fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 15 zář 2025 21:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3421, 3422, 3423, 3424, 3425, 3426, 3427 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 12 led 2016 01:41 

zannetta27 píše:
zdravím,..
moc děkuji za odpovědi,...
vím,že chybuji,...,ale i přesto jsem s toho zoufalá,...ted se dost snažím tak uvidíme,.zkusím to s tím počtem těch KJ,.:) kujuuuu
ještě bych se chtěla zeptat,.
byla jsem 7,4,2015 na abdom,břicha,.. po týdnu jsem byla propuštěna domů,ale hned doma tentýž den mi začala hnisat rána,...,ale strašně,.nemohla jsem chodit a po pravdě se ani cítit,.byl to šílený zápach,..protýkali mi to a nestačila jsem to převazovat,.. nakonec jsem musela na pohotovost,.kam jsem dojížděla každý den na převazy a vyčištění po dobu dvou měsíců,.bylo to šílené,.bolestivé,.a doscela dost jsem si tím vytrpěla,ale pak už to bylo v pořádku,.bala jsem na Ko,..v brně kde mi to dělal prof.Brichta a mohla jsem si sundat konečně pás,ale jen co jsem ho sundala,..tak mi jakoby padlo břicho,.a mám zase menší převiz,.a k tomu měla jsem velký řez skoro do půl zad,.a zůstali mi velký špice,.:( jedu znovu na Ko,. pry se uvidí jestli nebudu muset znovu pod nůž:( tak jsem zvědavá,ale ještě bych se chtěla zeptat na nohy,ruce a prsa?? kdo to má za sebou?? bolí to??? děkuji moc,...

Ahojky, mám za sebou též abdo.. a ještě stehna, jsou dva způsoby o kterých vím já , jeden je kousek v tříslech a pak z vnitřní strany směrem dolů ke kolenům podle množství kůže, a ten druhý po celý délce třísel až k záhybu pozadí to mám já, jestli ještě někdy bych na to šla chci ten první způsob. Ten můj byl bolestivý o proti břichu, byl to tak velký pnoucí tlak, že jsem nemohla ani sedět a doma na nízkou postel ulehnout, potřeby ( čůrani a stolice) ve stoje ve sprše, promiň, ale nebudu lhát , že to nic není, hrozně mě to i ponižovalo. Po abdo .... jsem šla 10 den do práce opravdu brnkačka, ale nohy - dva měsíce jsem byla doma, dělalo mi problém chodit i do schodů a to jsme tehdy bydleli ve čtvrtým patře . Nechci tě strašit, každý to snášíme jinak :-) , fotky mám na rajčeti tak se můžeš mrknout.

1996 109kg bandáž žaludku v Jičíně -25kg
1998 druhé dítě vše ok a přibrala jsem na konci mateřské
04 120kg dieta+sport za 6 měsíců -60 kg
06 abdo Pardubice opět 101 kg
28.1.16 konzul. MUDr. Vraný
21.3.16 JBC odstranění bandáže
22.7. JBC bypass
http://gabcahole.rajce.idnes.cz/ja/

PříspěvekNapsal: 12 led 2016 05:54 

Zannett27, ono s bolesti a následnou léčbou je to u každé z nás individuální. Mám břicho taky od Brychty u me vše bez problémů a bolesti. Taky mám delší jizvu, která končila do špičky. Po 10 mesisich me to profesor ambulantně opravil. Zaras s břichem me dělal i ruce. Bolest žádná jenom asi po měsíci jsem musela cvičit a protahovat jizvy hodně to táhlo.
Holky co byly na modelaci prsou tak říkaly v pohodě, brnkacka. Já si prsa platila a trpěla jsem, hnisaly me stehy skoro rok.
Tak držím palce at je vše OK

40 let
manžel, dva škodíci puberťáci
leden 2012 váha 127
leden- obezitolog Zlín
únor - konzultace v Břeclavi

operace při váze 120 kg dne 13.6 2012 TUBU
BMI NORMÁL jsem v cíli
12.11.13 žlučník mudr. Čierný
25.2 14 abdo + ruce prof. Brychta, 16. 4 new prsa prim. Výška

PříspěvekNapsal: 12 led 2016 15:32 

Martinečko, můžu požádat o foto břicha do SZ? Čeká mě abdo také u prof. Brychty a pořád řeším dilema, jít do toho nejít do toho... Díky...

8.1.2015 operace doc.Holeczy 100 kg.

Ke dni 12.1. 2016 rok po operaci - 50 kg. Váha se zastavila a je mě krásně..

PříspěvekNapsal: 14 led 2016 10:01 

Mám dotaz na zkušenější, nevím jestli se to vám někomu stává a taky nevím jestli to má souvislost se žaludkem, ale vždy po jídle mě hrozně buší srdce a mám pocit, že se jako něčeho bojím, jako pocit strachu. neumím to ani pořádně popsat, ale je to strašně nepříjemný. Od srdce to není na EKG jsem byla. Nevíte prosím někdo jak se toho zbavit? :cry: Možná se to objevilo v tu dobu co mi našli chudokrevnost. Nejsem si jistá od kdy to mám.Ale je to hnusnej pocit. Dík za odpověď :wink:[/quote]
Zdravím a protože tyhle potíže mám také myslím že se jedná o toto. Z původní bandáže žaludku v ISCARE , pravděpodobně Billroth 2 v Egyptě , reoperace u Mudr Kasalického Praha kterému jsem tyto potíže popsala jde o :
Dumping syndrom
Pro tento syndrom se můžete setkat také s označením syndrom odvodné kličky, syndrom žaludeční inkontinence, časný postprandiální syndrom, jejunální hyperosmolární syndrom či časný postcibální syndro
Je jednou z nejčastějších poruch po operaci žaludku. Jeho podstatou je ztráta schopnosti žaludku uchovávat potravu potřebnou dobu. Dochází pak k rychlému přesunu nedostatečně zpracované tráveniny do duodena.

Ta je zároveň hyperosmolární a je ředěna nasáváním z extracelulární tekutiny a dochází tak k poklesu plazmatického objemu až o 30 %, čímž jsou spuštěny další neurohumorální reakce.

Asi 30 minut po požití potravy se objevuje pocit únavy a ospalosti doprovázený pocením, bušením srdce, tachykardií (zrychlený tep) či naopak bradykardií (snížená tepová frekvence).

Nejpodstatnější částí diagnostiky je důkladná anamnéza. V případě nejistoty se nitrožilně podá 150 ml 40% glukózy, která vyvolá sužující potíže.

Pro zmírnění potíží se radí ulehnutí bezprostředně po jídle, jíst v malých a častých porcích, vyhýbat se slaným a sladkým jídlům. Nepřijímat velké množství tekutin najednou. Z farmak jsou to parasympatolytika (léky zpomalující motilitu žaludku). Ve výjimečných případech je nutná chirurgická korekce.

PříspěvekNapsal: 14 led 2016 17:24 

řekla bych že doporučení jíst často malé porce a nepít velký objem tekutin najednou jsou běžná doporučení, která dostává po operaci každý, neumím si představit, že bych se svým typem operace dokázala do žaludku natlačit větší množství jídla (začínala jsem na 30 gramových porcích a upíjela jen dva tři loky a dost) takže by asi první pomoc měla být opravdu držet se těchto doporučení. Já jsem neměla bolesti, bušení srdce a pod., ale za to jsem půl roku zvracela, než jsem se naučila zabrzdit včas a nespolknout sousto, když jsem měla pocit, že už mám dost a i ten pocit sytosti jsem se musela naučit vnímat, protože jsem celý život byla zvyklá naházet do sebe jídlo rychle a teprve dodatečně funěla, že jsem se přecpala :mrgreen:

Obrázek

výška:164 cm
operace: 6. 1. 2014, Vítkovice, doc. Holéczy, sleeve resekce
věk: 60 let, syn 30 let a dcera 25 let (bydlím s dcerou), nově jsme se přestěhovaly, proto tak dlouhá odmlka, neměla jsem 10 měsíců přístup na internet
spousta zvířat: 4 psi (dcera má chovatelskou stanici), nová kočička Julinka, 4 koně

PříspěvekNapsal: 14 led 2016 19:31 

Mám břicho i stehna u Brychty. Byla jsem jedna z prvních, která byla operována jedna z mála, která ma cirkulární abdominoplastiku. Za sebe můžu říct, že mám jizvu krásnou a neměla jsem krom nějakých málo stehů, které se nevstřebaly žádný problém.

Co se týče nohou, ty mám do půlky stehen. Vždycky jsem poslopuchala profesora, že není kam spěchat a vše se musí zahojit.Takže i s nohama jsem si dávala na čas. A opět vyplatilo se. Žádné problémy, jizvy krásné. Na jednom stehni zůstala taková boule, kterou si ale profesor spravil liposukci.

Prsa mi dělal pan doktor Vřeský. U nás v Ostravě a co se týče péče, nic lepšího a luxusnějšího jsem si nemohla přat. Nemusela jsem se starat o nic. Od první navstěvy až po poslední steh se o vše postaral. Ale platila jsem je.

Ještě bych chtěla říct k tomu jakoby převisu. Já například pokud sedím taky ho taky mám. Váhu mam stale stejnou +/- 2 kila. Je to tím, že kůže je u nás už prostě zničená, nemá elasticidu, není už pevná a sama už se nikdy nespraví. Takže já vždycky říkám, že na abdo se má jít opravdu až je váha ustálená. Protože nejenom, že jde pak vidět každé přibrané kilo ale i bohužel zhubnuté. Takže za mě já mám taky krásné, pevné břicho, když stojím ale jakmile si sednu, tak se prostě udělají vlnky a dole pod jizvou to trošku visí. Napřed jsem chtěla jít ještě na další spravení ale navíc čím víc se do jizvy řeže, tak tím víc se špatně hojí. A já já mam fakt pěknou, takže nebudu pokoušet stěstí.

24.3.2011 TUBU. FN Ostrava-MUDr.Foltys
Pes doskákal 16.7. 2012 ve 4:15
4.12.2012 Cilkulární abdo. Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno
2.9.2013 - Prsa. MUDr. Vřeský
26.11.2013. Haxny opět Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno

A konec:) Max. váha 135-celkem zhubnuto 72 kilo

PříspěvekNapsal: 15 led 2016 08:37 

Ahojte všichni, do chladného zimního rána :-) ....

..tak jsem doma, ale né po opce nýbrž ještě ten den nástupu v úterý, jsem byla poslána domů!! Byly špatné jaterky a tady náš internista, protože mi napsal zprávu předopka dříve než byly hotové testy mi napsal že je vše v pořádku, v Jablonci se zhrozili, jak mě s tímto mohl pustit k opce. Tak jsme tedy s obvodákem (pardon, ale to je také důchodce, který umí jen "jak vám je" a "co potřebujete"..) pátrali po příčině tak vysokých hodnot jaterek a tak mě nabral znova a hle vše až na jednu hodnotu bylo v normě..takže mé tří denní nachlazení během svátků, prý musela být hlubší viroza, která se odrazila na krvi, tak volám zpět do JBC a budu doufát, že termín bude brzký...tak jen malé info :-)

36 let
opka plikace- OB 21.5.2012
Termín reopky: 27.5.2014 bypass SADI-P JBC p.prim. Vraný
před opkou 121 kg nyní 78 kg (02/2016)
Abdominoplastika 8.2.2016 JBC p.prim.Vraný

"život je nádherná kniha,ale nemá cenu pro toho kdo ji neumí číst"Obrázek

PříspěvekNapsal: 15 led 2016 13:20 

onoika a budeš něco platit, nebo jako pacientka Jablonce to máš grátis?

3.6.2015 operace, plikace žaludku, duodenální bypass, SADI-P
2.11. 2017 Abdominoplastika opět Jablonec a Mišák :-)
5.6. 2018 modelace prsů, Brno MUDr Adlerová

PříspěvekNapsal: 15 led 2016 13:41 

onioka,jdes na plastickou opku briska?

51 let,v=172cm,rozvedena,2 synove...jsou to nejlepsi co mi zivot dal a civavka Kacenka
Vitkovice,operace-Sleeve resekce21.10.2014-Mudr.Bolek
Abdominopl.+rozest.bris.svalu=14.4.2016-plast.chirurg Mudr.M.Merta ve FN Poruba.

Start. vaha 119 kg!! rok 2014/15
Zhubnuto na 74kg=45kg!! 2015/16
Nyni narust za 1 rok 19kg!! 2016/17

PříspěvekNapsal: 15 led 2016 14:45 

ellvi: nebudu platit nic, mám to na pojištovnu, jsem pacientka pana primáře, ale to není jen tím, prostě to mám na pojistovnu s tím, že už ten převis co mám, byl již před zhubnutím a mám pod ním slabou a bolavou kůžičku a ještě rozestouplé svaly břišní a kýlu..takže dost toho aby to pojištovna vzala..

Venusanka: jj, mám to jako plastiku bříška + k tomu věci přidružené

36 let

PříspěvekNapsal: 15 led 2016 16:15 

onoika, tak ti držím palce, at to proběhne hladce a sobě taky, až budu abdo potřebovat :-)

3.6.2015 operace, plikace žaludku, duodenální bypass, SADI-P
2.11. 2017 Abdominoplastika opět Jablonec a Mišák :-)
5.6. 2018 modelace prsů, Brno MUDr Adlerová

PříspěvekNapsal: 15 led 2016 16:56 

Onioko,mam uplne to same,mam domluvenou opku ve FN Brno u Doc.Brychty,ale zkusim se poptat u nas primare Mudr.Paciorka ve FN Porube,jestli by mi to bezplatne neudelal drive.Doc.brychta mi dal termin az za rok.

51 let,v=172cm,rozvedena,2 synove...jsou to nejlepsi co mi zivot dal a civavka Kacenka
Abdominopl.+rozest.bris.svalu=14.4.2016-plast.chirurg Mudr.M.Merta ve FN Poruba.

PříspěvekNapsal: 15 led 2016 19:26 

ellvi: děkuji a tobě to také uteče neboj..je dobré si počkat..jen už jsem to mohla mít za sebou ted zase nervy při čekání na nový termín..

Venušanka:..no víš, kočko..ono je někdy lépe si počkat, já sice měla termín stanovený už od září, s tímže mi pan primář řekl, že to bude tak akorát ještě na ustálení váhy a měl pravdu už od jara mám stejně +-1kg (jen při menses mám víc nahoru a dolu),ale jinak jsem ráda, že jsem to vydržela a nic neuchvátala a dala na slova lékařů, na toto vážně nechvátat, jen tedka ten termín co jsem promeškala mě štve, ale dneska jsem volala do JBC a termín by mohl být již v únoru, tak snad to vyjde a bylo by to konečně za mnou jen s posunutím tří týdnů...
jak si dlouho po opce?? jo jestli čtu dobře, tak rok a dva měsíce, tak to je asi akorát ten termín za rok, ale pokud máš ustálenou váhu..těžko říct, všude tu dobu na abdo berou jinak...každopádně, vše uteče :-)

36 let

PříspěvekNapsal: 15 led 2016 19:40 

onioka,no me Doc.Brychta v Brne objednal na listopad,ale zvazuji,ponevadz posledni dobou si nekteri stezuji,ze musi na opravu a za druhe je to dalka se po operaci 2,5 hodiny drnkotat vlakem a dalsimi dopravnimy prostredky do Ostr.-Poruby.Do FN v Porube to mam 10 minut a jestli se tam domluvim s prim.Paciorkem,tak Brno zrusim.

PříspěvekNapsal: 15 led 2016 19:48 

Venušanka: oouu, tak já to mám tedy dvě hodky autem do a z Jablonce od nás a jinými prostředky než autem si po abdu neumím představit se domů dostat. Takže pokud to máš odjinud takto blízko tak bych určo zkusila tam a pokud ještě k tomu jsou tam jiní spokojení, tak pak bych neřešila a hned se tam optala i za cenu, že bys čekala podobně stejný čas... :-) držím palečky a určo dej vědět, jak si dopadla s domluvou jinde :-)

36 let

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3421, 3422, 3423, 3424, 3425, 3426, 3427 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina