fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 21 říj 2025 10:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12049 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453 ... 804  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 led 2011 13:10 

Tak ač těhu... tak stále zatím hubnu..což je báječné...ikdyž při mém věčnémm zvracení není divu...

Takže aktuální váha pod metříkem... je blíže k cílu..a to jest dneska ráno 86,5 a to jsem nebyla pořádně na "velké" už pár dní :oops: :oops: :oops: v těhu zácpa dělá své... :P

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 led 2011 13:20 

Milca-berca....hele neblbni...už tak nehubni...aby tě pak mimino nepřepralo :D :wink: ..... zkoušela jsi na zácpu džusy s vlákninou nebo švestkový kompot?

47 let*20letá dcera*chápající přítel bez chapadel

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 led 2011 14:22 

bossice- děkuji, a to znamená i sport omezit? :(

bandáž 27.9.10,před operací dole 9 kilo,doplneni ,13.1.11 =3,5ml.14.3.2011 abdominoplastika s model.pupíka-6kg hmoty

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 led 2011 16:01 

bossice ... moc děkuji za uvítání a smekám před tvým metříkem :-)

Připojuji i něco o mně: s kilama se potýkám prakticky od narození, už ani nepamatuju, kdy jsem naposledy vážila míň než 100kg :oops: Ale nikdy neni pozdě s tim něco dělat, že :D Tak jsem se obrátila na ISCARE. Absolvovala jsem první rozhovor s doktorem, ale bylo na něm trošku vidět, že moc nevěří tomu, že bych zhubla. Další prohlídku mám 28.1., tak snad mu dokážu, že si za životní změnou stojím. Operace se dost bojim a zvažuju všechny možnosti, ale plácám se v tom. Navíc jsem prodělala nedávno žlučníkovou koliku a netušim, nakolik by to mohlo být kontraindikační. Nemáte s tím, prosím, někdo zkušenosti?

operace: 15.6.2015 - plikace, OB klinika
o mně: 32 let, 1 milující partner, 1 dokonalé štěstí (labradoří fenka)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 led 2011 16:51 

Milca-berca: tak to jsme na tom úplně stejně už my to začíná dělat starosti. Ted začínám 15 týden těh. a mám dole 6 kilo, ale jak říkáš zvracení a nevolnost dělá své.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 led 2011 17:48 

tak děvčátka když jsem dneska v té spisovatelské náladě tak něco málo pro ty, co se ptají, kdy se váha zastaví a co se děje za pár let.
takže:

14.1.2008 operace (pro ty kterým se nechce počítat 3 roky :lol: )
Poslední úbytek v květnu 2009 (16 měsíců od operace) váha - 53kg
Tuto váhu jsem si udržela do září 2009 (5 měsíců), pak nasazení antikoncepce, abdominoplastika a + 5 kg během tří měsíců.
Od ledna 2010 (už rok) si udržuju váhu na 72kg, takže celkový úbytek od operace 48kg.

A i když mám stále nadváhu, jsem se sebou spokojená. Jediným mým přáním je, si váhu už udržet.

Chtěla bych apelovat na děvčata, která jsou tak dlouho po operaci jako já, aby sem taky napsaly svůj příběh. I neúspěchy, protože si myslím, že je dobře pro nováčky vědět, že se to může zvrtnout, nic není zadarmo, je to už navždy a vše záleží na nás jak se s tím popereme.

15.10.2009 abdominoplastika dr. Tamasz FN Ostrava
19.4. 2010 prsa Primář Vřeský FN Ostrava
26.2. 2012 ruce Primář Vřeský FN Ostrava

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 led 2011 17:57 

janaaa............JANIČKO DÍÍÍÍKY.... TOHLE JE OPRAVDU POTŘEBNÉ ČÍST A PŘIPOMÍNAT SI DOKOLA!

47 let*20letá dcera*chápající přítel bez chapadel

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 led 2011 19:37 

Jani díky za otevřenost a upřímnost :wink:

Přesně tohle mi právě popisoval dr.Čierny, že po dvou letech nastává zlom a začínají se kila nabalovat zpátky a pak teprve nastává ten boj a vůle to ustát a vydržet :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 led 2011 20:07 

bobule tak přesně takhle jsem to pozorovala i na sobě, ten stres a nervy, které jsem pocitovala, když váha začínala stoupat, nikomu nepřeju, ale ted už se to ustálilo a člověk musí opravdu vědět kdy je třeba přibrzdit a kdy můžu povolit, protože celý život bych se nedokázala omezovat. strašný strach jsem měla z letošních svátků, byly to dny pravdy, ale ustála jsem to. nepřibrala jsem ani deko, váha se udržela a to jsem se neomezovala absolutně v ničem, dala jsem si od všeho něco, ale dávala jsem si pozor na množství. a o tom to je. i když chutové bunky by ještě chtěly, mozek řekl ne. je to jen o vůli a o tom chtít.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 led 2011 20:08 

Rejzl, žlučník určitě není kontraindikační. Jediné pracoviště, kde by byli ochotni Ti ho ufiknout při bariatricé operaci, je Turnov. Ani Břeclav, ani OB Praha. Obojí mi to odmítli. Teď jsem měla jít na laparoskopické odstranění žlučníku, ale do toho přišlo těhotenství, takže zase si ho nechám. Ono také není špatné, že si díky němu musím dávat sakra pozor na to, co sním. Vlastně pořád tak trochu držím žlučníkovou dietu.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 led 2011 20:11 

rejzl udělaly mi žlučník zároven s tubu. říkám tomu, že jsem měla 2V1. byla jsem ráda, i když jsem nikdy nezažila žlučníkovej záchvat, ale kámen jsem měla velikosti vlašského ořechu.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 led 2011 21:05 

Nevím, zda jsem ta správná, kdo by sem měl psát pokroky, ale jelikož jsem také již dlouho po opce, tak možná jo :wink:

20.3.2007 - bandáž- hubla jsem půl roku, pak šla váha nahoru i přes několikeré doplnění až na 6 ml :evil:
10.12.2008 - tubu - po dohodě s lékařem - hubla jsem opět asi půl roku a pak mi váha stála a nakonec šla nahoru. Takže vlastně neustále bojuji s přibíráním a pak zase s hubnutím. Nejím velké porce, ale mívám stavy, kdy jím hodně sladkého, když mám nějaké problémy :evil: :evil: a loni jsem jich měla dost a také podle toho vypadám :shock: :shock: metřík již neupravuji, ale mám nyní o 10 kilo víc než na něm :cry: :cry: jsem takovej zvláštní úkaz, že když hodně sportuji, dodržuji porce, pitný režim- ale já nesmím pít více jak 1,5l vody, jelikož jsem kardiak a voda by zústávala ve mně - tak dokážu pár kil přibrat :evil: když jedu s Romčou na dovču a běháme po kopcích s hůlkama, plaveme, hrajeme golf..... tak ona s bypassem zhubne a já pravidelně přiberu :roll: :roll:
Doufám, že se mi letos podaří dát dolů aspoň ty nabraná kila, každopádně to nevzdávám, ale vzhledem k mému věku a mým diagnozám, tak vím, že to půjde hodně těžko :shock: :shock:

10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg...... operace BPD byla 28.1.2013Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 led 2011 21:18 

Karpago já jsem se asi týden šetřila i pracovně (taky tolik nemačkat žaludek sezením a poskokem na bobku). Měla jsem poslední doplnění skoro na maximum, tudíž jsem cítila tlak kroužku na žaludeční stěnu, tak jsem radši nechtěla dělat vylomeniny a něco si ustrojit. Když mě to přestalo "bolet" (to je silný výraz, bylo to jen nepříjemný), začala jsem se vracet do normálních kolejí.

Odstranění žlučníku s bariatrickým zákrokem skutečně v Turnově pan doktor zvládne. Sice vždy říká, že pokud to půjde, zkusí to...naposledy takhle potěšil EVIKa. Nechal si ji až jako poslední na řadě, aby na ni měl čas a povedlo se.

Rejzl díky za pochvalu. Musím se přidat k Janěěě, já jsem po bandáži hubla jaksi samospádem necelý půlrok, od té doby je to vážně jen práce a hlídání se. Třeba teď o Vánocích jsem si popustila uzdu a ejhle, váha za 14 dní pěkně nakynula o 2 až 3 kila. Loňský rok mě taky zaskočil, měla jsem boreliózu, zároveň růži v prsu a brala jsem 5 týdnů ATB a musela polehávat. + 5 kg. Když jsem to konečně shodila, dostala jsem hormony na štítnou žlázu a opět to samé. Takže zase shazovat. Čili se potácím nahoru a dolů, stačí změna životního rytmu či léky a boj se dramatizuje. Množství a v mém případě i skladbu jídla a dostatek pití musím mít neustále na paměti. Mám to taky těžší o to, že mám páteř = skrčeninu, osteoartrózu a pojančenou štítnici. K tomu beru léky na nervy, které mi ještě uspávají metabolismus. Ale musím makat, nechci se vrátit do starého zpoceného a udýchaného těla. Když teď mám nahoře po svátcích ty 2 kg, už to na sobě cítím. Potřebovala bych dát dolů ještě trochu, brala bych 79, původně jsem chtěla vážit ještě míň, ale vzhledem k věku a rozkvetlým vráskám budu spokojená na výsost s těmi 79. Tak mi drž palce, ať se tam někdy konečně dokopu. Tobě přeju vytrvalost a jdi si za svým snem tvrdě.

Jo a musím dodat, že Janaaa má super postavičku a moc jí to sluší. Nechápu, proč by chtěla shodit třeba jen jediné kilo. Takhle je super!

60 let,skvělý manžel,2 synátoři,v klimakteriu + 66 kg,bandáž 7/2008 při 107 MUDr. Hrubý,Panochova nemocnice Turnov, úbytek na 81,problémy s prstýnkem, fik band ex + tubu 1.11. při 91...
6.11.2013 abdominoplastika Brno, oprava abda MUDr. Hrubý 22.10.2014

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 led 2011 22:06 

tak jak tady čtu je mi jasné že je to doživotní hlídání,pozoruji to samé i když nejsem až tak dlouho po bandáži ale poctivě sportuji miniálka denně hodina ale většinou více a od 28.10.2010 jsem shodila pouze 4 kila jen mě trochu utěšuje že 13.1.se snad dozvím že mám více tuku dole než ty 4 kila,podle mě bych si to zasloužila s tou dřinou,největší radost ale mám že na hadrech je to vidět nejvíc,i když jsem několikrát zhubla dietama obleču dnes věci,které jsem oblékla dřív když jsem měla na váze o 10 kilo méně tudíž sport ukázal své kouzlo-vejdu se do nich a přitom mám váhově o tu 10 víc. Budu se snažit dosáhnout toho konce ale hlavně si to udržet jak tady píšete bude to to nejhorší-tak všem tady přeju at to dokížou! :-)

bandáž 27.9.10,před operací dole 9 kilo,doplneni ,13.1.11 =3,5ml.14.3.2011 abdominoplastika s model.pupíka-6kg hmoty

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 led 2011 22:41 

Uz jsem to tady kdysi psala,ale muj prispevek tehdy zapadl mezi mnoho dalsich..Tak treba ja jsem jedna z tech,co si nejakou dobu myslela,ze operace je samospasna a rikala jsem si,ze muzu jist vsechno.No kdyz jsem se po nejake dobe-asi po 3 mesicich postavila na vahu mela jsem +14kg!!Hruuuuuuza!Bylo mi jasne,ze pokud ze sebou nezacnu neco delat,bude ma vaha zase rychle nahore..Napsala jsem devucham,poprosila o jejich "system" jidla a piti a caha zacala zase klesat dolu..No ted jsem tehule a popravde vahu ted moc neresim,ale je fakt,ze od posledni kontroly mam dole 0,5kg,ja vim,nic moc,ale potesilo me to,protoze Eliska roste kraaasne,je velika,zdrava,proste tak,jak to ma byt...Rozhodne ale i ted,v tehu dodrzuju casy jidla a piti,ikdyz hlavne prvnich 5 mesicu to bylo tezke,hlavne chute :wink: Rozhodne vim jedno,po urcitem case po porodu,budu muset zase najet na rezim,protoze jinak ta kila dolu proste nepujdou..Takze vidite,ze ani opka neni samospasna..je to hlavne o tom,uvedomit si,ze to je sance,kterou bud vyuzijeme,nebo promarnime..A je na kazde z nas,jak se k te sanci postavi..Mona

Tubu09/2008,po těhu spousty kil zpátky,takže díky zlatým ručkám docenta Holéczyho a diverzi 08/2012 jedu znova...

Od 25.11.2015 nové bříško :)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12049 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453 ... 804  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina