fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 16 říj 2025 00:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3225, 3226, 3227, 3228, 3229, 3230, 3231 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 13 lis 2014 18:04 

Ahoj lidičky.

Tak už mám termín na opku jdu 3.2.2015. Dřív se tam nic nenašlo. Chtěla jsem tubu, paní doktorka mě lanaří na bajpás. Tak teď nevím, tuhle možnost jsem nijak neštudovala, budu se muset nato podívat a něco si přečíst pak uvidím. Nebo, může mi tu někdo , kdo má zkušenosti s tímto druhem operace něco říct? Díky :wink:

09.02.2015 Jablonec R-Y gastrický bypass .

Začínám nový život :-)

PříspěvekNapsal: 13 lis 2014 19:33 

Ahoj všichni hubnoucí kolegové a kolegyňky, poslušně hlásím, že včerejší kontrola u Mudr. Šimoníka dopadla skvěle a ve zprávě stoji: výsledky vynikající!! Mám velkou radost a moc všem přeji ať jdou kila dolů podle vašich představ!!! Mějte se krásně a hubnutí zdar!!!

32 let, 1 přítel a 2 kluci jako buci Jakub a Jonáš
2.7. 2014 první konzultace, Mostiště a skvělý Mudr. Šimoník
1.8. 2014 GASTRO ZVLÁDNUTO!
28.8. 2014 TUBU Mostiště, ZVLÁDNUTO!
28.5. 2015 - 9 měsíců od opky dosaženo cíle 75kg!!
28.8. 2015 - 1 rok od TUBU, 68kg! -45kg úbytek!!

nekončíme a jedeme dáááááál

PříspěvekNapsal: 13 lis 2014 20:04 

Já jsem po operaci od 3.11.2014 a váha se pomalu sune dolů za což jsem moc rád. Momentálně mám 127 KG A to jím jen 150 ML tak 5x maximálně 6x denně.

PříspěvekNapsal: 13 lis 2014 20:50 

vzdyna2ci : taky na TLC koukám , viděla jsem všechny díly......ale spíš dělají skoro všude bypass, oni to totiž špatně překládají!!! stane se že tam bylo na asi 30 dílů a z toho asi dvě bandáže a asi 3 tubu, jinak vše bypass....hltám to stále a dokola, viděla jsem to za ty roky asi 3x opakovaně....a jedí dietně a taky i víckrát za den..ne jen třikrát...neboj!! ta angličtina je tam slyšet a takže ten překlad je hodně osekán....já jdu po novém roce na bypass....tubu mám udělané jen lehce, ale pokud ti udělají tubu jen rukáv tak je taky dostačující :wink:

49 let,178 cm
R-Y bypass 30.1.2015 primář Vraný

PříspěvekNapsal: 13 lis 2014 20:52 

Venušanko, objednávala jsem se přímo k docentovi :P na kontrolu rok po operaci

Obrázek

výška:164 cm
operace: 6. 1. 2014, Vítkovice, doc. Holéczy, sleeve resekce
věk: 60 let, syn 30 let a dcera 25 let (bydlím s dcerou), nově jsme se přestěhovaly, proto tak dlouhá odmlka, neměla jsem 10 měsíců přístup na internet
spousta zvířat: 4 psi (dcera má chovatelskou stanici), nová kočička Julinka, 4 koně

PříspěvekNapsal: 13 lis 2014 20:58 

Hrošáku, to záleží i na tvé současné váze, a doktorka by ti měla vysvětlit, proč v tvém případě bypass doporučuje. Tady na fóru jsou popsány jednotlivé typy operací, nebo se zeptej holek, které na bypassu byly, dohledáš je určitě v diskusi k tomuto tématu, nebo oslov např. Blanuli, ta byla na této operaci před rokem.

Obrázek

výška:164 cm
operace: 6. 1. 2014, Vítkovice, doc. Holéczy, sleeve resekce
věk: 60 let, syn 30 let a dcera 25 let (bydlím s dcerou), nově jsme se přestěhovaly, proto tak dlouhá odmlka, neměla jsem 10 měsíců přístup na internet
spousta zvířat: 4 psi (dcera má chovatelskou stanici), nová kočička Julinka, 4 koně

PříspěvekNapsal: 13 lis 2014 21:27 

Hrošáku, přesně tak, jde hlavně o výchozí váhu, pokud ti stačí shodit 20-30kg, stačí tubu, pokud potřebuješ aspoň 50, tak se doporučuje bypass, ale je to jen doporučení, jsou tu borky, co shodili 60 i 70kg s tubu. Ale já jsem to dlouho konzultovala s lékařem, já se totiž rozhodovala asi 4 roky, než jsem do toho šla. Pokud je člověk mladý a má obezitu opravdu hlavně z přejídání, nemá za sebou x hubnutí bez jojo efektů, tak prý stačí tubu, ale já měla příšernou váhu a byla jsem sama schopna zhubnout i 30kg, pak to zase nabrala a furt dokola, navíc mi nefunguje vůbec štítná žláza, takže není to jen o množství potravy, ale o metabolismu, takže hubnutí je posychrováno, množstvím i činností střev.

http://blanula1.rajce.idnes.cz/Tak_sel_cas.../

PříspěvekNapsal: 13 lis 2014 21:33 

kytička píše:
vzdyna2ci : taky na TLC koukám , viděla jsem všechny díly......ale spíš dělají skoro všude bypass, oni to totiž špatně překládají!!! stane se že tam bylo na asi 30 dílů a z toho asi dvě bandáže a asi 3 tubu, jinak vše bypass....hltám to stále a dokola, viděla jsem to za ty roky asi 3x opakovaně....a jedí dietně a taky i víckrát za den..ne jen třikrát...neboj!! ta angličtina je tam slyšet a takže ten překlad je hodně osekán....já jdu po novém roce na bypass....tubu mám udělané jen lehce, ale pokud ti udělají tubu jen rukáv tak je taky dostačující :wink:

díky za koment, nejsem tak dobrý angličtinář, takže žiju jen z překladu :-)....musím říct, že mi moc pomáhá na to koukat, vždycky si uvědomím, jak mám tendence polevovat a zase se zcentruji :-)))na nějakou dobu, pak je potřeba vidět zase nějaký díl :-))

15.10.2013 132 kg
15.11.2013 124 kg
15.1.2014 115 kg
10.4.2014 109 kg
podzim 2014 100 kg

rok po operaci abdominoplastika, nemohla jsem to břicho fakt srolovat :-(

Obrázek

PříspěvekNapsal: 14 lis 2014 07:11 

ahoj všem :wink:

ppaajinka tedy to je mazec , ty jsi hubnoucí TGV :D moc moc gratuluju k takovému úspěchu

Hrošák když jsem se já rozhodovala pro druh operace uvažovala jsem mezi TUBU a bypassem . Měla jsem štěstí , že jsem narazila na paní která má zkušenost ze zahraničí s bariatriky a ta mi vysvětlila proč je v kolébce bar.opek tedy USA dělá bypass v jistém věku až od určité váhy a proč se vlastně začalo s TUBU , protože na úplném počátku byla bandáž a něco mezi diverzí a bypassem . Důvodem "vylepšování " těch výkonů je , že chtějí aby pro pacienta byla operace nejen platná ,tedy že zhubne , ale aby byla bezpečná v delším časovém horizontu , tedy že se ženám v době menopauzy nebudou drolit kosti , že se nebude zvyšovat riziko onemocnění karcinomu trávicí soustavy , protože po opce do sebe člověk nedostane tolik vlákniny kolik je třeba atd .
V našich zeměpisných šířkách bych víc než na lékaře dala na sebe samotnou . Tedy načetla všechny pozitiva i negativa co se dají a pak se rozhodla a za tím si stála . Naši bar . lékaři to myslí dobře , ale potom co jsem slyšela a viděla , bych řekla že je to spíš na škodu . Mají snahu za nás tloušťku vyřešit a moc se nevyžaduje osobní zápal od pacienta :roll:

vzdyna2ci takovou dobu po op už nezáleží jen na tom kolik toho sníš , ale také co . Sama jsem teď na nějakých 200g na porci , někdy záleží na hutnosti .Třeba u pečiva do sebe nedám víc jak plátek moskevského chleba s něčím , ale na druhou stranu nemám problém posnídat jogurt a celým banánem . Jím většinou 3x denně a mezi to říznu 2x mléčný koktejl nebo "smútý " jako svačinu . Ovšem jsou dny , kdy zobu od božího rána až do večera :mrgreen: Nevím jestli docházíš někam k nutriční , možná by chtělo ten stoják probrat tam . Třeba najde fígl jak to zase rozjet . Já docházím co 3měsíce a je fakt , že ona vidí čeho já si nevšimnu nebo v čem já nevidím chybu .

Jinak si musím kapku přihřát polívčičku :D koupila jsem domů trampolínu a to je něco úžasného . Hodinu na ní proskákat mi nedělá žádný problém a i váha se na to tváří příznivě , ještě dvě kila a jsem dvouciferná 8) takže jsem na chvilku zanevřela na kalanetiku :D a co to dělá s nohama a pozadím :lol:

všem hubnoucím moc a moc gratuluji , těm co stojí přeji pevné nervy a těm co čekají na opku ať to rychle utíká :D

žaludek po resekci pro vředy 16.7.2013 , velikost cca 300ml

Obrázek

Obrázek

PříspěvekNapsal: 14 lis 2014 08:33 

Kytice TGV?co to je:-) Jako já nevím ,říkat že po tubu se nedá shodit více jak 30 kg bych neříkala já su živoucím důkazem . Mám dole 48 kg a to mi doktor řekl že když budu makat tak těch 10 kg ještě dole dám. Jako u mě to bylo opravdu ta operace pomoc ,protože před ní jsem si vše smažila nehlídala si jídlo také to bylo o štítné žláze ,kterou už mám doufám trochu vyrovnanou když jím každý den ráno prášek:-) :oops: Někdo jde na operaci myslí si že ho to celé spase ,ale to tak není. Opravdu záleží na tom jak se k tomu člověk postaví. Já se opravdu snažím dám si i to co nesmím ,ale ne ve velkém množství. Tož asi tak:-)

Operace 2.6.2014 Prostějov (Mudr.Vaverka:-) )
http://pppaaajinka.rajce.idnes.cz/Promena/

PříspěvekNapsal: 14 lis 2014 09:46 

Pajinko, jsi mladá, ono se jinak hubne, ve 20, ve 30 a jinak třeba v 50, to mi věř. Já beru prášky denně na štítnou žlázu už 15 let a v pohodě to teda nemám ani omylem dávky se mi neustále zvyšovaly, ale je fakt, že co jsem zhubla, tak se výsledky trochu zlepšily a dokonce mi trošičku ubrali medikace, prostě hubnutí prospěje každému ve všech směrech. A jinak já nepsala, že se nedá zhubnout více, znám i osobně holky, co zhubly hodně s tubu, třeba taková Martinečka je skoro Twiggy, LF zhubla přes 70kg, ale je tu taky spousta těch, co opravdu víc, jak 30 nedaly, což u bypassu asi fakt nehrozí, že by někdo neshodil víc, jak 30 kg. Je to prostě větší sychr.
Jinak já jedla zdravě celý život, takže ovoce, zelenina, celozrnné pečivo, jogurty, to bylo pro mě běžné, jedině jsem ujížděla na sladkostech. V restauraci jsem si na jídlo nedala nikdy nic jiného než zeleninový salát ve faastfoodu jsem nikdy nejedla. Paní doktorka mě vždy chválila, že se asi dobře stravuji, když nemám cholesterol, cukr atd. Naštěstí chutě po sladkém se značně zmírnily, ale víte, na co mám pořád chuť, můj muž má ze mě už srandu, já bych byla schopna denně jíst topinky s česnekem. :D

http://blanula1.rajce.idnes.cz/Tak_sel_cas.../

PříspěvekNapsal: 14 lis 2014 21:35 

Zdravím všechny,

já jsem zrovna 3 měsíce po operaci a celkem se mi podařilo sundat 26 kg (13 kg první měsíc a dalších 13 kg následující dva měsíce) :-) Na svůj blog jsem přidala tabulku s úbytky a taky nějaké svoje fotky, takže pokud by měl někdo zájem, může se podívat.

Moc často sem nepřispívám, ale každý den si pročítám nové příspěvky :-) Držím všem palce při hubnutí, těm, komu stojí váha, přeju, ať se co nejdříve pohne směrem dolů, a těm, co čekají na operaci, nezbývá přát nic jiného než trpělivost :-)

Každým dnem je život bez těch těžkých kil lepší a lepší!

22 let, 176 cm
http://my-new-bariatric-life.blog.cz/

23. 4. 2014 první konzultace
13. 8. 2014 sleeve resekce, doc. Holéczy Ostrava-Vítkovice
13. 8. 2014 160 kg, břicho 150 cm
13. 8. 2015 113 kg, břicho 115 cm

PříspěvekNapsal: 15 lis 2014 09:29 

BettyK .... Klobouk dolů , díval jsem se na tvůj blog - a to se jen tak nevidí. ;-) Takto pečlivě, přehledně a podrobně...to je bomba.
Držím palce ať se ti daří tak jak doposud , jak s ubývajícími kg , tak s pokračováním v záznamech na tvém blogu. ;-)

Obrázek

PříspěvekNapsal: 15 lis 2014 10:13 

BettyK ,mas super blog,klobouk dolu ..smekam.Vidim,ze si dopravas a kilecka jdou i tak dolu.Preji Ti hodne stesti ve shazovani kilecek a nejen v nich :wink: :P

51 let,v=172cm,rozvedena,2 synove...jsou to nejlepsi co mi zivot dal a civavka Kacenka
Vitkovice,operace-Sleeve resekce21.10.2014-Mudr.Bolek
Abdominopl.+rozest.bris.svalu=14.4.2016-plast.chirurg Mudr.M.Merta ve FN Poruba.

Start. vaha 119 kg!! rok 2014/15
Zhubnuto na 74kg=45kg!! 2015/16
Nyni narust za 1 rok 19kg!! 2016/17

PříspěvekNapsal: 15 lis 2014 10:34 

Bettynko,jsi skvělá. Jen tak dál za chvíli budeš mít víc jak já dole:-) Moc ti to přeju. S tím zadýcháváním mám to samé:-) Nevím jaké komentáře si myslela ,že ti psal někdo že je špatně si dát smažák a hranolky. Není umění hubnout jen s dietou ,ale i s normálním jídlem. A tak jak říká urbánek když si nedáš třeba občas smažák tak pak toho sníš daleko víc ,protože ti to chybí. Já jsem třeba teď měla bramborový salát sice s jogurtu ale i tak:-)

Operace 2.6.2014 Prostějov (Mudr.Vaverka:-) )
http://pppaaajinka.rajce.idnes.cz/Promena/

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3225, 3226, 3227, 3228, 3229, 3230, 3231 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina