fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 22 srp 2025 17:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 319 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Mostiště
PříspěvekNapsal: 20 srp 2013 20:12 

Ahoj moc děkuji Lotynko :-) tak u mě to ve čtvrtek budou přesně tři týdny od operace,zatím jsem dala dolů 11kg tak nevím zda to není málo,ale vlastně já jsem ráda za každé kg co jde pryč :-).Jsem ráda,že jsem do toho nakonec šla :-)

PříspěvekNapsal: 20 srp 2013 21:26 

:oops: Ahoj všichni, včera jsem se vrátila domů z Mostiště, operace proběhla v pohodě, lékaři i sestřičky mimořádní, úžasní :shock: zírala jsem.
Průběh i péče po operaci v pohodě, jediné co se mi nelíbilo jsou tvrdé matrace na postelích:) No jasně, je to maličkost, ale když je člověk zvyklý na měkké a pak leží celý obolavělý /jako po každé operaci/ na posteli, na kterou není zvyklý, tak ouvej záda. Jinak vše naprosto OK.
Vzhlížím jako k velikánovi chirurgie MUDr. Šimoníkovi . Je to nejen velký odborník, ale také člověk s velkým srdcem. Zaslouží si obdiv a poděkování :roll:
Škoda že některé vyjímečné jedince nezle naklonovat :wink:

PříspěvekNapsal: 21 srp 2013 07:53 

iriisska - 11 kg za tři týdny je podle mě dost :wink:určitě to není málo :wink:

47let, manžel dvě dcery 28,27, let
operace refluxu,hiátové kýly ,plastika jícnu
4.10.2013 v den operace 90kg
7 měsíců od operace - 28 kg .

PříspěvekNapsal: 21 srp 2013 11:24 

Kouličko gratuluji k operaci a přeji co nejvíce odhozených kg :wink: :D

PříspěvekNapsal: 21 srp 2013 18:47 

Já taky byla s Mostištěm jen a jen spokojená - ale ty matrace jsou děs ;) Poslední noc mě napadlo matraci otočit hlavou do noh a spala jsem jako miminko! :mrgreen:

A sestřičky a doktoři k nezaplacení :!:

Tubu Mostiště = 29.11.2012
Abdomino Brno, MUDr. Adlerová = 10.4.2014

Prsa -30cm, pod prsy -29cm, pas -40cm, boky -51cm, krk -6cm, paže -15cm, stehna -19cm, kolena -11cm, lýtka -13cm, kotníky -4cm

PříspěvekNapsal: 24 srp 2013 10:23 

Děvčata (a chlapci :D ),
co jste byli u Dr. Šimoníka teď někdy, zajímalo by mě, jaké má v současnosti čekací lhůty od konzultace do opky? To víte, jsem nedočkavá, abych to už měla za sebou.. :oops: A taky by mě zajímalo - pochopila jsem, že při konzultaci, pokud vše probíhá v pořádku, tak chirurg pacientovi dá žádanky na potřebná předoperační vyšetření. A jak je to s termínem? Dostanu ho hned na konzultaci, pak si oběhám kolečko a když je vše OK, jdu v plánovaném termínu pod kudlu? Nebo si nejprve oběhám kolečko, pak podám operatérovi zprávu, že je vše OK a teprve dostanu termín operace?
Díky všem za Vaši trpělivost a vstřícnost, je to super, když někdo může čerpat znalosti a zkušenosti od ostatních, obzvlášť u takhle důležité součásti života.... :) Zatím poctivě pročítám sekci Operace, ale přiznám se, že zatím jsem ji zvládla jen do konce roku 2010 :lol: .

Obrázek

Obrázek

První konzultace v Mostištích 28. 8. 2013
Zvládnuto gastro 9. 10. 2013
Tubu v Mostištích, Mudr Šimoník 7. 11. 2013

PříspěvekNapsal: 24 srp 2013 17:01 

Ahoj,
operaci v Mostišti jsme se sestrou měli 13.8.2013, i za nás Dr.Šimoník - úžasný a stejně tak primář Tvarůžek, a celý personál Jipky i chirdy.Postele jsou opravdu tvrdé, dcera mi dovezla deku na podložení zadku, otočit matrac mě nenapadlo... zatím mám po 11 dnech dole 7kg. Akorát mám strach si něco vzít , abych si ten žaludek nějak neroztáhla.
Jím nebo spíš piju- kakao,kef.mlíka, čistý vývary,rozmixovaný ovoce- čerstvý nebo steril. a ředím si to.
Dr. Šimoník nám slíbil před propuštěním, že nás přijde poučit a pak na nás zapoměl.tak máme na papíře dietu.
:shock: snad nic nepokazím to by mě asi mlasklo. :cry: mám trochu problém vypít 1,5l tekutin, a jak to děláte s jídlem kolikrát za den máte tekutou stravu-4x?? a děláte pauzu 30min. po tekuté? Já jo.

Iveta

PříspěvekNapsal: 24 srp 2013 17:05 

na kontrolu jdem se sestrou 6.11.2013 v 11hod.
jde ještě někdo??
Iveta

PříspěvekNapsal: 24 srp 2013 17:37 

bediveta gratuluji k operaci tobě i tvé sestře :wink:

PříspěvekNapsal: 25 srp 2013 13:06 

Ahoj Rendulinda,já jsem v Mostišti byla 3.7.2013 na první konzutaci,jen mi pan doktor řekl co budu potřebovat.gastro,rtg,ekg a krev no normál.předoperační vyšetření.Vše mi dělali v místě bydliště a hned na první konzultaci jsem dostala termín operace a to bylo 1.8.2013 takže rychlost :-)

PříspěvekNapsal: 25 srp 2013 19:04 

Rendulinda píše:
Děvčata (a chlapci :D ),
co jste byli u Dr. Šimoníka teď někdy, zajímalo by mě, jaké má v současnosti čekací lhůty od konzultace do opky? To víte, jsem nedočkavá, abych to už měla za sebou.. :oops: A taky by mě zajímalo - pochopila jsem, že při konzultaci, pokud vše probíhá v pořádku, tak chirurg pacientovi dá žádanky na potřebná předoperační vyšetření. A jak je to s termínem? Dostanu ho hned na konzultaci, pak si oběhám kolečko a když je vše OK, jdu v plánovaném termínu pod kudlu? Nebo si nejprve oběhám kolečko, pak podám operatérovi zprávu, že je vše OK a teprve dostanu termín operace?
Díky všem za Vaši trpělivost a vstřícnost, je to super, když někdo může čerpat znalosti a zkušenosti od ostatních, obzvlášť u takhle důležité součásti života.... :) Zatím poctivě pročítám sekci Operace, ale přiznám se, že zatím jsem ji zvládla jen do konce roku 2010 :lol: .

Ahoj, já jsem byla u dr.Šimoníka na kontrole 14.8. :wink: Byla tam se mnou paní na konzultaci a odcházela s termínem příjmu na 20.8.. Takže v jejím případě to netrvalo ani týden a měla nástup. Mě se toto poštěstilo v květnu taky. Byla jsem 15.5. na konzultaci a 22.5. jsem šla na příjem. Pokud by se ti to taky povedlo, tak vyšetření, která zvládneš během toho týdne do nástupu si obejdeš u vás a zbytek udělají přímo v nemocnici v Mostišti. Já to taky tak měla a bylo to v pohodě. Aspoň mi ten nástupní čekací den rychleji utekl.
Papíry ti žádné do ruky nedají. Jen zprávu o tom, že jsi byla na konzultaci a řeknou ti, jaká vyšetření bys měla podstoupit. V Mostišti chtějí EKG, rentgen plic, gastro, rozbor krve. Snad jsem na nic nezapoměla.... :wink:

40 let,1 manžel, 2 děti a 2 kočky :)
15.5.13 konzultace v Mostištích a 22.5.13 nástup do nemocnice Mostiště
23.5.13 TUBU v nemocnici v Mostištích při 114 kg - MUDr. Šimoník

Obrázek

PříspěvekNapsal: 25 srp 2013 23:39 

Holky, děkuju všem za odpovědi. Takže jestli žádanky na vyšetření nedostanu na konzultaci, vyzvednu si je u své obvodní nebo u obezitoložky? Pochybuju, že ze mě třeba na gastru budou odvázaní, když jim tam jen tak bez ničeho nakráčím a řeknu, že rychle potřebuju vyšetření... :)

Obrázek

Obrázek

První konzultace v Mostištích 28. 8. 2013
Zvládnuto gastro 9. 10. 2013
Tubu v Mostištích, Mudr Šimoník 7. 11. 2013

PříspěvekNapsal: 26 srp 2013 07:14 

U obezitoložky nevím, já bych spíš šla ke svému obvodnímu. Nevím,jak zvládneš gastro do týdne. U nás v nemocnici je to třeba naprosto nemyslitelné.... :roll: Ale neboj,jak jsem psala,pokud bys dostala termín tak rychle a nezvládlas všechna vyšetření, která chtějí, tak to v Mostišti všechno dodělají. :wink:

40 let,1 manžel, 2 děti a 2 kočky :)
15.5.13 konzultace v Mostištích a 22.5.13 nástup do nemocnice Mostiště
23.5.13 TUBU v nemocnici v Mostištích při 114 kg - MUDr. Šimoník

Obrázek

PříspěvekNapsal: 26 srp 2013 11:32 

Souhlasím s ifčou :-) já ani u žádné obezitoložky nebyla,rovnou z Mostiště jsem jela k obvoďákovi a ten mi dal žádanky na gastro,kam jsem se musela objednat,ale bylo to rychlý,pokud půjdeš brzo na operaci.to vyšetření myslím nesmí být starší 10ti dnů.alespon takhle mi to řekl mudr.Šimoník.Přeji hodně štěstí :-)

PříspěvekNapsal: 28 srp 2013 17:53 

:lol: OBROVSKÁ RADOST. Dnes jsem 13 dnů po opce a mám 7 kilo v ...nenávratnu...pryč...v háji... Chtěla jsem se zvážit až zítra, ale neodolala jsem. Šla jsem si koupit nové legíny o číslo menší a taky triko, úžasný pocit, který se dá těžko popsat. Jizvy skoro nejsou vidět, jen modřiny a díra po drenu. JSEM ŠŤASTNÁ!!!!!!!!!!

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 319 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 22  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina