Taky jsem koukala na Jste to co jíte. Paní je názorný příklad člověka, který to bez operace nedokáže. Je už natolik tlustá, že pohyb je pro ni utrpení, vydržet dietu taky. Trochu mi připomíná mě, tisíc výmluv, proč se nehýbat, ono když máte 150 a víc kilo, tak jakýkoliv pohyb bolí a člověk je v začarovaném kruhu. Já vím, že bez operace, bych NIKDY nezhubla. Ano operace je berlička, ale na začátku to jde víceméně samo, nedodržovat stravování není žádná sranda, to bych měla strach, aby mi to neprasklo nebo abych nezvracela. A pak, když ty kila o něco klesnou, člověk zjistí, že ten pohyb je mu najednou příjemný a baví ho, protože to odlehčené tělo už nebolí, naopak, je to fajn. Zhubnout z takové váhy jako měla paní bez operace by dokázal jen člověk se železnou vůlí a tu jistě paní nemá, jinak by se neprožrala do téhle váhy.
Třeba nechápu lékaře - obvoďáky, proč nepošlou takovéhle pacienty k obezitologovi a obezitology, proč takovému člověku nedoporučí a nevysvětlí, že operace ho může zachránit. Vždyť by se i zdravotnictví ta operace vyplatila, paní je jistě stojí nemalé peníze, se svými dlouholetými problémy.
Paní je mi líto, je v začarovaném kruhu, ze kterého se hrozně těžko dostává. Potřebovala by se dostat sem, abychom ji nakopli a motivovali.
Já jsem si jistá, že bez tohoto fóra bych se k opce neodhodlala a bez opky bych nebyla tam, kde jsem dnes. Za což všem na tomto fóru moc děkuji.
|