fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 26 srp 2025 21:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328 ... 3485  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 dub 2011 12:21 

Taky jsem koukala na Jste to co jíte. Paní je názorný příklad člověka, který to bez operace nedokáže. Je už natolik tlustá, že pohyb je pro ni utrpení, vydržet dietu taky. Trochu mi připomíná mě, tisíc výmluv, proč se nehýbat, ono když máte 150 a víc kilo, tak jakýkoliv pohyb bolí a člověk je v začarovaném kruhu. Já vím, že bez operace, bych NIKDY nezhubla. Ano operace je berlička, ale na začátku to jde víceméně samo, nedodržovat stravování není žádná sranda, to bych měla strach, aby mi to neprasklo nebo abych nezvracela. A pak, když ty kila o něco klesnou, člověk zjistí, že ten pohyb je mu najednou příjemný a baví ho, protože to odlehčené tělo už nebolí, naopak, je to fajn. Zhubnout z takové váhy jako měla paní bez operace by dokázal jen člověk se železnou vůlí a tu jistě paní nemá, jinak by se neprožrala do téhle váhy.
Třeba nechápu lékaře - obvoďáky, proč nepošlou takovéhle pacienty k obezitologovi a obezitology, proč takovému člověku nedoporučí a nevysvětlí, že operace ho může zachránit. Vždyť by se i zdravotnictví ta operace vyplatila, paní je jistě stojí nemalé peníze, se svými dlouholetými problémy.
Paní je mi líto, je v začarovaném kruhu, ze kterého se hrozně těžko dostává. Potřebovala by se dostat sem, abychom ji nakopli a motivovali.
Já jsem si jistá, že bez tohoto fóra bych se k opce neodhodlala a bez opky bych nebyla tam, kde jsem dnes. Za což všem na tomto fóru moc děkuji.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 dub 2011 12:52 

zelenokukadlo jak vám??????????????? :roll: je přece APRÍÍÍÍLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL nééééé :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a bobulína mi to celé překazila, hlavně, že mi píše SMS, ale aby to smazala o tom aprílu, to néééééééé :lol: :lol: :lol:

Chtěla jsem vás původně v tom nechat až do večera, ale to už asi nebudu při smyslech, tak hlásím za včasu, za střízlivosti, že můj kotník je opravdu APRÍÍLLL.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 dub 2011 12:54 

Já jsem se ještě nekoukala ale až budu mít čas tak se kouknu jen bych chtěla reagovat na článek od Sibyli.
Mám urogyn.problém za ,který může právě moje obezita sice nevážím jako ta paní 150kg ,ale je taky pro mě velký problém se sportem.Sice chodím na zumbu,ale nemůžu skákat a běhat.Šla jsem za obvodní,že potřebuju zhubnout udělala mi vyšetření a řekla,že moje vysledky jsou jako kdybych držela drastickou dietu,že mě nemusí nikam posílat k obezitologovi.Tak mě tam poslal urogynekolog ,když jsem s ním o tom mluvila je fakt,že jsem věděla jen o bandáži a jiných operací jsem se dozvěděla až zde na foru. Mělo by se o tom asi více věřejně hovořit.
Určitě by i pojišťovny více ušetřili na určitých nemocech spojené právě obezitou ,kdyby těmto lidem byl nabídnut tento operační zákrok :!:

28.6.11 TUBU zlatý ručičky Mudr.Hrubáčka
18-ti letá Nikolka,15-ti letá Kristýnka a 3-letý Pavlík

DO KONCE METŘÍKU NEDOJEDU VYPADALA BYCH MOC VYCHRTLE

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 dub 2011 13:02 

Ona ta paní má 195kilo :?
A je to přesně jak píšeš, nikam tě lékaři nepošlou, nic nikdo neřeší. Řeknou si, hmmm, tlusťoch, ať nežere a hotovo. Někdy mě neinformovanost samotných lékařů doslova škokuje. Vždyť obezita JE nemoc! A pokud už něco vědí o operaci, melou jen bandáž. Já už jsem třeba mohla být po operaci o 2 roky dříve, kdybych věděla, že existuje něco jiného než bandáž. Tu jsem prostě odmítala. No bohudíky, že jsem se do ní nenechala vmanipulovat od internistky.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 dub 2011 13:05 

Taky sem viděla včera Jste to co jíte a bohužel nesouhlasím s tím, že paní je adept na operaci. Její nedisciplinovanost by přetrvávala i tak a nevěřím tomu, že by operaci "nepřežrala" Sice v hodně věcech odpovídala klasice jak se člověk vymlouvá, ale když už se rozhodla něco dělat má poslouchat. I když mě přijde, že se ani tak nerozhodla ona jako její manžel. Nakonec ono to na konci řekl dobře:" Neuvědomil sem si, že to nevidíš jako takový problém" A ona to tak opravdu nevidí. Jinak by si minimálně to jídlo vážila. Je to jako jedna moje známá s podobnou váhou jako tadle paní. Když sem se s ní setkala po operaci a řekla, že by se na to taky mohla pozeptat jenom se podívala na mojí porci a řekla:" A to už bych si do smrti nedala pořádnou porci jakou jím? Tak to to nechci"

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 dub 2011 13:08 

Jj, Věruš, vím.. bylo to tak, že já už tě chtěla začít litovat, ale pak jsem si dál dočetla, že to asi bude apríl.žertík... se sádrou by jsi asi taky nejela shánět maso na gril, že jo... :lol:

Sibylko, popsala jsi své pocity moc pěkně... člověk je v takovým blbým začarovaným kruhu, ze kterýho se sám asi jen těžko dostane.. Kdybychom všechny měly pevnou vůli, nebyly bychom obézní a nepotřebovaly bychom operaci, že je to tak... a proto musíme být moc rády, že tu ta možnost je.. :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 dub 2011 13:13 

Katko, to fakt nemůžeš vědět. Já jsem taky jídlo nevážila a jídeláky dopisovala několik týdnů zpětně tím, že jsem si je vycucala z prstu. A dneska jsem jinde. Ale zapisovat si jídelák mě stajně nikdo nedonutí. Prostě každý je jiný a asi dle mých výsledků nevypadá, že bych byla nějak nedisciplínovaná. A přesto skoro nevážím, žaludek ví, kdy má dost sám a často ani to zvážené do sebe nedostanu. Do hlavy paní nikdo z nás nevidí, jen mi připomněla mě před opkou a vyjádřila jsem názor, že by jí opka mohla pomoci, jako pomohla mě.

Předmět příspěvku: Jste to co jíte
PříspěvekNapsal: 01 dub 2011 13:13 

Sibyla
Přesně tak, Sybylko, řekla jsi to za mě. Bylo mi jí líto, určitě byla v invalidním důchodě, nemohla se ani hnout, unavená jen z toho, že musí žít v tak příšerném těle. Nechápu, proč už není dávno po operaci, když už ne ona, tak kdo???

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 dub 2011 13:21 

Sibyla ta paní nebyla schopná brát ani prášky na odvodnění. Myslíš, že je ochotná přistoupit na nějakou disciplínu? A navíc jako minimálně první měsíc sme všichni do novinek žhavý a aspoň dodržujeme co nám řeknou.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 dub 2011 13:58 

Holky tak do toho hrábnu ještě já ... právě jsem to dokoukala a můj názor je ten, že v paní je líná jak lemra a naprosto jí to vyhovuje a ten kdo měl enormní zájem na jejím zhubnutí byl její manžel a syn, ale nikoliv ona!
A jak jí to tam řekli ... ona mluví a říká jen to co by chtěli slyšet, ale sama pro to nehne ani prstem, protože kromě zavodnění nemá jiné zdravotní potíže, kam se potřebuje dostat, tam se sveze a ostatní za ni udělá její rodina.
A doktorku pokud jsem dobře poslouchala oslovil otec se synem a né přímo ona.
Operace jako taková by jí možná pomohla si myslím já.
Ale podle jejího chování mi přijde jak malý děcko a je jí to jedno ... válet se v pelechu jí VYHOVUJE nemusí chodit do práce a jen se válí jak ten vepř ... navíc LŽE VŠEM, SOBĚ I RODINĚ ... viz. plavání a vycházky ...

Sibyl
obvoďáci jsou k hovnu ... neříkám, že všichni, ale jsou to doktoři, kteří vydělávají těžký háky, za nic .... moje obvodní mi opku rozmlouvala cca před 4 rokama a vyděsila mě tak, že jsem se po tom přestala i pídit, protože jsem od ní dostala takové info o bandáži, že jsem to okamžitě zavrhla ... tehdy jsem jí ještě věřila ... výsledek toho všeho byl, že mi napsala adipex a já po něm zkolabovala, ale 14kg dole ... to jooo ... no a pak 18kg navrch ....
Loni jsem tam vešla rozhodnutá na 100% a díky tomuto foru už jsem věděla dost na to abych jí postavila před hotovou věc a ona ani necekla ... škoda jen, že jsem se nechala od ní to poprvé zastrašit, protože dneska bych byla někde jinde a měla i o mnoho míň problémů...
Obvoďákům je to šumák ... hlavně, když maj body, zaplatíš 30kč změří ti tlak, napíše ti žádanku na nějaký vyšetření a má vyděláno .... jako pacienti jsme pro ně zlatej důl tak proč by nám měli pomáhat ...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 dub 2011 14:06 

bobule,máš recht..mimochodem obvoďáci mají vyděláno ikdyž k nim nejdeš celý rok,berou za pacienty totiž paušál :-)

Tubu09/2008,po těhu spousty kil zpátky,takže díky zlatým ručkám docenta Holéczyho a diverzi 08/2012 jedu znova...

Od 25.11.2015 nové bříško :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 dub 2011 14:14 

Já sleduji Ste co jíte pravidelně. Můj názor je ten, že ona prostě nechtěla. Bylo jí to jedno, všechno flinkala, ani se vlastně nesnažila. Ano je to těžké s takovou váhou něco začit dělat, ale neměla to nechat dojít tak daleko. Lhala, vymlouvala se, prostě jenom ležela - nechtělo se jí.
Taky jsem si říkala, že by jí operace mohla pomoci. Ale všichni tady víme, že musíme dodržovat nějaké pravidla. Už to není normální stravování a musíme se hlídat a omezovat v gramážích jinak to může skončit špatně. A v tom bych viděla problém. Ona je nedisciplinovaná a hlavně NECHCE. Myslím, že by to prostě nedokázala a zase se po operaci vrátila tam kde je.

Jinak mě taky moje obvodní tuhle operaci rozmlouvala.

24.3.2011 TUBU. FN Ostrava-MUDr.Foltys
Pes doskákal 16.7. 2012 ve 4:15
4.12.2012 Cilkulární abdo. Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno
2.9.2013 - Prsa. MUDr. Vřeský
26.11.2013. Haxny opět Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno

A konec:) Max. váha 135-celkem zhubnuto 72 kilo

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 dub 2011 14:30 

Holky a potřebujeme vyjádření od obvoďáka????? :?:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 dub 2011 14:35 

Marše,někdy je potřeba doporučení od obvoďáka bud na "kolečko",nebo vůbec jako první krok vedoucí k opce

Tubu09/2008,po těhu spousty kil zpátky,takže díky zlatým ručkám docenta Holéczyho a diverzi 08/2012 jedu znova...

Od 25.11.2015 nové bříško :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 dub 2011 14:40 

Tak to bude tvrdý oříšek :( , sice ví, že s váhou bojuju od narození, ale asi bude proti, ach jo :(

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina