Aleno ještě se vrátím k těm komárům. Nebo komančům, Jak kdo chce. Manžel, jako policajt, tenkráte za jejich vlády nesměl nikam...pro oblečení na děti (u nás nebylo vůbec nic a když, tak šíleně drahé) jsem jezdila já s podnikovým zájezdem, protože on by musel žádat o povolení, i když to byla spřátelená země. Jednou jsme byli na pár dní v Tatrách a odtud byl výlet do Polska asi na 4 hodiny...a on neměl povolení...ale riskli jsme to. Každý přejezd hranice mě připravil nejmíň o měsíc života, když jsem měla v zrcátku schovaných ubohých pár východoněmeckých marek a pak musela zkreslit celní prohlášení...jednou jsem tam jako holka si jela koupit boty a byla šílená z toho, kam je schovám a když je objeví, co nastane...manžel by z toho měl pěkný malér...no a možná jsem to sem už jednou psala, že bylo běžné, že ženské si jezdily do NDR pro boty ve starých křápech, aby ty tam pak zahodily a domů jeli v nových...všelijak se snažily je ušpinit a zaprášit, aby nebylo vidět, že jsou nové...ale na celníky si nepřišly! ...botky odevzdaly, vyfásly igelitové pytlíky a v těch domů přijelo celé dámské osazenstvo v autobusu ROH

, dnes je to k smíchu a tenkrát to bylo o nervy!
A že Tvůj syn nemohl na studia, to je jasný. Mých několik spolužáků ze základky se s velkými potížemi dostalo na gympl, zkrátka je nemohli nevzít, když měli nejlepší přijímačky, ale tenkrát je nechtěli ani k přijímačkám vůbec pustit...jejich tátové byli vojáci a bylo po srpnu 68. Takže gympl zvládli levou zadní a pak několik pokusů na vysokou, než prostě nezbylo je vzít, když byli pořád jedničky i když nikdy nedostali doporučení. Tenkráte se obcházeli i domovní důvěrníci, aby podali informace straně, jak se ta která rodina chová a zda není třídní nepřítel. Jen věřím, že podobných časů se už nedožiju.

60 let,skvělý manžel,2 synátoři,v klimakteriu + 66 kg,bandáž 7/2008 při 107 MUDr. Hrubý,Panochova nemocnice Turnov, úbytek na 81,problémy s prstýnkem, fik band ex + tubu 1.11. při 91...
6.11.2013 abdominoplastika Brno, oprava abda MUDr. Hrubý 22.10.2014