Mám dotaz na zkušenější, nevím jestli se to vám někomu stává a taky nevím jestli to má souvislost se žaludkem, ale vždy po jídle mě hrozně buší srdce a mám pocit, že se jako něčeho bojím, jako pocit strachu. neumím to ani pořádně popsat, ale je to strašně nepříjemný. Od srdce to není na EKG jsem byla. Nevíte prosím někdo jak se toho zbavit?

Možná se to objevilo v tu dobu co mi našli chudokrevnost. Nejsem si jistá od kdy to mám.Ale je to hnusnej pocit. Dík za odpověď

[/quote]
Zdravím a protože tyhle potíže mám také myslím že se jedná o toto. Z původní bandáže žaludku v ISCARE , pravděpodobně Billroth 2 v Egyptě , reoperace u Mudr Kasalického Praha kterému jsem tyto potíže popsala jde o :
Dumping syndrom
Pro tento syndrom se můžete setkat také s označením syndrom odvodné kličky, syndrom žaludeční inkontinence, časný postprandiální syndrom, jejunální hyperosmolární syndrom či časný postcibální syndro
Je jednou z nejčastějších poruch po operaci žaludku. Jeho podstatou je ztráta schopnosti žaludku uchovávat potravu potřebnou dobu. Dochází pak k rychlému přesunu nedostatečně zpracované tráveniny do duodena.
Ta je zároveň hyperosmolární a je ředěna nasáváním z extracelulární tekutiny a dochází tak k poklesu plazmatického objemu až o 30 %, čímž jsou spuštěny další neurohumorální reakce.
Asi 30 minut po požití potravy se objevuje pocit únavy a ospalosti doprovázený pocením, bušením srdce, tachykardií (zrychlený tep) či naopak bradykardií (snížená tepová frekvence).
Nejpodstatnější částí diagnostiky je důkladná anamnéza. V případě nejistoty se nitrožilně podá 150 ml 40% glukózy, která vyvolá sužující potíže.
Pro zmírnění potíží se radí ulehnutí bezprostředně po jídle, jíst v malých a častých porcích, vyhýbat se slaným a sladkým jídlům. Nepřijímat velké množství tekutin najednou. Z farmak jsou to parasympatolytika (léky zpomalující motilitu žaludku). Ve výjimečných případech je nutná chirurgická korekce.