fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 25 srp 2025 17:55

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437 ... 753  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: rozloučení
PříspěvekNapsal: 07 led 2010 16:02 

Tak holky já mám nástup zítra ráno na operaci....jsem byla celou dobu hrdina, i včera na předpříjmu jsem byla samý žert...dnes mě bolí celé břicho, nevím ani kde pořádně...tak doufám, že jsou to jen nervíky,že jo? Kdyby se něco dělo, tak oni si věděli rady...Až se vrátím musím si udělat metřík....bojím se....ale rozhodla jsem se, a taky chci aby se mé zdraví zlepšilo.Tak se holky loučím a všem přeji hezký podvečer.

Leni pokud se ideální váhy nedobereš cvičením či jiným způsobem hubnutí a máš to v hlavě srovnané a chceš ze sebou něco udělat, tak se nebuj. Jsou pooperační rizika, ale to je u každé operace lehčí než je tato.
Libuška

Libuška 45 let, 8.1.2010 TUBU Ostrava- MUDr. Foltys- skvělý přístup před operací zhubnuto 3,5kg

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 led 2010 16:59 

Ahojky všem. Dnes jsem byla v Turnově na informativni schuzce a nemužu se rozhodnout jestli bndaz nebo tubulizaci. Co je lepší?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 led 2010 17:17 

:D :D :D Ahoj Leni 1978 a Santoval holky nebojte, za chvíli to budete mít za sebou a ani nebudete vědět jak, já se taky strašně bála, ale mám to za sebou a mám dole 13 kg a 15,5 cm za 1,5 měsíce,to se mi ještě nikdy nepovedlo, Dneska jsem byla u sestry přešívat kalhoty, protože mi už všechny padaly :lol: :lol: :lol: Opravdu se to pak do toho žaludku nevejde.. :lol: :lol: :lol: takže když budete rozumné, tak to půjde. :lol: :lol: :lol: A Michaelo to rozhodnutí je na tobě, nevím kolik ti je let, jestli máš děti a co ti nabídl doktor. Děvčata tady mají to i to a hubnou obojí, já mohu napsat jen své stanovisko. Před 2 lety jsem měla jít na bandáž v Olomouci, ale pokazil se jim laparoskop a mě poslali domů, já jsem z toho byla opravdu psychicky rozhozená a dala to na rok k ledu v té době tady děvčata teprve víceméně začínaly s tubu, běžné byly bandáže. A já se seznámila s Janou, která byla na tubu a po roce jsem u ní viděla nádherný vásledek dole 60 kg a kočka šílená, takže jsem se rozhodla pro tubu a Ostravu podle Jany, řekla jsem si, 2 děti mám, rodit už nechci, a kdybych měla rakovinu, tak mi ten žaludek taky ufajtnou, vracet žaludek do původní velikosti nechci. :roll: A taky jsem viděla, že některým děvčatům se port otočil, přemístil, nebo sklouzla bandáž a taky nechtěla jsem mít cizí těleso v sobě. Takže moje rozhodnutí bylo takovéto. Ale možná jiné děvčata budou mít jiný názor. Je to jen tvoje rozhodnutí.....Přeji ti, ať se správně rozhodneš a hodně kil dole. :D :D :D

Předmět příspěvku: rozhodnutí
PříspěvekNapsal: 07 led 2010 19:26 

Ahoj Leni 1978 a Santoval, holky ani nevíte jak jsem se bála já furt jsem otom mlela a i na předsálí jsem pořád něco mlela sestřičkám jsem vyhrožovala,že když se nevzbudím budu je chodit strašit a takové kraviny... Měla jsem strach že tubu na mě nebude fungovat. A podívejte funguje a třeba dneska jsem potkala asi po půl roce kámošku a dvakrát se otočila v Albertu než mě poznala. Brácha který pracuje v Itálii přijel na vánoce domů, neviděl mě od léta a říkal,že vypadám jak když mi bylo 8let :D :lol: No rozkecávám se a tohle není kecárna,že... chtěla jsem jen říct,že kdyby jste se nebáli tak nebudete normální. Je pravda jak píše Majdalenka,že nevíme věk ani váhu,ale pravda pravdoucí je o tom tělísku v těle,taky je možnost mini baypas. Tohle mi doktor říkal,že je dobrý pro hodně obezní a cukrovkáře. Bude fajn,když sednete a pořádně projdete všechny příspěvky. A taky dobrý doktor by měl poradit k vašemu zdravotnímu stavu. Držím palce na všech končetinách,určitě se rozhodnete dobře!

42let Manžel a jorkšírka Lucinka

Předmět příspěvku: ajooj
PříspěvekNapsal: 07 led 2010 20:06 

Lady jsem stejná když se bojím u doktorů tak furt melu, nalitá několika hektolitry pitné vody, čaje a vývaru a nadopovaná práškem odcházím do hajan snad na chvíli usnu,všem co mě podporujou a kdo na mě myslí :D :D mocinky děkuji je to pro mne obrovská podpora a jakmile to jen trochu půjde ozvu se :wink:

Libuška 45 let, 8.1.2010 TUBU Ostrava- MUDr. Foltys- skvělý přístup před operací zhubnuto 3,5kg

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 led 2010 20:18 

SANTOVAL TAKY SE KAŽDÉ OPERACE STRAŠNĚ BOJÍM, RÁNO PŘED OPERACÍ NEŽ JDU NA SÁL MÁM CHUT UTÝCT, NADÁVÁM SI A JE PRAVDA ŽE I PO NÍ, ALE S POSTUPEM ČASU JSEM PAK VDĚČNÁ ŽE JSEM TO NEVZDALA. A NECHÁPU ČEHO JSEM SE BÁLA. ALE S BLÍŽÍCÍ OPERACÍ TO PROŽÍVÁM ZASE NA NOVO. TAKŽE V TOM NEJSI SAMA. DRŽÍM PĚSTI A JESTLI V NEMOCNICI BUDEŠ JEŠTĚ V ÚTERÝ STAVILA BYCH SE.

15.10.2009 abdominoplastika dr. Tamasz FN Ostrava
19.4. 2010 prsa Primář Vřeský FN Ostrava
26.2. 2012 ruce Primář Vřeský FN Ostrava

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 led 2010 21:25 

Ahoj holčiny.
Jen chci vám, které se rozhodujete zda tubu či band, či bypass napsat co mi říkala doktorka když jsem se já rozhodovala. Ptala jsem se jí co by mi doporučila (nepatřila jsem v tzv. morbidně obézním - jak lékaři nazývají lidi s BMI nad 45, tak jsem se rozhodovala mezi tubu a bandem) a ona mi na to řekla, že rozhodnutí je samozřejmě na mě, ale že při tubu mohu jíst (většinou) téměř vše, zatímco po bandu prý často dělá veliké problémy maso a ovoce a zelenina a v tu chvíli jsem byla rozhodnutá, neboť patřím k masozeleninoovocnožroutům. A navíc jsem se také bála toho, že kdyby mi udělali band, tak jak znám své tělo (alergie), tak by určitě nechtělo kroužek přijmout atd. Tím bylo moje rozhodování zcela jasné a dnes bych neměnila.
Musím ale říci, že se stává, že i po tubu člověk maso nemůže, nebo jen rybičku či kuře v malém množství, ale to naštěstí u mě neplatí - řízeček nebo salám s octem a cibulí mohu bez problémů. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (TÍMTO ZDRAVÍM ARIELKU A HANNACH, KTERÉ NA SALÁMKU S CIBULKOU A OCTÍKEM TAKÉ UJÍŽDÍ).

A k tomu strachu, opravdu se bojíme všichni. Na mě ten strach padl den před operací, a to jsem se do té doby tak těšila a na sále jsem opravdu přemšlela zda do toho mám jít nebo se mám zvednout a utéct, ale pak jsem si říkala, že musím už jen kvůli zdravotním komplikacím, abych se jich zbavila, takže jsem neutekla. :lol:
A UDĚLALA JSEM MOC DOBŘE A NIKDY JSEM TOHO NELITOVALA. :wink:

Jo a ještě jednu věc - mé zdravotní problémy spojené s obezitou opravdu zmizely, a za to jsem moc ráda.

Takže hlavy vzhůru, strach pošlete k anorektičkám a hurá na sál. :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 led 2010 23:08 

Ahojky :P jsem tu nová.Vaše příspěvky jsou povzbuzující.Taky se rozmíšlím,jestli se mám dotoho dát.chtěla bych jít na tubu.do Turnova,ale bydlím v podkrový,domů to mám dvanáct schodů :oops: ,taky tři děti.Syna 7 mňesicu a dvouletou co musim dolu do kuchine nosit.Tak se chci zeptat,zajak dlouho po operaci jste mohly nosit těžší věci (děti).DĚKUJI.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 led 2010 10:43 

:D :D Ahoj Mici, nedoporučuje se zvedat nic těžkého a nadměrnou fyzickou zátěž asi 6 týdnů a ty schody, to je taky mazec. Já nemohla ujít po operaci ani pár schodů od výtahu domů, sice to velice brzo přešlo, ale náročné to těch prvních pár dnů bylo, jen jsem ležela. A to musím říct, že jsem byla zcela bez komplikací, ale určitě se najdou tady i takoví, co šli po třech dnech do práce a takoví jako jeden hoch, co rovnou řezali a štípali dřevo, takže je to individuální, ale pokud ti můžu poradit, tak ať si manžel vezme dovolenou tak 2 týdny minimálně a pomáhá ti a pak alespoň na část dne nějakou babičku nebo tetu k dětem, já bych to řešila takhle, ale ne každý má tu možnost. Ale je důležité, aby sis nějak fyzicky neublížila a
pak neměla nějaké zbytečné komplikace, to by tě asi moc mrzelo. Tak ti přeji, ať se správně rozhodneš a uskutečníš si svůj sen. Papá Majda :D :D :D

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 led 2010 13:36 

Já osobně po tubu neměla ani den volna,přišla jsem domů,kde jsem měla dvě nemocné děti,byla jsem unavenější..ale když není možnost,tak není vyhnutí..
Po plastice to samé..bohužel nemám hlídací babičky..skočila jsem do toho rovnýma nohama..chce u toho přemýšlet,ale né si hrát na chudinky...nejsme žádné padavky.
Toť můj názor a má zkušenost...

6.6.08- bandáž žaludku-sklouzla,-8kg
5.11. 2v1vyndání bandu a sleeve Turnov. Metřík dokončen 13.6.09 Dcerky 4a7let

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 led 2010 13:50 

Jééééé teda děkuji Vám všem ani nemáte tušení jak moc jste mě pomohli...až přijde den nástupu a operace tak stejně budu nervozní, ale připomenu si to co jste všichni psali...mám taky dvě dětičky....8let a1,5roku
a budu muset to po návratu domu zvládnout...a proč je potřeba nastupovat o den dříve co s člověkem dělaj?
Jo a Santoval to má už za sebou...gratuluji a doufám že se podělíš o pocity....atd....budu pilně pročítat .Tak ještě jednou děkuji.PÁČEK

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 led 2010 13:54 

Prosím Tě Majdalenko můžeš mi napsat kde jsi byla na operaci??

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 led 2010 14:00 

:D :D :D Já jsem byla na tubu v Ostravě Porubě ve Fakultní nemocnici, operoval me Mudr.Foltys a byla jsem velice spokojená a neměla jsem žádné komplikace ani hadičky, jen klasický dren. Takže jsem ráda, že to mám za sebou a těm, které operace teprve čeká držím palce. :D :D :D

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 led 2010 14:11 

Hmmmm...pročítala jsem si Tvé příspěvky...tak mě to napadlo snad to dopadne podobně dobře.....tak už jsi pomalu dva měsíce po operaci....a už je to dobrý viď?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 led 2010 14:20 

:D :D :D Já jsem byla na tubu v Ostravě Porubě ve Fakultní nemocnici, operoval me Mudr.Foltys a byla jsem velice spokojená a neměla jsem žádné komplikace ani hadičky, jen klasický dren. Takže jsem ráda, že to mám za sebou a těm, které operace teprve čeká držím palce. :D :D :D

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437 ... 753  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina