Ahojte všetci.
Špendlíčku, nebuď na seba ani trochu zlá, nie to ešte mega-zlá. Je to presne o tom, ako píše Dev, že to môžeš prehnať a dosiahneš pravý opak.
Lucka 22 - váha, ktorá ukazuje aj pomer vody a tuku je výborná a je dobrá práve na to, aby Ti ukázala, že si síce možno neschudla na kilá, ale Ti ukáže nižšie percento telesného tuku. A hlavne o to nám ide. A sledovať pomer vody je dobré na to, aby si si sledovala, či dostatočne piješ. Ak málo piješ, málo tuku sa Ti z tela vylúči, nemá ako odísť.
ivule - nemusíš len tie bujóny, uvar si normálnu polievku (a je to aj lepšie, vieš čo v tom je a že v tom nie je žiadna chémia). Uvar si napr. riedku zemiakovú(bramborovú) polievku, zemiaky z toho nezjedz, alebo si ich vidličkou roztlač, prípadne v tej polievke rozmixuj. Môžeš paradajkovú polievku, hrachovú - proste nemusíš len ten bujón.
Ja teraz chodím aj k výživovej poradkyni a asi to má význam. Doporučila mi pár zásad a ja ich dodržujem, a výsledok sa dostavil -
JA SOM OD DNES VEČERA POD 100 KG !!!!!!! Huráááááá. Konečne po cca 25 rokoch mám pod stovkou.
Annax - tie dve kilá nahor neboli z tej diétnej stravy, ale zo stravy, ktorú si konzumovala pred tým.
Tých pár zásad je: Po 14:00 hod nejesť ovocie, nejesť nič sladké, nejesť sacharidy (teda ani cestoviny a chlieb a pečivo). Po obede mäso so zeleninou, prípadne zeleninu samotnú. prípadne syry.
chlieb špaldový, prípadne na cestoviny použiť špaldovú múku, miesto bežnej kuchynskej, či morskej soli kupujem Himalájsku soľ. Ráno začínam tak, že si dám 2 deci vody s citrónom, po 20 min. ovocie a po cca pol až hodine raňajky. Ďalej používam pohánkovú múku, prípadne pohánkové vločky a tak. Ale dnes som "zhrešil" aj ja a dal som si na desiatu sladký koláč s marmeládou z bielej múky. Sem tam si dám aj kocku čokolády. Napriek tomu som chudol. Takže občasné nedodržanie, ešte neznamená, že prestaneme chudnúť.

60 rokov, manželka, syn 29 r., dcéra 28 r. a jedna mačka menom Mrňa
Odložená operácia 8.2. pre zápaly v žalúdku. Najvyššia váha 138
Tubu vykonaná dňa 9.8.2012 v Břeclavi MUDr. Čiernym
16.2.13-112,0
31.5.13-106,5
7.8.13-103,5
30.9.13-101,1
14.10.13-99,812.11.13-98,2
28.3.14-97,5
8.7.14-97,0
30.4.16-94,0
22.7.16-92,5