fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 21 srp 2025 20:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2528, 2529, 2530, 2531, 2532, 2533, 2534 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 13:16 

Já doporučuji vyzkoušet vše, ale ze začátku jen malý kousek. Takže třeba ne hned půlku jablka, ale jednou kousnout, co to udělá. Občas mi něco nesedlo, ale vybrkala jsem to a bylo a příště už to šlo líp. Já jsem nezvracela nikdy po ničem. To mě spíš něco prožene na wc ;-).
Ale hlavně!!! Každý z nás to má jinak, takže nedejte na to, co vadí ostatním, to byste nemohli jíst nic ;-)....

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 14:02 

pěkné dobré odpoledne všem :wink:

delší čas jsem nepodala hlášku , taky nebylo moc co psát ,ale četla jsme poctivě :D
Osobně jsem nikdy na diety ani pilule na hubnutí nebyla , jsem typ co buď jí nebo nejí . Můj rekord jsou 4týdny na ovocných a zeleninových šťávách ,účinek mega -12kg , ani né dva měsíce a měla jsem zpátky snad 15 :( Jinak si myslím ,že částečně účinkuje kde co ,ale jen díky tomu že se člověk zaplácne koktejlem nebo tou jejich tyčinkou ,ovšem z toho se nedá žít věčně a jak člověk najede na běžnou stravu , co dal dolů nebere .

V pátek jsem absolovovala druhou návštěvu u nutriční , kupodivu byla pochvala :lol: -3kg od posledně ,ale hrdě jsem nahlásila ,že jsem po zavedení stravy 6x za den dvě nabrala ,takže vlastně -5 :mrgreen: tak na mě tak spiklenecky mrkla a napsala do papírů těch 5 , ještě aspoň dát dolů 35 a šlo by to .Jinak s tím jídlem bojuju ,boha to snad ani není možný ,musím mít nařízený budík na mobilu jinak na to jídlo úplně kašlu . Jsem zvědavá kdy si fakt zvyknu a žaludek řekne máš hlad , protože já hlad vůbec nepociťuju :roll: za to chutě na hovadiny :( ty bych mohla prodávat .
No a dneska jsme měla druhé sezení u psycholožky , která mě teda ale vůbec nepotěšila , podle jejích prvních závěrů nejsem momentálně vhodný adept na operaci . Ptala se mě jestli už mám pevný termín ,tak jsem řekla že ještě ne ,ale v plánu mám léto .Nabídla mi ,že se mnou bude tři měsíce pracovat a když se někam pohnem ,tak mi požehnání k operaci dá . Podle ní je tam velké riziko ,že jak budu mít možnost a žaludek to dovolí ,budu mít tendence jíst častěji , prostě ještě nemám srovnáno v hlavě . Včera jsem z toho byla dost přešlá a uvažovala ,že bych zašla za jiným ,ale co když má pravdu , na tuhle váhu jsem se nedostala díky tomu ,že bych jedla pravidleně a nezobala kde co okolo . Takže se to ve mě teď trochu mele ,ale já si s tím poradím . Ovšem jedno vím jistě ,operaci prostě chci , možná se naučím jíst aniž bych si řídila budíka , určo budu jíst kvalitněji než dřív ,ale když si náhodou naložím na talíř větší porci , krom TUBU není nic co by mě zabránilo ji sníst .

jinak všem hubonucím mooc gratuluju , jde vám to krásně a jste pro ten čekající zbytek velká motivace :wink:

žaludek po resekci pro vředy 16.7.2013 , velikost cca 300ml

Obrázek

Obrázek

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 15:49 

kytice, ta psycholožka, to je docela divné. Jestli ona vůbec ví, která bije. Možná zná jen bandáž, i takové případy tu už byly....

Obrázek
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 15:52 

Fiona:
:D to jsi mě fakt rozesmála !! Otěhotnět z herbalifu :D aspoň něco dobrýho ti přinesl :)

Jinak holky mě se uspěšně před operací daří přibírat moc šťastná z toho nejsem...ale jakmile jsem najela na pravidelný stravování tak prostě bum a 2kg nahoře :evil: :evil:
Dneska jsem byla na předoperačních odběrech tak snad bude vše ok..ostropestřec beru, vitamíny beru, echinaceu taky tak snad nebude problém. :evil:

Obrázek

16.1.2013 Konzultace SurGal Clinic
21.1.2013-30.1.13 Kolečko
26.2.2013 TUBU-Sleeve resekce SurGal

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 15:52 

kytice,
je dobře že to řešíš před operací, ale pokud to máš v hlavě srovnané (tj. najdeš s psycho na režim už nyní...) tak pak to snadno uhlídáš. Já se sktoro na půl roku zastavila na váze po operaci, protože jsem nedoržovala časy, a i když jsem nejedla víc, jedla jsem častěji a nezdravěji, takže ideální udržovací porce, ale ne hubnoucí...
taky jsem se musela naučit jíst podle budíku: zvonilo mi to 6x za den!
7,30
10,00
12,30
15,00
17,30
20,00
(a někdy včer se dorážím 1/2 jablkem nebo tak nějak)
srovnej si to hlavince, páč bez toho je opka úplně nanic... ale pokud si to dobře naplánuješ a bude ši vědomá toho, že JE TO NAFURT, tak to bude v pohodě..

Obrázek
Jde to ztuha, ale jde to...

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 15:57 

Scallo, to mě nenapadlo, že by psycholožka mohla být takhle vedle.
Já se na to koukala z toho úhlu pohledu, že opravdu musím dosvědčit, že je dobré, pokud člověk, který má celoživotně v jídle bordel (ať už systém 1x denně a moc, nebo průběžně furt, nebo prostě jakýkoliv jiný nevhodný způsob) je prostě dobře, pokud si to vzkouší dopředu.... a musí na to být připraven.
Kytici neznám, takže nemohu soudit, jestli je naše Kytice taková zlobivá holka s nevyrovnaným vztahem k jídlu, a doktorka oprávněně chce s ní pracovat, nebo je fakt mimo doktorka....

Je ale pravdou, že skutečnost, že 80-100g jídla 6x denně - tu informaci máme doprředu všicni. Ale že to bude až dohrobu... to v plné váze každémuý dojde až tak po pár měsících nebo roce.

Obrázek

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 15:59 

ahoj všem jak se máte jak vám jde hubnutí. Mě krom toho že je mi stále zima se daří skvěle. Mám už velikost L a je již krásně vidět úbytek nejen váhy ale hlavně i cm.Tak pokračuji dál a těším se na léto.

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 16:27 

Tak do operace mi zbývá 14 dní a jsem nemocná se z toho picnu

36 let.2 deti(14 a 11 let)a milujici manzel a 3 kocicky
4.10.12 konzultace Turnov 11.30
4.10.12 obesitolog OK
16.10.12 spirometrie OK
19.10.12 psycholog OK
22.10.12 gastroskopie-vredy na dvanactniku
23.1.13 kontrolni gastro ok jsem v pořádku
TUBU..4.3.13
operace zrušena!!!!

začátek května kontrolní odběry

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 16:32 

Dev,

já brala chrom kdysi dávno a měl na mě úúúplně opačný účinek.Měla jsem chuť na sladké ještě větší! :roll: Když jsem se pídila po tom,jestli je to možné,tak mi bylo řečeno,že ano!

35let, 2děti (Ondra 10let, Adrianka 8let ),1manžel 40let (stačí až nad hlavu)
26.1.2011 operace tubu ve Valaš.Meziříčí
10.10.2012 plastika bříška - ZVLÁDNUTO!!
Od října 2014 opět váha směr vzhůru :-(

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 17:18 

kopretinko, to jsou věci.....a mně fungoval skvěle :D

Asi je to od kusu, jako se vším :D

váha po operaci 104,5

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 17:48 

Krásný zbytek dne,pokud jste si dnes někdo vzpomněl a držel mi palce ,tak díky,díky,díky :P .Mám to ,mám hotové a schválené předoperační,takže začínám umázávat dny do 25.2,jsem jen krůček,doufám že se už nic nepodělá :? Bylo to přesně jak jsem čekala ,otázka...na jakou operaci jdete?Odpověď...gastrický bypass,otázka...to neznám,v čem spočívá?Tak ji odpovím a hádejte co?No jasně půl hodinová přednáška o tom jak si to mám rozmyslet,co všechno mě potká,jak riskuji a přitom jsem zatím úplně zdravá. :evil: Chápete to?Ani jen netuší o co jde,jakou to má úspěšnost,co to obnáší a vehementně mě odrazuje a ještě jako důvod řekne že jsem zdravá :twisted: :roll: Tak jsem se jí ptala jestli mám podle ní čekat až budu vážně nemocná a operaci mi neudělají,pro spoustu rizik?A taky že nemám pocit že mít při výšce 155 cm ,122 kg,je bůhví jak zdravé.A že vím ,že jsem se snažila udělat vše a nedokázala jsem se pod 100 kg dostat a tak s každým dalším rokem propadám větší beznaději a už nechci!!! :mrgreen: Pokrčila rameny a řekla ať tedy mám co chci.Doufám ,že se jí za rok budu moci ukázat a budu mít aspoň 80 kg a bude mi děsně dobře :lol: Jinak pravidelnou stravou mám taky místo úbytku další kilčo nahoře :oops: ,mám pocit,že to moje tělo nepobírá,že takhle už to bude napořád,ale já ho přesvědčím :lol: Tak to dopadá když celý život jíte 2x denně a pak to chcete změnit! Ovšem nevzdávám to!Jen teť týden před operací budu jíst 6x denně ale ultradietní stravu,nejlépe tekutou,max. kašovitou! :mrgreen: Stejně mě čeká tak co! Kytice,nedej se ty musíš vědět jestli to zvládneš,sama sebe neošidíš a nikdo tě nepřečte jako knížku.Do léta máš pořád čas a nenech si vnutit cizí pocit,nebo myšlenku!Třeba tě tím zkouší jak dalece jsi odhodlaná,jestli tě nahlodá a znejistí,protože pak to bude napořád,tak abys o tom nepřemýšlela až už bude pozdě.r.ybičko ty nezoufej já se z toho taky vyškrábala,mazala jsem k doktorovi,napsal mi léky co pomůžou a při opce nevadí,cpala jsem se vitamínama až jsem měla afty a dostala jsem se z toho za týden.Ještě malinko pokašlávám,ale v krvi už se to neukázalo :wink: ,tak do opky budu úplně zdravoučká. :P Beruško a všem uhubnutým veliká gratulace,už se těším až vás budu následovat. :lol:

42 let,manžel má životní opora a věčný kluk,dcera 17-ti letý blázínek.
2006-bandáž Iscare,startovní a nejvyšší váha 134 kg,zhubnuto na 112 kg.
2012-Jablonec nad Nisou,pro nefunkčnost vyndání bandu při 116,8 kg

Po vyndání bandu a vánocích váha 124 kg,bypass 25.2 2013,28.2 reoperace,Prim.Vraný-Jablonec

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 18:47 

Jani, myslím, že se lehce mýlíš. Já vidím jako jednu z výhod bypassu, že vyžaduje menší disciplínu, než ostatní operace. Už jsem tu vícekrát psala, že v USA se dělá bypass i dementům, u kterých se přepokládá, že žádný režim dodržovat nedokážou. Myslím,že např. u BPD je to ještě markantnější..... Teda, tím nechci nikoho nabádat k nedodržování. Ale myslím, že nevzít si jídlo jen proto, že ještě neuplynuly tři hodiny, je stejně špatně, jako jíst po šesti hodinách.

Obrázek
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 22:28 

Scallo,
máš pravdu, chtěla jsem bypass ze dvou důvodů: jednak zdravotní - měla jsem "jen" metrák ale anamnézu na celou knihu*
ale hlavně taky protože mám před sebou ještě hafo let... tak jsem pak nechtěla řešit reoperace atd....
ale pak mě řekni, jak je to fakt u každýho jiný.... po roce musím opravdu konstatovat, že pokud nepíši, (a opravdu drsně se nedržím 5500kj) tak prostě ni deko dolů... i s bypassem.... těma dietama (skoro 20 let, šla jsem do toho zvostra hned v 13-ti letech...) jsem se asi fakt tak zhuntovala, nebo já nevím co...
ale nevyžralo se to samo, vyžralo se to právě nedisciplínou, tak jsem ráda, že ta moje omega umí vykrýt i případné výkyvy...

pac a pusu
jana

* mimochodem, na kontrole v břeclavi mám úplně super výsledky po operaci: tlak, prášky vysazeny, apnoe, cukr.... no znáte to všichni.....
ALE: CHTĚLA JSEM UZAVŘÍT ŽIVOTNÍ POJISTKU, ABY TO JAKO NĚCO HODILO DĚTEM, AŽ MĚ JEDNOU KLEPNE, (manželovi nic, ten má ráj na zemi se mnou už teď, to by pak bylo moc štěstí na jednoho člověka...) a ti co mne znají tak ví, že furt někde jezdím (jen za poslední 4 týdny: Zurich, Zagreb, Budapest, Waršava, Slovensko asi tak 3x... Francie - ale to hle nejezdím.. to lítám...) no nic, tak vyžádali si chlapci z Allianz výpis z karty u MUDr......

JSEM NEPOJISTITELNÁ !!! ... TLAK, CUKR, 2 PREEKLAMPSIE, MANAŽERSKÁ PRÁCE, ... nevysvětlila jsem jim to - že už to jako bylo, že teď už to není... prostě to jednou bylo.... a basta....

Obrázek

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 23:10 

jana:
Jestli se jen můžu zeptat. Lítalo se ti v pohodě? s vysokým tlakem ?
Chtěli by jsme s přítelem vzít moji maminku do španělska na víkend, ona je na tom tlakově fakt dost mizerně...Tak jestli jsi někdy neměla problémy nebo tak ?

Já jsem na tom s tlakem naštěstí ještě na hranici.

Obrázek

16.1.2013 Konzultace SurGal Clinic
21.1.2013-30.1.13 Kolečko
26.2.2013 TUBU-Sleeve resekce SurGal

PříspěvekNapsal: 19 úno 2013 00:00 

holkypsycholožka neřekla ,že na operaci nemám chodit ,jen mi řekla že ona sama mi doporučení momentálně nedá , protože teď to prostě na úspěšné pozdější zvládnutí není . Nebojí se ,že bych nehubla ,ale to že bych začla selhávat ještě než bych dosáhla cíle . Beru to jako konstruktivní kritiku , nemám do operace měsíc nebo dva a když to vezmu kolem a kolem , může mi to max něco dát než sebrat . Včera mě to děsně naštvalo ,ale čím víc nad tím přemýšlím , má tak trochu pravdu . Musím si nejdřív vytvořit lepší vztah k jídlu a pak teprve žaludek ufiknout ,aby mi fakt stačilo jen to ufiknutí :wink:

žaludek po resekci pro vředy 16.7.2013 , velikost cca 300ml

Obrázek

Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2528, 2529, 2530, 2531, 2532, 2533, 2534 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina