Zdravím všechny!
Teresičko...vítej v novém životě a ať se ti daří!
Tynika...nedá mi to, abych taky nereagovala. Zeptám se tě přímo: Pročetla sis bedlivě příspěvky (nejlépe všechny zásadní) na tomto fóru? Pak jistě víš, jaké operace stran bariatrie existují a které nemocnice jaké také dělají. Píšeš, že máš zájem o tubu nebo bypass...a hlásíš se na konzultaci do nemky, kde dělají převážně plikace

. Ano...psalas svoje důvody, ale promiň, pokud si opravdu stojíš za svým, neměly by tě náklady větší jak 200 Kč na dopravu omezovat. tady jde o zásah do těla! Celoživotní změnu! Ta by neměla být podmíněná něčím, jako jsou peníze. (Co kdyby ti řekli...ano, opku jo...ale za svoje!...náklady cca 150.000...šla bys do toho taky???)Ta zmínka od Mattoni o pojišťovně a limitech taky nebyla marná...ano-bariatrické opky se na pojišťovnu proplácejí, pokud splňuješ daná kritéria...ale ne všechny pojišťovny mají s nemkama nasmlouvané zákroky, nebo (což v druhé polovině roku není nic divného), už mají limity vyčerpané a nebo dočerpávají. Budeš čekat do půlky září na konzultaci a třeba se dozvíš, že bohužel..., právě kvůli pojišťovně. Být tebou, napřed si v hlavě pořádně srovnám, co je třeba pozjišťovat, než dělat ukvapené skoky. Trochu z tebe mám pocit, že ses jednoho dne probudila, zjistila, že opka dokáže pomoct (ne vyřešit-není samospásná!) problém s obezitou a vrhla ses na to ( a chci to hned a teď), aniž bys věděla, co to obnáší. Počítej s tím, že během pár dnů nebudeš zoperovaná, během pár týdnů nezhubneš kila, kterých se chceš zbavit. Všecko je na dýl...a je to dobře. Ten čas ti slouží k tomu, aby ses se svým rozhodnutím ztotožnila...a brala ho i se všemi následky, které z toho vyplývají (většinou pozitivní, ale někdy i negativní). Já ti fandím- v tom směru, že chceš řešit nejen svoji váhu, ale především svůj zdravotní stav...a to, věř mi, by měl být u tebe důvod č.1. Jsi mladá, máš život před sebou...je dobře, že hledáš cestu, jak najít řešení. Co se mi na druhou stranu nelíbí, je vyskakování tady na fóru a domáhání se odpovědi...ale jen takové, kterou si přeješ slyšet. Trochu víc pokory by neuškodilo. Vezmi si, že všichni tady, kdo se dělí o rady a poznatky, tu nejsou povinně...ale chtějí pomoct dalším, stejně, jako i oni tu našli podporu a pochopení, když se sami o opku zajímali. A co člověk, to jiný názor. Pokud ti můžu poradit, dej si tu práci a pořádně si tady prostuduj vše, co tě zajímá, protože hodně otázek se opakuje a je na ně už mnohokrát zodpovězeno...chce to jen se zajímat a nečekat, že mi všichni přihrají karty do ruky. Na druhou stranu-tady je moc ochotných lidí, kdykoli radu dát...Myslím si-teda aspoň mně se nikdy nestalo, že když jsem slušně požádala o radu, že by mi nebylo zodpovězeno. Časem, až tu budeš pobývat déle, poznáš, že odpovídat na stále stejné dotazy, je unavující...a druhá strana se pak mylně domnívá, že o ni není zájem. Tak to není! Můžu se podepsat pod prohlášení, že jsem tu našla nejen úžasnou podporu, motivaci, ale i spousty přátel a nikdy se mi nestalo, že by mě někdo chtěl odbýt, vědomě poškodit, nebo zesměšnit.
abdominoplastika + paže, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
4.12.2013,
převisy stehen-ex, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno