LF píše:
ellvi: To myslíš vážně? Jaké jiné pokusy? Ty znáš někoho kdo zhubul 72 (jako já) a kdo si to udržel 4 roky (jako já)? Opravdu si myslíš, že je možné zhubnout z tak morbidní obezity a mít ještě nějakou šanci si tu váhu tak dlouho držet? A o metabolismu to není? Koukni se tady na holky co držely celej život nějaký diety.. Jak jim to špatně jde. A to tady nehraje roli jenom metabolismus ale taky věk, ostatní nemoci, celkové stav oraganismu... Myslíš, že to stejně půjde u ženský co jí je 50 a celej život prodietila jako u dvacítky co nikdy ani nezkoušela změnu stravy? K čemu by mi asi tak byly ty diety co bych zkoušela? K jojo efektu? K cukrovce? Tím, že bych zhubla 20 kilo a 30 nabrala? A na co mají čekat ostatní? Až se taky propapají k trojmístnému čislu? Na nemoci srdce? Ucpané cévy nebo rakovinu? Tvůj výrok, že to v Ostravě jde na běžícím pásu je uplně k smíchu.
Opravdu miluju takové chytré řeči nováčků, kteří si myslí, že už ví všechno a líp než ti, co už mají pár let křížek na zádech. A já jsem ta poslední, kterou by měl někdo poučovat o tom, kdo stojí za zhubnutím. Ostatně to už tady většina ví, že já jsem ta, co tady neustále lobuje za to, že operace je jenom berlička, že většina je v disciplíně.
LF, určitě nemám chytré řeči nováčka, ale pochybuju, že má někdo morbidní obezitu od mala a než se k ní dopracoval. Také mám morbidní obezitu, ale v minulosti sem zkoušela hubnout. Ano nikam to nevedlo, ale já bych na operaci bez zkoušení zhubnout nešla.
cituji... Myslíš, že to stejně půjde u ženský co jí je 50 a celej život prodietila jako u dvacítky co nikdy ani nezkoušela změnu stravy?...
ale v minulém příspěvku jsi psala, že jsi nic nezkoušela a šla rovnou na opku, to mě zarazilo.
citace...Navíc já jsem nikdy žádnou dietu nedržela - to k te upřímnosti o jídle. Tak jsem prostě řekla, že všechny pokusy selhaly.. Proč? Protože to byla prostě snažší cesta...
A ted proč to píšu, z tvého příspěvku jsem měla dojem takový.... Nikdy jsem nezkoušela zhubnout, prostě sem volila snadnou cestu.... a bez pardonu, nikdo se nerodí s morbidní obezitou, k ní jsme se bohužel dopracovali sami a pak už klasickou cestou to nejde, to vím.
Kde jsem psala, že vím všechno líp? Právě proto, že jsem nováček, tak se ptám. Ty sis to přebrala jako útok. Jak tu čtu ostatní diskutující, tak plno z nich zkoušeli zhubnout bud sami, nebo pod odborným dohledem a operaci volili jako poslední možnost.
V každém příspěvku si protiřečíš. Byly tu zatím dva názory na psychologa, kdy není potřeba, že je to zbytečný. Jeden tvůj, kde jsi měla nastrojený odpovědi u psycholožky a druhý dudlika, po které vůbec nechtěli názor psychologa.. tu Ostravu jsem zmínila proto, že obě jste byly operovány tam. Toto forum čtu už několik měsíců a mám toho hodně načteného, ale názor jako máš ty tu čtu poprvé.

12.3.2015 konzultace Jablonec-pan primář Vraný, 168 kg
3.6.2015 operace, plikace žaludku, duodenální bypass, SADI-P
2.11. 2017 Abdominoplastika opět Jablonec a Mišák

5.6. 2018 modelace prsů, Brno MUDr Adlerová