdo chce, hledá způsoby...

termín tubu: 26.1.2012, MUDr. Šimoník-Mostiště při 125,6kg
18.9.2013, abdominoplastika + paže, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
4.12.2013, převisy stehen-ex, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
Obrázek

PříspěvekNapsal: 20 srp 2012 13:11 

Na té OB klinice jsou vyjmenovány všechny druhy operací, z toho jsem vydedukovala, že je všechny provádějí... Nikde sem tam nenašla větu - děláme jen to nebo to....
Kdyby mi to pojištovna neproplatila, určitě bych do toho jít nemohla....
Ale máte pravdu, před pár dny jsem nemohla jako obykle usnout a tak jsem přemýšlela, jak dál.. pak mi ta myšlenka vyvstala na povrh a zapla se, jako žárovka nad hlavou.. jednoho dne jsem si prostě řekla, že jsem našla řešení.. vám se tohle nikdy nestalo ? A myslím si, že určitě budu mít k dispozici stejně jako jindy, mnoho času k přemýšlení.. než totoži člověk projde všemi prohlídky, než se vůbec dostane na řadu.... Pořád je cesta zpět, může si to rozmyslet... Když už jsem se do toho pustila, začala jsem číst vše, co je potřebné... Já nepsala, že nemám ráda když mi člověk napíše to zlé, jen nemám ráda, když mě někdo nezná a napíše, že jsem rozmazlený děcko, to mi pak moc úcty k tomu člověku nepřinese, to je jako kdyby Vám někdo řekl, že jste taková a maková..a vy by jste se k tomu člověkovi pak měl chovat dobře? Vždyt takový slova tu nejsou zapotřebí, kort když toho člověka zná někdo 2 dny s několika málo příspěvkama... Nikdo nemá rád, aby ho lidi odsuzovali za to, jaký má tělo, ale někdo to sám dělá.... asi tedy není moc rozdíl jestli je čloěk tlustej nebo hubenej...

Naposledy upravil Tynika dne 20 srp 2012 13:21, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 20 srp 2012 13:13 

Muchomůrko

ObrázekObrázekObrázek

PříspěvekNapsal: 20 srp 2012 13:16 

Krásné tropické odpoledne všem.... :)

včerá jsme byly s malým na výletě ve Vyškově v Dinoparku, bylo to super :P
Malej měl spoustu zážitků a já byla uchozená, unavená a pořád se mě motala hlava.
V poslední době s tím mám problémy, ačkoliv tlak mám v pořádku. Jsem z toho trošičku nervozní,
občas mám pocit, že se svalím na zem. No, snad to někdy přejde.

PříspěvekNapsal: 20 srp 2012 13:17 

Tynika
tak tubu nebo bypass je rozdíl, není to jedno a to samé, takže doporučuji hodně číst tady na foru, co takový bypass při tvé váze obnáší... a co tubu
já mám tubu, koukni, kolik jsem dala dolů... (za rok po opce) kdyby se to povedlo i tobě, což se povede, budeš-li dodržovat režim, spočítej si, kolik by si vážila "jen s tubu" takže tvůj cíl by byl snadno dosažitelný... :wink:

ještě k tomu, co Ti píše mochomůrka....
jak jsi tu už psala, stojíš si za OB klinikou a jelikož chceš tubu a nebo dokonce bypass, zvaž tuto kliniku, protože oni opravdu dělají převážně plikace... chce to taky zjistit tady na foru, kdo je operovaný s tubu na OB klinice- neozve se Ti nikdo, to samé bypass... ale plikací je z OB kliniky spousta... takže je na tobě, zda to riskneš a necháš si udělat tubu právě na OB klinice...
já ti naznačila včera i dnes UVN nemocnici, když by si jela do Prahy nebo ten Turnov... ten můžu za sebe doporučit...
vyjmenovány být můžou druhy operací OB kliniky, ale není pro tebe důležitější praxe, jestli vůbec ty tubulizace opravdu dělají a reference OPEROVANÝCH? nebo chceš ze sebe udělat pokusného králíka? na někom se přece tu operaci neučit musí.... tak se jim možná hodíš pro tuto operaci ale nedej bože, aby nastaly komplikace...
tak jinak.... hledej tady člověka, co má pod metříkem napsáno TUBU, OB KLINIKA... tady se máš o tom možnost přesvědčit, zda tubu opravdu dělají???? pokud ano, BUDOU TADY I OPEROVANÍ LIDÉ.. Z OB KLINIKY...

Obrázek

Naposledy upravil Mattoni dne 20 srp 2012 13:22, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 20 srp 2012 13:18 

Tynika píše:
Na té OB klinice jsou vyjmenovány všechny druhy operací, z toho jsem vydedukovala, že je všechny provádějí... Nikde sem tam nenašla větu - děláme jen to nebo to....
Kdyby mi to pojištovna neproplatila, určitě bych do toho jít nemohla....

Tyniko...v poho...toto ses dočetla...ale proč, když už jsi tam volala, sis to neověřila? Tady na foru opravdu není moc lidí, co by z OB kliniky šly s jinou opkou, než s plikací...
Promiň, nic mi do toho není...ale zkus věci dotahovat...pamatuj..."není blbé otázky!!!" :P raděj se budu víc ptát, než pak mít zásadní mezeru :wink:

Obrázek

Motto: kdo nechce, hledá důvody... kdo chce, hledá způsoby...

termín tubu: 26.1.2012, MUDr. Šimoník-Mostiště při 125,6kg
18.9.2013, abdominoplastika + paže, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
4.12.2013, převisy stehen-ex, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
Obrázek

PříspěvekNapsal: 20 srp 2012 13:19 

Ninuško
Jsi krátce po operaci. Nos u sebe bonbóny z hroznového cukru :wink:

PříspěvekNapsal: 20 srp 2012 13:19 

[color=#800080]Ninule]

to Tě určitě přejde, taky se mně ta hlava motala, nejvíc, když jsem se předklonila nebo rychle vyskočila, ale přešlo to. :D

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2126, 2127, 2128, 2129, 2130, 2131, 2132 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina