fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 14 říj 2025 05:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3295, 3296, 3297, 3298, 3299, 3300, 3301 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 24 bře 2015 16:04 

ellvi
Děkuji za Tvůj příspěvek.
Okopíruj ho a vlep ještě sem viewtopic.php?f=32&t=1821&start=45
byla by škoda, kdyby tady zapadl.

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 24 bře 2015 16:20 

ellvi: No já bych trošku oponovala. Mě naprosto nezajímalo co mi nějaký psycholog řekne a konkretně já jsem šla s tím, že jsem měla co řeknu prostě naučené. Chtěla jsem na operaci, chtěla jsem zhubnout a chtěla jsem být štihlá. A bylo mi naprosto šumafuk jestli mi dá razítko ve dveřích nebo se budu muset dívat na nějaké obrázky a říkat co tam vidím. Jediné co jsem viděla byla operace a přes to prostě nejel vlak.

A já osobně si nemyslím, že psycholog pozná vhodného pacienta pro bariatrickou operaci. Protože jediné co je k tomuhle potřebné, tak na to nikdo školu nemá, protože to neuvidí. A to je disciplína.

24.3.2011 TUBU. FN Ostrava-MUDr.Foltys
Pes doskákal 16.7. 2012 ve 4:15
4.12.2012 Cilkulární abdo. Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno
2.9.2013 - Prsa. MUDr. Vřeský
26.11.2013. Haxny opět Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno

A konec:) Max. váha 135-celkem zhubnuto 72 kilo

PříspěvekNapsal: 24 bře 2015 16:27 

LF píše:
ellvi: No já bych trošku oponovala. Mě naprosto nezajímalo co mi nějaký psycholog řekne a konkretně já jsem šla s tím, že jsem měla co řeknu prostě naučené. Chtěla jsem na operaci, chtěla jsem zhubnout a chtěla jsem být štihlá. A bylo mi naprosto šumafuk jestli mi dá razítko ve dveřích nebo se budu muset dívat na nějaké obrázky a říkat co tam vidím. Jediné co jsem viděla byla operace a přes to prostě nejel vlak.

A já osobně si nemyslím, že psycholog pozná vhodného pacienta pro bariatrickou operaci. Protože jediné co je k tomuhle potřebné, tak na to nikdo školu nemá, protože to neuvidí. A to je disciplína.

Annax, jj jdu na to :-)
LF, je to na každém z nás, jak k tomu přistupujeme, ale dopředu nikdo z nás neví, jak ustojí disciplínu, jak je na tom s psychikou. Lidská psychika je pro mě křehká věc a já si s ní nerada zahrávám :-) a už vůbec ne s tou svojí :-) Proč badiatr chce psychologický posudek, když na něm nezáleží? :-)

3.6.2015 operace, plikace žaludku, duodenální bypass, SADI-P
2.11. 2017 Abdominoplastika opět Jablonec a Mišák :-)
5.6. 2018 modelace prsů, Brno MUDr Adlerová

PříspěvekNapsal: 24 bře 2015 16:34 

ellvi píše:
LF píše:

Annax, jj jdu na to :-)
LF, je to na každém z nás, jak k tomu přistupujeme, ale dopředu nikdo z nás neví, jak ustojí disciplínu, jak je na tom s psychikou. Lidská psychika je pro mě křehká věc a já si s ní nerada zahrávám :-) a už vůbec ne s tou svojí :-) Proč badiatr chce psychologický posudek, když na něm nezáleží? :-)

Jak jsem psala, je psycholog a psycholog. Ti, co své práci rozumí tě právě nechají podstoupit pár testů, aby zjistili, jak je to s tou disciplínou.. Beru Tvůj názor, byť s ním nesouhlasím. :-)
Také chci jít na operaci, dělám proto vše, ale pohled psychologa- odborníka neberu na lehkou váhu :-)

PříspěvekNapsal: 24 bře 2015 18:09 

ellvi: Z těch testu se pozná disciplína jak? Nepozná. Člověk to sám nejlíp musí vědět jestli je toho schopný nebo není. Psycholog je podle mě stejně blbost, protože ten kdo operaci chce, tak jí stejně podstoupí. Mě psycholožka napsala, že jsem s ní nespolupracovala a moje odpovědi byly strojené. A? Stejně mě odoperovali. Navíc dneska už kliniky, kde se žádný psycholog nepožaduje.

Navíc já jsem nikdy žádnou dietu nedržela - to k te upřímnosti o jídle. Tak jsem prostě řekla, že všechny pokusy selhaly.. Proč? Protože to byla prostě snažší cesta.... Co myslíš, že by mi asi tak všichni řekli? Zkuste to napřed touhle cestou a pak pouvažujte o operci... Proč? Na co čekat? Až bych měla 150 kilo? Na cukrovku? Na jojo efekt? Na to až si zničím metabolismus a nepůjde to ani touhle cestou?

Podlě mě jsou potřeba základní věci jako rozhodnutí - do čeho jdu.
rozhodnutí - co musím dodržovat

Nic jiného nepotřebuješ.

Jediný ke komu být naprosto upřímný je chirurg, který tě odoperuje a pak sleduje. Tomu říct o nějakých problemech, nezdaru a pod. Nějaký psycholog je uplně k ničemu.

Naposledy upravil LF dne 24 bře 2015 18:35, celkově upraveno 3

PříspěvekNapsal: 24 bře 2015 18:28 

Ano ja jsem dukaz psychologicke vysetreni nepozaduji napsal doktor.

34Let
1Manžel
3Děti
sleev resekce 20.2.2015 FN O Poruba
1Pes
2Kočky

PříspěvekNapsal: 24 bře 2015 18:33 

Já vím, někde nepožadují, já jsem byla za psychologa ráda a to, že v Jablonci ho chtěj :-)

PříspěvekNapsal: 24 bře 2015 18:34 

ellvi píše:
Já vím, někde nepožadují, já jsem byla za psychologa ráda a to, že v Jablonci ho chtěj :-)

Možná i záleží na jaký druh opky se jde. Já jdu na bypass. :-)

Naposledy upravil ellvi dne 24 bře 2015 22:18, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 24 bře 2015 20:50 

LF píše:
ellvi: Z těch testu se pozná disciplína jak? Nepozná. Člověk to sám nejlíp musí vědět jestli je toho schopný nebo není. Psycholog je podle mě stejně blbost, protože ten kdo operaci chce, tak jí stejně podstoupí. Mě psycholožka napsala, že jsem s ní nespolupracovala a moje odpovědi byly strojené. A? Stejně mě odoperovali. Navíc dneska už kliniky, kde se žádný psycholog nepožaduje.

Navíc já jsem nikdy žádnou dietu nedržela - to k te upřímnosti o jídle. Tak jsem prostě řekla, že všechny pokusy selhaly.. Proč? Protože to byla prostě snažší cesta.... Co myslíš, že by mi asi tak všichni řekli? Zkuste to napřed touhle cestou a pak pouvažujte o operci... Proč? Na co čekat? Až bych měla 150 kilo? Na cukrovku? Na jojo efekt? Na to až si zničím metabolismus a nepůjde to ani touhle cestou?

Podlě mě jsou potřeba základní věci jako rozhodnutí - do čeho jdu.
rozhodnutí - co musím dodržovat

Nic jiného nepotřebuješ.

Jediný ke komu být naprosto upřímný je chirurg, který tě odoperuje a pak sleduje. Tomu říct o nějakých problemech, nezdaru a pod. Nějaký psycholog je uplně k ničemu.

LF ty jsi nikdy nezkoušela žádnou dietu a rovnou jsi šla na operaci a chirurg to přijmul? Promin, ale zdá se mi, že v Ostravě to docela sekaj jako baťa cvičky. Já se pro operaci rozhodla, když pokusy o zhubnutí selhaly a o metabolismu to není, pokud nejdeš k nějakému šejdíři, který chce jen vydělat prachy na práškách o kterých nevíš, co obsahují. Já bych se řezat bez pokusu o zhubnutí nenechala, přece jenom je to radikální řez a ty sis nedala možnost to zkusit jinak.
Z tvého názoru musí lidi, co teprve uvažují o operaci usoudit, že operace za ně zhubne a že na pokusy bez operace se můžou klidně vyprdnout :? Zatím jsou tu jen dva názory proti psycho testům, ale je to pouze z jedné a té samé nemocnice, naštěstí. Budu ráda za více názorů.

PříspěvekNapsal: 24 bře 2015 22:11 

ellvi: To myslíš vážně? Jaké jiné pokusy? Ty znáš někoho kdo zhubul 72 (jako já) a kdo si to udržel 4 roky (jako já)? Opravdu si myslíš, že je možné zhubnout z tak morbidní obezity a mít ještě nějakou šanci si tu váhu tak dlouho držet? A o metabolismu to není? Koukni se tady na holky co držely celej život nějaký diety.. Jak jim to špatně jde. A to tady nehraje roli jenom metabolismus ale taky věk, ostatní nemoci, celkové stav oraganismu... Myslíš, že to stejně půjde u ženský co jí je 50 a celej život prodietila jako u dvacítky co nikdy ani nezkoušela změnu stravy? K čemu by mi asi tak byly ty diety co bych zkoušela? K jojo efektu? K cukrovce? Tím, že bych zhubla 20 kilo a 30 nabrala? A na co mají čekat ostatní? Až se taky propapají k trojmístnému čislu? Na nemoci srdce? Ucpané cévy nebo rakovinu? Tvůj výrok, že to v Ostravě jde na běžícím pásu je uplně k smíchu.

Opravdu miluju takové chytré řeči nováčků, kteří si myslí, že už ví všechno a líp než ti, co už mají pár let křížek na zádech. A já jsem ta poslední, kterou by měl někdo poučovat o tom, kdo stojí za zhubnutím. Ostatně to už tady většina ví, že já jsem ta, co tady neustále lobuje za to, že operace je jenom berlička, že většina je v disciplíně.

PříspěvekNapsal: 24 bře 2015 22:42 

LF píše:
ellvi: To myslíš vážně? Jaké jiné pokusy? Ty znáš někoho kdo zhubul 72 (jako já) a kdo si to udržel 4 roky (jako já)? Opravdu si myslíš, že je možné zhubnout z tak morbidní obezity a mít ještě nějakou šanci si tu váhu tak dlouho držet? A o metabolismu to není? Koukni se tady na holky co držely celej život nějaký diety.. Jak jim to špatně jde. A to tady nehraje roli jenom metabolismus ale taky věk, ostatní nemoci, celkové stav oraganismu... Myslíš, že to stejně půjde u ženský co jí je 50 a celej život prodietila jako u dvacítky co nikdy ani nezkoušela změnu stravy? K čemu by mi asi tak byly ty diety co bych zkoušela? K jojo efektu? K cukrovce? Tím, že bych zhubla 20 kilo a 30 nabrala? A na co mají čekat ostatní? Až se taky propapají k trojmístnému čislu? Na nemoci srdce? Ucpané cévy nebo rakovinu? Tvůj výrok, že to v Ostravě jde na běžícím pásu je uplně k smíchu.

Opravdu miluju takové chytré řeči nováčků, kteří si myslí, že už ví všechno a líp než ti, co už mají pár let křížek na zádech. A já jsem ta poslední, kterou by měl někdo poučovat o tom, kdo stojí za zhubnutím. Ostatně to už tady většina ví, že já jsem ta, co tady neustále lobuje za to, že operace je jenom berlička, že většina je v disciplíně.

LF, určitě nemám chytré řeči nováčka, ale pochybuju, že má někdo morbidní obezitu od mala a než se k ní dopracoval. Také mám morbidní obezitu, ale v minulosti sem zkoušela hubnout. Ano nikam to nevedlo, ale já bych na operaci bez zkoušení zhubnout nešla.
cituji... Myslíš, že to stejně půjde u ženský co jí je 50 a celej život prodietila jako u dvacítky co nikdy ani nezkoušela změnu stravy?...
ale v minulém příspěvku jsi psala, že jsi nic nezkoušela a šla rovnou na opku, to mě zarazilo.
citace...Navíc já jsem nikdy žádnou dietu nedržela - to k te upřímnosti o jídle. Tak jsem prostě řekla, že všechny pokusy selhaly.. Proč? Protože to byla prostě snažší cesta...
A ted proč to píšu, z tvého příspěvku jsem měla dojem takový.... Nikdy jsem nezkoušela zhubnout, prostě sem volila snadnou cestu.... a bez pardonu, nikdo se nerodí s morbidní obezitou, k ní jsme se bohužel dopracovali sami a pak už klasickou cestou to nejde, to vím.
Kde jsem psala, že vím všechno líp? Právě proto, že jsem nováček, tak se ptám. Ty sis to přebrala jako útok. Jak tu čtu ostatní diskutující, tak plno z nich zkoušeli zhubnout bud sami, nebo pod odborným dohledem a operaci volili jako poslední možnost.
V každém příspěvku si protiřečíš. Byly tu zatím dva názory na psychologa, kdy není potřeba, že je to zbytečný. Jeden tvůj, kde jsi měla nastrojený odpovědi u psycholožky a druhý dudlika, po které vůbec nechtěli názor psychologa.. tu Ostravu jsem zmínila proto, že obě jste byly operovány tam. Toto forum čtu už několik měsíců a mám toho hodně načteného, ale názor jako máš ty tu čtu poprvé.

PříspěvekNapsal: 24 bře 2015 23:22 

Jak to myslíš elivi, že dopředu nikdo z nás neví, jestli udrží disciplínu a že si nerada zahráváš se svojí psychikou? Trochu se v tom plácáš, zdá se mi. Vážně si myslíš, že tvá psychika záleží na psychologovi? Kdo jiný by měl mít sám pro sebe jasno, proč se chce dát operovat, než ty sama, a svou psychiku máš taky v rukou pouze a jedině ty, ne tvůj psycholog. Ty jsi musela navštívit psychologa, aby tě ujistil, že jsi silné děvče, které zvládne operaci? To snad ne, propána. Ty musíš být srovnaná same se sebou a vědět proč chceš takovou operaci absolvovat. A co se týká tvého výroku, že v Ostravě operace sekají jak Baťa cvičky, tos už tedy opravdu dala hodně přes čáru. Ty máš lékařské vzdělání a relevantní informace, abys mohla vyslovovat takovéhle odsudky?

Obrázek

výška:164 cm
operace: 6. 1. 2014, Vítkovice, doc. Holéczy, sleeve resekce
věk: 60 let, syn 30 let a dcera 25 let (bydlím s dcerou), nově jsme se přestěhovaly, proto tak dlouhá odmlka, neměla jsem 10 měsíců přístup na internet
spousta zvířat: 4 psi (dcera má chovatelskou stanici), nová kočička Julinka, 4 koně

PříspěvekNapsal: 24 bře 2015 23:47 

motiva píše:
Jak to myslíš elivi, že dopředu nikdo z nás neví, jestli udrží disciplínu a že si nerada zahráváš se svojí psychikou? Trochu se v tom plácáš, zdá se mi. Vážně si myslíš, že tvá psychika záleží na psychologovi? Kdo jiný by měl mít sám pro sebe jasno, proč se chce dát operovat, než ty sama, a svou psychiku máš taky v rukou pouze a jedině ty, ne tvůj psycholog. Ty jsi musela navštívit psychologa, aby tě ujistil, že jsi silné děvče, které zvládne operaci? To snad ne, propána. Ty musíš být srovnaná same se sebou a vědět proč chceš takovou operaci absolvovat. A co se týká tvého výroku, že v Ostravě operace sekají jak Baťa cvičky, tos už tedy opravdu dala hodně přes čáru. Ty máš lékařské vzdělání a relevantní informace, abys mohla vyslovovat takovéhle odsudky?

motivo, já jasno mám, ale promluvit si o operaci s psychologem je dobré. Jsem si sama sebou jistá i svojí disciplínou. Proč to po mě tedy chtěj? Z jakého důvodu? Čtu příspěvky a podle toho soudím, že v Ostravě to nechtějí. Psycholog se i ptá na různé stresy, které s obezitou souvisí. Člověk, kterému stres přispěje k obezitě, tak operací se automaticky ztrácí? Psycholog ti pomůže se s tím stresem nějak vyrovnat. Lékařské vzdělání nemám, ale klapky na očích také ne. Prostě nesouhlasím s názorem, že člověk by se měl vykašlat na hubnutí ( nikdy ho nezkoušet) a volit rovnou operaci. Ano čím starší člověk je, tím jde hubnutí hůř. Napsala jsem pouze názor o psychologovi, kterého jsem dnes navštívila a byl oheň na střeše. Já s LF prostě nesouhlasím, protože její výroky nahrávají těm, co mají bariatriky za slabochy, co svojí váhu neřeší jinak než operací, bez pokusu o zhubnutí v minulosti třeba zamlada, když se ještě nejednalo o morbidní obezitu.

PříspěvekNapsal: 24 bře 2015 23:49 

Ale asi nemá smysl cokoliv psát, jen posbírat info a jít dál.

PříspěvekNapsal: 25 bře 2015 07:13 

ellvi: Já si protiřečím? Odpověz mi ty na otázku jestli znáš někoho kdo zhubnul klasickou cestou takovou váhu jako já? A kdo si jí 4 roky urdržel? Protože já nikoho takového neznám. Neexistuje cesta k tomu aby si někdo tak morbidně obezní udržel několik let všechno co zhubnul klasickou cestou. To k té tvojí doměnce, že jsem něco měla zkoušet klasickou cestou. K čemu? Abych se celý život trápila nějakýma dietama? Hladem? Mila zlatá ty tady pořád zapomínáš na jednu věc. Přesně jak píšeš nikdo z nás se nestal morbidně obezním něakým omylem ale tím, že měl špatné stravovací návyky. A každý ti tady řekne, jak je težké - nemožné je prostě sám změnit. Každý to ví a nemusí projít dietama, hladovka a dalšíma věcma, který nikam nevedou. Protože bariatrie byla určena pávě pro pomoc. Promoc pro ty, kteří to sami nezvládnou. Ne pro ty, kteří mají za sebou 120 diet.

A upřímně nevidím jeden jediný důvod proč něvolit snažší cestu. Mám se celej život trapít dietama? Který nikam nevedou? Zhubnout a zase přibrat? A opět jsem u mého prvního a jediného argumentu, že obezní takovou váhu nezhnubou a už vůbec si jí neudrží. To, že jsem napsala, že ženy s rozdílým věkem mají rozdíné výsledky byla reakce na tvoji větu, že o metaboslimu to není. A já ti říkám, že je. Právě proto, že už tady jsem roky, tak, vím jak moc je důležitá každá věc. Věk, metabolismus, stav člověka a jeho orgranismus, nemoci... Ty mi tady píšeš, že o tom, to není...

To že tady máš načteno měsíce je strašně hezký ale já už jsem tady přes 5 let. Znám děvčata které si váhu drží ale znám i problémy o kterých se tady nemluví, znám reoperované holky a jejich problémy... A strašně se mi libí jak někdo kdo za sebou ani nemá operaci bude kázat mě, která už ušla takovou cestu co jsem měla a neměla.

To co říkáš jsou hlouposti a motiva má pravdu. Na výsledku záleží jenom a jenom na tobě. V tom ti nějaké psychologické kecy nepomůžou.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3295, 3296, 3297, 3298, 3299, 3300, 3301 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina